Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující zjištění: 60% párů přijde po narození dítěte o sex!

je narození dítěte v postatě účinnou antikoncepcí?
20. července 2012 | 11:45

Občas se říká, že je dítě dokonalá antikoncepce. A podle nového průzkumu tomu doopravdy tak je! Čím to je? To se dozvíte v našem článku!

Průzkum rodičovského serveru zobrazuje syrové výsledky o kvalitě vztahů po narození dítěte. Vyplývá z něj, že šest z deseti párů výrazně omezí svůj sexuální život a třetina párů se začne mnohem více hádat.

Už není atraktivní

Téměř čtyřicet procent čerstvých maminek a tatínků přiznalo, že jim partner po příchodu potomka připadá méně atraktivní, zatímco třiašedesát procent dvojic zažívá výrazné zhoršení kvality sexuálního života, osmadvacet procent dvojic souloží po narození dítěte jen jednou měsíčně.

Více hádek

Třetina partnerských dvojic se po narození dítěte hádá mnohem častěji, ve více než polovině případů jsou důvodem hádek peníze, pro čtyři z deseti párů je důvodem neshoda na rozdělení povinností v domácnosti. Šest procent párů se kvůli narození dítěte rozejde.

Pohřbené skutečné já

„Když proděláte přechod z milence v matku či otce, vše se změní. Způsob, jak vás vnímá společnost, vaše priority s ohledem na množství svobody, které se vám najednou dostává. Mnoho nových rodičů uvádí, že zatímco došlo k nárůstu množství lásky a naplnění v životě, část z nich se cítí ztracená a diví se, kam bylo pohřbeno jejich skutečné já,“ komentovala výsledky průzkumu britská mediální psycholožka Jo Hemmingsová.

dítě
Autor: Profimedia.cz

Autor: Famous.cz, Kema