Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Co v sexu nejvíc láká české muže? Prozradíme vám, po čem opravdu touží

Každý čtvrtý muž v Česku touží po skupinovém sexu
12. června 2009 | 11:53

Po čem nejvíc touží čeští muži? Není to nic, co by se jim nedalo splnit. Plných 56 procent sexuálně aktivních mužů ve věku 15 – 59 let sní o milování na neobvyklém místě.

Vyplývá to z exkluzivního průzkumu, který pro Blesk uskutečnila renomovaná agentura STEM/MARK. Proč tedy setrvávat jen v ložnici?

Sex na nezvyklém místě suverénně kraluje mužským představám a touhám. Takže dámy, pokud chcete svému miláčkovi udělat radost, pomilujte se s ním někde jinde než v posteli. Pro začátek stačí oddat se milostným hrátkám v jiné části bytu, postupně můžete zkoušet sex v autě, v přírodě, na toaletách restaurace nebo třeba v kabince obchodního domu... I když to už chce hodně velkou dávku odvahy. Nebo exhibicionismu.

Co všechno už čeští muži vyzkoušeli...
Autor: Infografika Blesk

„Ze sexuologického hlediska moc netuším, proč touží muži zrovna po milování na nezvyklém místě. Možná je to tím, že si chtějí zpestřit a ozvláštnit svou stereotypní sexualitu,“ komentuje to renomovaný sexuolog profesor Petr Weiss. K sexu na netradičních místech je poněkud skeptický.
„Podle mě takový sex může spíš než cokoliv jiného zapříčinit sexuální selhání. Jen velmi málo lidí totiž sexuálně motivuje pocit toho, že mohou být při sexu odhaleni, nebo že po nich při tom lezou mravenci,“ domnívá se Weiss.

Když je nás víc...

Zatímco milování na neobvyklém místě je přání splnitelné, další mužská touha už takové nadšení nevyvolává. Každý čtvrtý chlap by chtěl totiž vyzkoušet skupinový sex, zatímco u žen je to každá devátá.
Souvisí to s tím, že muži jsou dobyvatelé, touží po dalších a dalších »úlovcích«, upřednostňují zrakové podněty a sex pro ně hned neznamená vztah.
„Muži tedy mohou směřovat spíše ke kvantitě partnerek, proto je láká představa milování s více ženami najednou. Ženám jde spíše o kvalitu, a pokud toho nejlepšího najdou, asi se o něho nebudou chtít dělit s jinými ženami,“ komentuje to Weiss.

 

Každý čtvrtý muž v Česku touží po skupinovém sexu
Autor: PROFIMEDIA.CZ

 

Přibližně každý pátý muž pak sní o vášnivém dobrodružství s nějakou známou kráskou – herečkou, modelkou nebo třeba zpěvačkou. Ze zahraničních celebrit zcela jednoznačně vede Angelina Jolie, z českých boduje možná nečekaně Lucie Vondráčková!
„Vzhledem k množství mužů a nedostatku i nedostupnosti idolů ale tato mužská touha zůstává skoro vždy jen nesplnitelným přáním a sněním,“ komentuje to s úsměvem Petr Weiss.
A ještě jednu atraktivní představu muži nosí v hlavě: Každý třetí by chtěl zkusit sex s osobou jiné rasy – Asiatkou nebou třeba černoškou. Podle Weisse to bude možná tím, že nás lákají partneři geneticky co nejodlišnější, v případě epidemií totiž potomci takto různorodých párů budou mít největší šanci na přežití.

Muži myslí na sex často
Sexuální představy souvisí s tím, jak často muži vůbec myslí na sex. Třetina mužů má »hříšné myšlenky« 2 až 4 krát za den, třetina dokonce více než 10 krát za den, tedy skoro pořád.
„To že muži myslí na sex podstatně častěji než ženy je normální. Mužská sexualita je totiž biologická a zvláště v mladším věku naléhavější než ta ženská. Navíc platí, že během dne máme všichni podstatně více vizuálních sexuálních podnětů než jakékoliv jiných. A tyto jsou pro muže mnohem vzrušivější než pro ženy,“ říká Weiss.

 

Ženy se chtějí milovat i jinde než v posteli...
Autor: scom

Tabu v sexu
Postoje k sexuálním otázkám jsou u mužů vždy liberálnější než u žen. Jsou v sexu otevřenější a mají méně zábran. Odrazem toho je i to, že muži v našem průzkumu méně uvádějí, že vůbec mají v sexu nějaké tabu (56 % mužů a 72 % žen).
Podle průzkumů jsou muži ve všech tabuizovaných tématech liberálnější (sex ve třech, skupinový sex, sex s prostitutkou, atd). Až na jednu výjimku: Pro muže je vysoce tabuizovaný homosexuální styk. Představa, že se milují s jiným mužem je pro ně naprosto nepřijatelná (87 % mužů). Je také zajímavé, že pouze pro 11,3 % mužů je nepřijatelný mimomanželský sex, tedy nevěra. Jinými slovy, pro 88,7 procent českých chlapů je nevěra normální… Tento výsledek odpovídá posledním výzkumům, podle kterých bylo 60 % mužů někdy nevěrných své partnerce.

Anální sex je v módě
Anální sex, tedy styk do konečníku je podle průzkumu v módě.
„Překvapuje mě vysoká tolerance k análnímu sexu, která vyplynula z průzkumu. To znamená, že i vysoké procento lidí se tomuto druhu sexu opravdu věnuje (29,8 % mužů a 25,8 % žen),“ říká profesor Weiss.
A jedním dechem dodává: „Tento způsob styku nemohu v žádném případě doporučit!“
Proč? „Konečník není orgán, který by byl primárně určen k souložení, jeho primární funkce je úplně jiná než sexuální. Při takovém styku dochází často k natržení sliznice konečníku. A v případě nějaké infekce, včetně HIV, se tak otevírá přímo královská cesta ke vstupu do krevního řečiště. Anální soulož je tak z hlediska přenosů infekcí nejrizikovější praktikou! varuje profesor Weiss.
Průzkum navíc odhalil jeden »strašidelný« fakt:
Ženy to dělají často proto, aby vyhověly partnerovi (48 % z těch, co to zkusily) A 18 % žen, které s tím mají zkušenost, dokonce uvádí, že se jim to nelíbí, ale partner to po nich vyžaduje!
Dámy, to snad nemáte zapotřebí. Promluvte si o tom s partnerem a vysvětlete mu, že cokoliv vynuceného a nechtěného partnerský sex po čase nutně zničí! Většina mužů navíc tento druh styku nevyhledává proto, že by je tak vzrušoval. Spíše chtějí zkusit něco niového a často jsou poblázněni scénami z pornofilmů, které chtějí kopírovat. Zkuste partnerovi tenhle experiment rozmluvit!

 

 

Muži se milují análně, protože...
Autor: Infografika Blesk

Jak na to?
Když už ale k análnímu sexu svolíte, měl by váš partner vždy použít kondom a vy nějaký lubrikační prostředek ke zvlhčení sliznice konečníku. Maximálně dbejte na hygienu. A k samotné technice: Veďte svého partnera, aby postupovalů něžně a pomalu, žádné náhlé vniknutí. Jestliže střídavě svíráte a uvolňujete konečník, pomáháte řitním svalům, aby se uvolnily, dříve než pronikne penis hlouběji. Pokud vás to bolí, ihned upozorněte partnera, že vám to není příjemné.

 

Autor: Václav Suchan, lena