Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Sex prodlužuje život: Ženám o osm, mužům až o deset let!

25. listopadu 2011 | 15:58

Nemáte na svůj sexuální život čas? Děláte velkou chybu, protože je prospěšný i v mnoha jiných směrech. Pokud máte partnera, milujte se tak často, jak můžete!

Večer jen padnete do postele, abyste načerpala sílu na další den plný povinností? Partner asi není moc nadšený, navíc ani neděláte dobře svému tělu nebo psychice.

Kromě toho, že sex zvyšuje sebevědomí, narůstá při něm i produkce pohlavních hormonů, což pozitivně ovlivňuje stav svalů. Tak to alespoň tvrdí skotští vědci na základě výsledků svého výzkumu.

A pokud se bojíte, že nebudete mít finanční příjmy podle své představy, milujte se o to častěji – todoporučuje antropoložka Helen Fisher. Podle jejího průzkumu lidé, kteří si často a pravidelně užívají sex, mají i více pracovních příležitostí.

A k tomu si připočítejte, že ti, co mají dostatek sexu, jsou ve svém životě jistější a sebevědomější, proto také lépe snášejí stres.

Hurá na sex - jak na to?

Sex bez kondomu přináší štěstí

Jedna kontroverzní studie zjistila, že nejvíce hormonu štěstí měly ženy, jejichž partneři nepoužívali kondom.

Z toho tedy vyplývá, že pro pocit trvalého štěstí se budete muset s partnerem domluvit na jiné variantě bezpečného sexu - bohužel.

Varovné výsledky výzkumu: Na antikoncpeci mladí lidé vůbec nemyslí!
Autor: profimedia.cz

Po sexu se hubne

To, že je sex dobrý na hubnutí, není žádné tajemství. Jde při něm o hodně intenzivní pohyb.

Realita: Během pohlavního styku se za minutu spálí v průměru asi pět kalorií – násobte (určitě to trvá déle) a pochopíte. Pro upřesnění: 50g krajíc běžného chleba má 232 kcal.

Dokonce i vášnivý polibek zvýší tepovou frekvenci natolik, že má za následek další spalování kalorií.

Sex je i ideální prevence nachlazení

Ve Spojených státech zjistili, že studenti, kteří mají sex jednou nebo dvakrát týdně, mají zvýšenou hladinu imunoglobulinu A, tedy protilátky, která posiluje imunitu. Ta působí hlavně proti různým druhům chřipky.

Orgasmus je pro ženy výtečné antidepresivum
Autor: Profimedia.cz

Sex prodlužuje život

Podle britské studie vyplývá, že u mužů středního věku, kteří mají sex méně než jednou měsíčně, je dvojnásobná pravděpodobnost smrti do deseti let, oproti mužům, kteří mají sex jednou a více týdně.

Spojení sexu s dlouhověkostí platí i pro ženy, to zase prokázal výzkum v Americe. Ženy, které si sex užívají, žijí o sedm až osm let déle než ty, kterým jsou postelové  hrátky už lhostejné

Během výzkumu totiž vědci požádali respondenty, aby odhadli věk anonymních fotografovaných osob. Nejlépe z toho vyšli ti lidé, kteří mají nejvíc sexu.

Někdy to v posteli zrovna neklape
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Milujte se a vyřešíte problémy

Sex je nejlepším barometrem zdraví, s tímto názorem souhlasí i většina lékařů. Navíc to ukazuje, jaký je váš vztah.

Pokud váš sex začne být jen rutinní záležitostí, brzy se mezi vámi a partnerem objeví i další problémy.

Najednou uvidíte jako nepřekonatelnou věc ponožky na zemi, věčně obsazenou koupelna a další jiné zlozvyky.

Po práci do postele a ne na gauč!

Na začátku vztahu většina párů ráda sdílí společné zájmy. V průběhu času se však jejich zvyky trochu mění, a proto je dobré udržet si aspoň hezký sexuální vztah.

Zkuste proto udržet milování na horních příčkách vašeho zájmu po příchodu domů z práce. Ne, že si hned zapnete televizi a za chvíli u ní usnete.

Muž vám nemusí vyznat lásku slovy, stačí jeho činy.
Autor: profimedia.cz

Ložnice není jen pro spaní

Promluvte si se svým partnerem o sexuálních fantaziích a snech. Jejich naplnění by mělo vyhovovat vám oběma.

Vytvoříte si tím větší intimní pouto a o to víc budete se sexem spokojená. Ložnice přeci není jen na spaní – je to i vaše hnízdečko lásky.