Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nebaví vás jednotvárný sex? Zkuste Karezzu

Oddejte se něčeno zcela novému a prohlubujte tak váš vztah.
8. září 2013 | 10:08

Jste spolu už tak dlouho, že víte přesně jaké pohyby váš partner udělá, kdy a jak vzdychne a kdy přesně dojde k vyvrcholení, a tahle jednotvárnost pohybů vás už nějakou dobu doslova ubíjí? Možná právě Karezza - milování bez orgasmu, může zachránit nejen váš sexuální život, ale i celý vztah.

Všeobecně se radí, aby jste váš zkomírající sexuální život upevnili něčím novým, používali v posteli hračky, vibrátory, převleky nebo se pustili do nových sexuálních praktik, či do svého lože dokonce přizvali někoho třetího.

Letní lásky nás občas mohou i spálit
Autor: Shutterstock.com
Jenže ne každý z nás si na to troufne a ne každého takové věci vzrušují. Řešení partnerských krizí může být mnohem nenáročnější. Nově se totiž k partnerské terapii používá metoda karezza, tedy milování bez orgasmu.

Jako kdysi

Pamamtujete si, jaké to bylo, když jste ještě jako teeneageři chodili se svou první láskou? Na sex jste ještě nebyli dost staří, ale to vše okolo bylo tak silné a okouzlující, že na to nikdy nezapomenete. A právě na tom je postavena metoda Karezza, na blízkosti a propojení, které nekončí prostým orgasmem.

Sex
Autor: Shutterstock.com
Okuste vlastní blízkost

Karezza (odvozeno z italského Carezza - pohlazení), učí milence, že v sexu nejde jen o honbu za orgasmem, ale o mnohem více. Důležitá je blízkost, něha a náklonnost. Páry tak více cítí společnou sounáležitost a blízkost. Hluboký pocit propojení dává podle zastánců karezzy, pocit naprostého uspokojení a propojení s milovanou osobou, a to mnohem více, než samotné orgastické vyvrcholení.

Jak na to

Zapomeňte na klasické milování a oddejte sobě samým tak, jako možná ještě nikdy. Karezza se skládá z jedenácti prvků, mezi které patří líbání, mluvení nebo jen ležení v posteli vedle sebe či dívání se do očí a společné synchronní dýchání. To vše vás může dovést k větší partnerské blaženosti a propojení.