Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Sex na pracovišti aneb Co dělat když podlehnete?

Milujte se podle zvířat
31. března 2009 | 21:09

Ne nadarmo se říká: "Co je v domě, není pro mně." A přesto, že pracoviště je pro většinu z nás druhým domovem, mnozí to risknou. No a co, když je kolega, šéf, podřízený nebo "chlapec odvedle" tak neodolatelný, že jste nedokázala nic jiného, než mu podlehnout?

Každé ráno se chystáme do práce s tím, že chceme vypadat co nejlépe, a když jsme v ní, chceme působit jako nejmoudřejší a nejkompetentnější. A naši mužští spolupracovníci také. V podstatě se navzájem vidíme v tom nejlepším světle, proto není divu, že je občas i striktně profesionální atmosféra nabitá sexuální energií. Možná o tom víte jen vy dva, možná to vědí všichni kolem. Pokud jste nic podobného nezažila a ani o tom nepřemýšlela, tak potom možná ani netušíte, kolik aférek se ve vaší firmě odehrává - kdo si posílá s kým dvojsmyslné emaily, když si myslíte, že usilovně "pracuje", nebo už je dokonce tak daleko, že rovnou napíše: "Tak kdy si dnes dáme polední "rychlovku"?"

Asertivnímu chování se dá naučit.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Pracovní aféra bez rizik
Pracovní aféry jsou vždy bruslením po tenkém ledě (hlavně pokud jste zadaná nebo máte ve firmě přísná pravidla, které je zakazují), ale zde je pár rad, které se vyplatí mít na paměti:

Snažte se "to" dělat mimo pracoviště
Šance, že najde ráno šéfová v kopírce otisk vašeho zadku, je zřejmě minimální (to se dělá jen ve filmech), ale i tak. Pokud jste si již s někým z práce začala, snažte se najít alespoň jiné místo činu - zejména když pracujete ve velké firmě, kde je hodně zaměstnanců a také předpoklad, že to praskne.

Dejte si pozor na výběr partnera
Hormonům sice těžko poručíte kdy a s kým, ale pokud si chcete ušetřit pozdější problémy, řiďte se pravidlem: Pokud je v práci nad vámi, neměl by být "nad vámi" i v posteli. Pokud je v práci pod vámi, neměl by být "pod vámi" i v posteli. Pokud jste na stejné pracovní pozici, riskujete nejméně pracovních problémů, ale i tak ...

Vyjasněte si věci předem
A hlavně to, zda dokážete vedle sebe fungovat na profesionální úrovni, když vás přejde počáteční poblouznění. Nevýhodou vztahů na pracovišti je to, že nemůžete třísknout dveřmi a už nikdy se nevidět. Jedině, že byste dala výpověď. A i zde se naskýtá otázka: Kdo ji podá? Vy nebo on?

V práci buďte profesionální
Žádné dotyky, žádné všeříkající pohledy, které si přečtete nejen vy dva, ale i všichni kolem vás. (I když si myslíte, že vás nikdo nevidí, v mnoha kancelářích a úřadech jsou instalovány kamery.) I když nepracujete ve firmě, kde jsou kancelářské aféry striktně zakázány, pro ostatních spolupracovníky to nemusí být příjemné.

Zaměstnání
Autor: scom

Pozor na chaty
Pokud chcete flirtovat nebo si posílat erotické zprávy mailem, dělejte to přes soukromý, nikdy ne přes pracovní server. Jinak se pak nedivte, proč si vás chlapík z oddělení IT vždy tak zvláštně prohlíží. Zřejmě ví, stejně jako objekt vašeho zájmu, co máte dnes pod pracovním kostýmkem, i to, co jste dělali včera přes polední přestávku. Kromě toho, vaši korespondenci může prohlížet váš nadřízený při jakémkoli pracovním problému ...

Spíte s nadřízeným?
Nechte si to pro sebe alespoň před kolegyněmi, protože jakmile vás povýší nebo dostanete nějaké úlevy, nelítostně to namíří proti vám. Co na tom, že jste měsíce dřela, abyste to někam dopracovala, ony budou vždy tvrdit, že to bylo přes postel.

