Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

10 poloh ve spánku prozradí, jaký je váš vztah!

17. srpna 2011 | 05:00

Poloha, v jaké partneři usínají, prozradí o vztahu mnohem víc než se na první pohled zdá. Hoří ve vás nespoutaná vášeň, nebo je váš vztah vyčpělý? Ze spánku to poznáte lépe, než podle kvality sexu. Zatímco sexem tráví většina lidí jen několik hodin měsíčně, spíme až třetinu dne. A při spánku se nedá nic předstírat… Blesk vám přináší 10 poloh, které o vztahu hodně prozrazují. Jak je na tom ten váš?

Řada vztahů začíná tak, že se partneři tulí na jedné posteli propleteni jeden do druhého. Když ale vášeň vychládá a přichází problémy, poloha usínání se pozvolna mění. Najednou nejde o toho druhého, ale o vlastní pohodlí, a když se k tomu přidají ještě hádky, chrápání, nebo mluvení ze sna, není malá jen postel ale rovnou celá ložnice. U některých párů se z partnera v posteli stává noční zloděj peřiny, chrápající balvan, nebo hora z povlečení na vzdáleném konci postele. V tom nejhorším případě ložnici opustí úplně.

Podle profesora Paula Rosenblatta z univerzity v Minesotě klesá ochota sdílet blízkost v posteli přirozeně s věkem. „Sex je často minulostí a nahradí ho chrápání a noční návštěvy toalety, které druhého budí,“ tvrdí autor knihy Dva v posteli. Nejšťastnější páry se podle něj ve spánku objímají. Co vy?

Autor: Adam Jaroš, evakk