Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češi mají jasno: Příležitostný sex není nevěra!

Tři pětiny lidí považují nevěru za nejhorší možné partnerské provinění, které by polovina Čechů nedokázala odpustit.
16. března 2012 | 10:49

Šokující statistika! Flirt, sex na jednu noc ani placené erotické služby už nepovažujeme za nevěru. Stejně tak třeba skupinový či orální sex. Mladí lidé už zkrátka nemají žádné zábrany a ti starší je pomalu, ale jistě ztrácejí.

Pětatřicet procent Čechů a Češek přiznává, že bylo někdy svému partnerovi či partnerce nevěrných. Jejich počet je ale ve skutečnosti zřejmě ještě podstatně vyšší. Vyplynulo to z posledního internetového průzkumu agentury SANEP, kterého se zúčastnilo se ho 8126 dotázaných ve věku od 18 do 69 let. Podle něj přitom tři pětiny lidí považují nevěru za nejhorší možné partnerské provinění, které by polovina Čechů nedokázala odpustit.

Promiskuita vládne světu
Paradoxem ovšem je, že případné partnerské nevěry se bojí téměř třetina Čechů.
Autor: profimedia.cz

Flirt nepovažuje za nevěru 21 procent dotázaných, 13 procent si totéž myslí o sexu na jednu noc a devět procent o sexu po telefonu. Pro stejné procento lidí není nevěrou líbání, pro pět procent placené erotické služby a zhruba stejný počet dotázaných to uvedl i o sexu s bývalým partnerem. Šest procent populace bylo podle průzkumu nevěrných s nejlepším přítelem či přítelkyní svého partnera a téměř tři procenta Čechů se svým nadřízeným.

Podle necelých čtyř procent populace nejsou projevem nedůvěry ani erotické SMS zprávy. Názor, že skupinový sex není nevěrou, zastávají necelá dvě procenta lidí. Přibližně jedno procento lidí uvedlo, že nepovažuje za nevěru lesbický nebo orální sex.

Tři pětiny lidí považují nevěru za nejhorší možné partnerské provinění, které by polovina Čechů nedokázala odpustit.
Autor: profimedia.cz
Nevěra děsí i láká

Případné partnerské nevěry se bojí téměř třetina Čechů, přitom 69 procent lidí věří ve vztah, ve kterém si jsou partneři absolutně věrní. Devětasedmdesát procent dotázaných svým protějškům důvěřuje a případnou nevěru si nepřipouští.

Pětina občanů rovněž přiznala, že nevěra byla důvodem rozpadu jejich partnerského či manželského vztahu. Podle poloviny dotázaných bude odpuštěná nevěra stále zdrojem problémů v partnerském životě.

Je podle vás příležitostný sex nevěrou?
79,3%
20,7%
Děkujeme za Váš hlas!
69 hlasů
18 hlasů

Autor: ČTK, lena