Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sex s ex: Myslíte, že za to stojí?

Intimnosti s bývalým partnerem, vám nic dobrého nepřinesou. Raději než na ex partnera se soustřeďte sama na sebe a na svůj vlastní život.
19. dubna 2013 | 11:00

Až 47% žen i mužů přiznává, že mají nebo někdy měli sex se svým ex partnerem. Důvodem, proč chtějí restartovat někdy dlouhodobě nefungující a nešťastný vztah je hlavně zvyk a chybějící intimita. Jenže návraty k ex partnerům nepřinášejí štěstí, spíše naopak.

Návrat do minulosti, pokud jej berete jen jako nezávaznou akcičku,  může být  příjemným výletem. Ex partner dobře ví, co a jak se vám líbí, nemusíte ho nic učit a navíc sex s ním vyvolává příjemné vzpomínky.

Pokud si ale od intimností s bývalým partnerem slibujete návrat, pak si nechte raději zajít chuť. Intimní vtah s bývalým partnerem většinou nevede ke znovu nastartování vztahu, ale jen k prohlubování bolesti. Pokud byl váš vztah nezdravý, když jste spolu žili, nemůžete čekat, že po rozchodu zažehnete novou jiskru.

Zatímco vy máte po sexu chuť si povídat a trochu se mazlit, jediné po čem muž touží je usnout nebo alespoň odpočívat.
Autor: profimedia.cz
Restart se nekoná

Podle Lenky Černé, koučky partnerských vztahů, není dobré pokračovat v sexu, pokud nepokračuje vztah. Sex je totiž součástí partnerského života, a pokud jej dvojice provozuje i po rozchodu, může jim v hlavě nastat pěkný zmatek.

„Pokud jste se totiž už rozešli, má to velkou vypovídající hodnotu a něco zásadního nebylo v pořádku.“ Říká kouč partnerských vztahů Karel Chába.

Možná se k sobě na chvíli vrátíte, na noc, na týden nebo na měsíc, ale ve většině případů restartovaný vztah nefunguje, přichází rozčarování a hlavně zajetí do starých kolejí nevyhovujícího vztahu.

Je to jen sex

Jsou ale takové páry, kterým vyhovuje prozatímní udržování milostného vztahu, jako přechodné stanice, než se najde někdo další. V takovém případě je ale důležité dodržovat pár zásadních pravidel, díky kterým vám sex s ex nezlomí srdce.

Pokud se pánové po dvouminutovém „výkonu“ vymlouvají, že za to zkrátka nemohou, nevěřte jim. Jsou totiž schopni své vyvrcholení alespoň trochu kontrolovat a načasovat si ho.
Autor: profimedia.cz
4 pravidla pro sex s ex

1. Nedoufejte, berte to jen jako přátelskou výpomoc v období, kdy nejste ve vztahu.

2. Zapomeňte na partnerský život a po sexu s ním se mvypravte domů. Žádné vaření večeře, příprava snídaně a podobné romantické věci. Pamatujte, je to jen sex.

3. Chraňte se! Jste sice zvyklá na to s tímhle chlapem hupnout jen tak, protože přeci berete prášky. Ale to bylo předtím, než jste se rozešli. Teď ho berte jako známost na jednu noc a nezapomeňte mu připomenout, aby použil kondom.

4. Nový muž má přednost, jakmile tedy potkáte někoho milého, zábavného s kým byste chtěla trávit čas, okamžitě utněte hrátky s bývalým partnerem. Jen tak budete mít čistou hlavu a budete moci začít nový zdravý vztah.