Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

10 kroků k orgasmu: Zažijte i vy skvělý sex

Milujte se podle zvířat
3. června 2012 | 22:00

Ženy to nemají těžší jen v životě, ale i v posteli! Jejich cesta k vyvrcholení je mnohem komplikovanější a z několika důvodů jsou často úplně ochuzené o orgasmus.

Chyba však není jen v nich, za jeho absenci mohou i muži.

Orgasmus se považuje za vrchol vzrušení, nezbytný cíl milování, kterého nedosáhnou pouze neschopní jedinci. Pravda je však taková, že 33% žen ho občas předstírá a 12% žen ho ještě nikdy nezažilo. Příčin je hned několik.

Sexuální revoluce v Čechách
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

1. Orgasmus nevzniká v klíně, ale v hlavě. Pokud jsou ženy při sexu myslí nepřítomné, přemýšlí nad každodenními povinnostmi, prací, dětmi, exploze se dočkají asi jen těžko.

2. Předehrou jen proletíme. I rychlovky mají své kouzlo, ale po milování bez "zahřívací fáze" létá v oblacích jen málokterá žena. Muži by si měli uvědomit, že u jejich partnerky se pocit vzrušení bez dostatečného stimulu (polibků, dotyků atd.) nedostaví.

3. Nedáváme si pozor na jazyk. Stačí poznamenat, že má na prsou vyrážku nebo partnera slovně popohnat, zeptat se, zda jsou zamčené dveře, co je to venku za zvuky... Zbytečné řeči zkrátka do postele nepatří.

Co do milostného slovníku nepatří
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

4. Klitoris ignorujeme. A to je chyba, ten je totiž klíčem k orgasmu. Marně budete hledat bod G, měnit polohy a vytvářet romantické prostředí na milování. Nejdůležitější je dráždit tenhle malý výstupek, na kterém je nejvíce nervových zakončení a žádaný efekt je zaručen.

5. Máte plný močový měchýř. Řeknete si, že toaleta počká, ale jen co vám na něj partner přitlačí, pocítíte silné nutkání na malou potřebu, začnete se kontrolovat, už se dostatečně neuvolníte a orgasmus zůstane uvězněn ve vašem těle.

6. Polohy měníte příliš často. Akrobacie v posteli přináší mnoho zábavy, ale nezapomeňte, vyvrcholení je odměnou za vytrvalost. Když víte, která poloha je najzaručenejším stimulem na jeho dosažení, zůstaňte v ní o něco déle. Stres a následný neúspěch v posteli může způsobit i zkoušení nových a náročných poloh.

Milujte se podle zvířat
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

7. Máte málo testosteronu. Zem se pod ženou nezatřese ani tehdy, když je ho v krvi nedostatek. Za absenci orgasmu může i vysoká hladina kojeneckého hormonu prolaktinu, která stoupá nejen během kojení, ale také v období dlouhodobého stresu.

8. Trápí vás gynekologické problémy? Chronický zánět pohlavních orgánů, mykóza a jiné ženské zdravotní problémy brání ženě ve vychutnávání slasti. Bolest, svědění a jiné doprovodné projevy onemocnění potlačují pocit vzrušení. Problémy s dosažením orgasmu mají i ženy, kterým vyoperovali dělohu, vaječníky nebo odstranily prs. Není to kvůli chybějícím subjektům, ale proto, že nabudou pocit, že jsou méněcenné a pro muže již zatěžující.

9. Problém se štítnou žlázou. Pokud najednou nemůžete dosáhnout orgasmu i když se vás žádný z uvedených důvodů netýká, vyhledejte odborníka, provede všechna nezbytná vyšetření. I záněty, hormonální poruchy, deprese a nefungující štítná žláza mohou ženu připravit o požitek ze sexu.

10. Alkohol a těžké jídlo.
Alkohol brzdí centrální nervovou soustavu, a tedy i vzrušení. Před sexem bychom neměli experimentovat ani s pikantním a těžkým jídlem. Tělo pak zápasí s jeho zpracováním, více se potíme a ani náš dech není nejpříjemnější.

Cílem sexu je SEX...
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: NČPŽ, lena