Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Důležitější než samotný sex, je dohra po něm

Nezapomínejte na mazlení po sexu, upevníte jím váš vztah.
2. září 2013 | 16:00

Stejně jako si po obědě dáte kávu a sladkou tečku v podobě moučníku, nezapomínejte ani na sladký závěr vašich postelových hrátek s partnerem. Sex by rozhodně neměl končit orgasmem ale milostnou dohrou, která prohloubí pouto mezi partnery a umocní onen intimní zážitek.

Dohra je možná důležitější než předehra

Předehra navozuje sexuální napětí, stupňuje vzrušení a umocňuje prožitek, ale dohra vám dá mnohem více – právě při ní totiž dochází k mnohem intenzivnějšímu propojení páru, než při samotném sexuálním aktu. Dohra je takovým malým bonbonkem, který prodlouží slastný pocit, uvolní napětí, ale hlavně posiluje partnerské pouto a brání frustraci a depresím. Není totiž nic horšího pro váš vztah, než když se po sexu každý odvalíte na jiný bok a usnete.

vcíme, co muži doopravdy chtějí v posteli
Autor: Shutterstock.com
V dohře se mnohdy neshodneme

Podle studií mají ženy a muži docela jiné představy o chvilce po sexu. Zatímco ženy by se nejraději objímaly a mazlily, muži naopak touží po jídle, pití nebo cigaretě. Zkuste tedy vaši ideální sexuální dohru zkombinovat z vašich potřeb do společného příjemného rituálu. Věnujte pět minut mazlení, objímání se a hlazení, povídejte si o vašich pocitech nebo si přineste jídlo a pití do postele a krmte se. Skvělým zakončením může být i společná „nahá“ cigareta na balkoně či sprcha a kdoví, jestli tahle dohra pak nepřeroste vlastně v předehru k dalšímu číslu.