Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na velikosti penisu už zase záleží! Tvrdí to muži, ženy i vědci

Tvrdí se, že i "malý kašpárek dokáže zahrát velké divadlo". Je to ale skutečně pravda?
10. října 2012 | 08:33

Na otázky ohledně délky penisu má svůj názor asi každý. A hlavně každá. Skotská studie nyní ukazuje, že pro některé ženy skutečně existuje úměra mezi velikostí partnerovy chlouby a intenzitou rozkoše.

Hloubková studie

Jádrem pudla není nic jiného než ženský orgasmus. Vědci se ne a ne shodnout: existují dva typy orgasmu, vaginální a klitorální? Nebo jde jen o reakce dvou různých částí klitorisu? Ženy je každopádně popisují velmi různorodě. A liší se také v tom, který typ preferují.

Výzkum, jehož autorem je psycholog Stuart Brody, se zaměřil na to, čemu se říká orgasmus vaginální. Protože se týká „méně dostupných“ míst v ženském těle, zní předpoklad, že větší penis je snáze stimuluje, docela logicky.

Dvacet dolarů, patnáct centimetrů

Spolu se svými kolegy Brody vyzpovídal 323 žen. Měly určit, jak je pro ně pohlavní styk důležitý ve srovnání s jinými praktikami. Také hodnotily, zda a jak délka partnerova penisu ovlivňuje jejich schopnost dosáhnout orgasmu.
Vědci si pak vybrali 160 žen, které prožívaly pouze vaginální orgasmus a zároveň vystřídaly dostatek sexuálních partnerů na to, aby měly srovnání. Za průměrnou velikost výzkumníci označili délku americké dvacetidolarovky, tedy nějakých 15 cm.

Respondentek se pak bez okolků zeptali, jakou délku preferují. 60 % uvedlo, že na velikosti nezáleží, zato celých 33,8 % by si vybralo z kategorie „nadprůměrných“. Je zajímavé, že ženy, které prožívaly nejvíce vaginálních orgasmů, zároveň dávaly přednost vyvinutějším pánům.

Muži ve vleku žen?

„Soudíme, že za to může schopnost delšího penisu stimulovat celou délku vagíny až po děložní hrdlo,“ tvrdí Stuart Brody. „Je tedy možné, že častá úzkost mužů ohledně velikosti penisu není jen důsledek kulturního stereotypu. Naopak je podložena skutečnou biologickou potřebou žen,“ řekl webu LiveScience.

U ostatních odborníků ale podporu nezískal. Shodují se, že cesta k ženskému vyvrcholení je věc složitá a hlavně individuální. Stará pravda o malém kašpárkovi a velkém divadle tak nejspíš pořád platí.

Autor: mab