Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

7 rad, jak osvěžit podzimní sex

  • 2. října 2021 | 06:00

    Tak jako u zvířat se i u lidí na podzim projevuje ukládání k zimnímu spánku. O sexuální aktivitě to platí stoprocentně. Podle sexuologů se totiž chuť na sex s ubývajícími slunečními paprsky pomalu vytrácí. Přestože lidé tráví na podzim v posteli víc času, milostné radovánky mají klesající tendenci. Co za tím stojí a jak se podzimnímu sexuálnímu nechutenství vyhnout?

  • POMOHOU AFRODIZIAKA

    Když je opravdu nejhůř, můžete si nechat u svého lékaře nechat předepsat nějakou pilulku na zvýšení sexuální touhy. V lékárnách ale také prodávají celou řadu povzbuzujících přípravků pro muže i pro ženy. Ke zvýšení sexuální touhy navíc přispívá řada přírodních produktů, např. rozemletý muškátový oříšek či skořice. Vynikající povzbuzující koření je také zázvor. Z rostlin pomáhá mužům gingko biloba, ženšen, ječmen, celer, kořen zázvoru, petržel, máta a guarana. Ženám zase pomáhá anýz, petržel, lékořice nebo sója.

    Podívejte se na video o ženské sexualitě:

    Video se připravuje ...
    Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub

  • ZAČNĚTE SE HÝBAT

    Sport a fyzický pohyb blahodárně působí na celý organismus. Zkuste třeba obětovat ráno několik minut rozcvičce nebo krátkému proběhnutí. Fyzická aktivita probouzí chuť na sex. Při sportu se uvolňují endorfiny, takzvané hormony štěstí, které zvyšují vnitřní energii organismu. A takto nabiti energií s velkou pravděpodobností zatoužíte po fyzickém sblížení se svým partnerem!

    Podívejte se, jaké jsou nejlepší polohy vedoucí k orgasmu:

    Video se připravuje ...
    Umělec maluje polohy pro nejlepší orgasmus do kávové pěny. Podívejte se, které to jsou! • VIDEO: youtube/Glamour

  • DOPLŇUJTE VITAMINY

    V podzimních plískanicích, kde je jasná obloha vzácností, je velice důležitá vyvážená a zdravá strava. Více než kdy jindy se pokuste vsadit na zdravou málo tučnou stravu. Vyhledávejte hlavně potraviny s vysokým obsahem vitaminů, které lidskému tělu při absenci slunce scházejí. Vsaďte na ovoce, zeleninu a mléčné výrobky, protože se slunečními paprsky ubývají i vitaminy. Není také od věci jako doplněk užívat vitaminy v tabletkách nebo rozpuštěné ve vodě. Jen tak se udržíte ve formě, budete se cítit plni energie a od tohoto pocitu je k sexuální touze velmi blízko!

    Podívejte se na rozhovor s Alenou Dolákovou:

    Video se připravuje ...
    Alena Doláková: Vím, jak je těžké, vyrovnat se se znásilněním • VIDEO: videohub

  • PŘITULTE SE K PARTNEROVI V KINĚ

    Ruku na srdce, kdy jste s partnerem viděli naposledy nějaký parádní film na velkém plátně v kině? Přiznejte se! Podzim je pro návštěvu kina úplně ideální. Právě tam se ukryjete nejen před deštěm a slotou, vychutnáte si pěkný film, ale navíc se v přítmí určitě přitulíte ke svému partnerovi. A to může být rozbuška vašich vášní.

  • PODPORUJTE SEXUÁLNÍ FANTAZII

    Dlouhé podzimní večery nemusíte nutně strávit u televize sledováním seriálů. Zkuste podpořit svou sexuální fantazii a při sklence dobrého vínka se s partnerem podívejte na nějaký erotický film. Nebo si spolu prohlédněte dráždivé fotografie, fantazii se meze nekladou. A když to bude inspirativní pro oba partnery, neexistují v tomto směru žádná tabu. Překonejte stud, uvidíte, jak to oživí váš sexuální apetit!

  • DOPŘEJTE TĚLU RELAXACI

    Péči věnujte nejen své duši, ale i tělu. Právě na podzim bychom měli dát tělu šanci pořádně zrelaxovat, uvolnit se. Proto jsou namístě nejrůznějších masáže, relaxace v sauně či akvaparku. Pro někoho je relaxací i návštěva kosmetického salonu, popřípadě kadeřnictví. Ženy určitě své partnery překvapí novým účesem či novou barvou vlasů. A když nezaberou vlasy, žádný chlap nezůstane chladný, když se mu partnerka předvede v novém sexy prádélku..

  • ULEŤTE PŘED PODZIMEM

    Pokud ani jedna z předchozích metod nezabírá, zkuste před sychravým podzimem uletět za sluncem do zahraničí. Pokud jste byli prozíraví, část letní dovolené jste si ušetřili právě na tyto chmurné podzimní chvíle. Pokud ne, je to poučení pro příští rok. Společná dovolená v teple určitě povzbudí váš sexuální apetit. Pokud nemáte čas ani dostatek volných financí, nemusíte také zoufat. Slunečné dny bývají i v chladném počasí. Vyčkejte na vhodný slunečný den a udělejte si s partnerem pěkný výlet. 

  • CO NA TO SEXUOLOGOVÉ

    „Každé roční období se na nás podepíše určitou formou. Podzim je co do změn pro člověka nejnáročnější, protože mlhy, déšť a zkracování dnů se projevují na labilitě člověka. A s tím samozřejmě souvisí i nižší žádostivost po sexuální aktivitě,“ vysvětlil sexuolog Petr Zahradník.

    Čím dříve se stmívá a dny jsou kratší, tím jsme unavenější a vytrácí se i touha po sexu. I když útočiště hledáme v posteli, jde spíš o spánek než o sex. Sexuální abstinence podle sexuologa Radima Uzla v jakémkoli období tělu neprospívá. „Sexuální abstinence je nepřirozená. Přiměřená pravidelná sexuální aktivita tělu prospívá v mnoha ohledech. Působí nejen na fyzickou stránku, ale i na psychickou,“ řekl sexuolog.

Autor: Katarína Krajčiová, roh
Diskuse ke článku
.