VAŠE PŘÍBĚHY

DANIELA (31)

"Office flirt" s happyend
"Ranní vstávání do práce jsem roky nesnášela a vždycky jsem toužebně očekávala víkend. Až naše firma expandovala a ja jsem dostala nového kolegu, který rázem změnil můj život. Už po týdnu jsem si uvědomila, že jsem se začala těšit na ranní zvonění budíku, a dokonce jsem si ho posunula o hodinu dřív, abych se stihla dokonale připravit. Těšila jsem se na naši ranní kávu, přestávku na oběd, zpočátku nevinné chatování přes internet, při kterém jsme se na sebe dívali z opačných rohů kanceláře. Nikoho jsem v té době neměla ani on, takže jsem neměla strach, že to někdo objeví, ale i tak jsme to kvůli profesionalitě drželi v tajnosti. Když jsme po 6 měsících oznámily kolegům zásnuby, všichni byli pořádně překvapeni. Dnes jsme manželé a už si nemusíme dávat pozor na to, jestli někdo uvidí náš zamilovaný pohled. "

SIMONA (26)

Kvůli pracovní afére jsem přišla o místo
"Po škole jsem nastoupila do práce, o kterou jsem se doslova bila, ale zároveň jsem byla nezkušený a nevěděla jsem, co všechno mě čeká. Jeden z mých nových kolegů mi padl hned do oka. Přesto, že jsem byla zadaná, vyměnili jsme si čísla mobilů, a když jsme měli chvilku čas, vždy jsme se někde setkali. Jednou se mě zeptal, zda bych dokázala podvést svého přítele. Zůstala jsem v rozpacích, ale odpověděla jsem mu, že by velmi záleželo na okolnostech a na tom, kdo by to byl. V té chvíli mě vzal do náruče a začal mě vášnivě líbat. Ztratila jsem hlavu a jeho polibky jsem opětovala. Ačkoli jsme byli oba zadaní, udržovali jsme náš vztah asi rok, ale pak nastal problém. Zamilovala jsem se, zatímco on to bral jako malé rozptýlení v práci. Proto jsem se rozhodla raději změnit pracoviště."

Skandální odhalení, která jsme si paradoxně
celkem vychutnali:

1994 - Film s Demi Moore a Michaelem Douglasem Skandální odhalení, v němž Demi svým způsobem ukazuje Michaelovi, kdo je BOSS.

1996 - hltali jsme bulvár, když praktikantka Monica Lewinská "odhalila", jakým způsobem se dělá praxe v Bílém domě. Chudák Bill Cinton, sice si to pořádně slízl, ale aféra nakonec skončila happyendem. Vlastní manželka mu odpustila a my jsme měli i tak od začátku vztek spíše na Monicu za to, že si to nenechala pro sebe jako milou vzpomínku i se suvenýrem na šatech. Poučení? Pokud spíte s šéfem, nechte si to pro sebe - jinak z toho vy vyjdete vždy jako ta špatná.

Láska až do další filmové role?

Proč mají hollywoodské sňatky tak krátké trvání? Protože pokud by bylo i vaší náplní práce otestovat, jak váš kolega líbá nebo miluje, možná byste i vy často přišla na to, že je lepší než váš současný partner ... (Ano, mnozí si sice představují, že o nic nejde, protože je tam kopec kamer a celý štáb, ale jiskry přesto často přeskočí.) Např.:

- Meg Ryan vyměnila manžela Dennise Quaida za Russela Crowea, do kterého se zamilovala během natáčení filmu Životní zkouška.

- Tanečník a raper Kevin Federline nechal svou přítelkyni Shar Jackson (s níž má dvě děti) kvůli Britney Spears. A ačkoli mu to ani s ní nevyšlo, v tomto vztahu mu přibyly na konto nejen další dvě děti, ale i pár milionů dolarů.

- Kate Hudson vyměnila manžela Chrise Robinsona za Owena Wilsona, se kterým si zahrála ve filmu Jak ztratit muže za 10 dnů. No ani sa jí nedivíme - Chris měl tak dlouhou bradu, že nám začal připomínat Robinsona Crusoe. To se raději dívat na Owenův křivý raťafák ...

Zdroj: Eva

Autor: Tina Bergerová, lena