Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

15 otázek o sexu aneb Na co jsme se nebály zeptat

15 otázek o sexu
27. února 2009 | 15:47

Znáte svoje tělo i svou sexualitu, víte, co vám dělá dobře, a nestydíte se za to? Pak jste nejspíše průměrná šťastná žena. Možná ale zbylo několik témat, ve kterých nemáte ještě úplně jasno.

1. Co je to PC sval?

-> Jediné posilování, které umocňuje rozkoš

Nemá nic společného s vaším osobním počítačem – PC. I když se jedná o záležitost veskrze osobní. PC (pubococcigeus) je nejznámější sval pánevního dna, začíná na stydké kosti a upíná se na kostrč (u zvířat PC sval hýbe ocasem).
Stahování (jako když chcete zadržet moč) a uvolňování tohoto a dalších pánevních svalů je pomáhá držet v kondici, a navíc posiluje vaši schopnost dosáhnout orgasmu. Tyto svaly by měli posilovat i muži – zvýšené prokrvení tkáně oddaluje problémy s erekcí.

15 otázek o sexu
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

2. Je mokrý orgasmus u ženy
něco divného?

-> Nebuďte překvapená, nic se neděje

Při takzvaném mokrém orgasmu se u ženy vylučuje z malých žlázek ústících do močové trubice tekutina. Není to nic zvláštního ani nebezpečného, nejedná se o moč. Výsledky výzkumů, kolik žen zažívá mokrý orgasmus, se liší: od 7 až do 68 %.

3. Jak dlouho trvá „normální“ milování?

-> Nepodléhejte mýtům o promilovaných nocích – i „rychlovky“ jsou fajn

Podle mnoha průzkumů prý největší uspokojení přináší lidem krátký sex. Nejideálnější a nejlepší je prý doba od 7 do 13 minut. Důvodů to může mít víc. Kondice populace obecně klesá, o slovo se brzy hlásí únava, a navíc klesá vzrušení. Důležitá není ani nekonečná předehra, která také může unavovat. Pro ženy je prý velmi příjemné alespoň krátké pomazlení se po aktu.
Pokud toužíte po krásné, dlouhé a vášnivé předehře, nebojte se tyto představy uskutečnit. Jen myslete na to, že několik náruživých minut také není k zahození.

4. Jaké sexuální polohy
jsou pro ženy „nej“?

-> Nebojte se experimentovat

Nejlepší je samozřejmě ta poloha, která nejvíce vyhovuje vám. Obecně se doporučuje například ta, při níž žena leží na břiše, pánev má podloženou polštářem a muž do ní vniká zezadu: tak se velmi dobře dosáhne dráždění bodu G.
Protože mnoho žen lehčeji zažívá orgasmus při stimulaci klitorisu, doporučují se i všechny polohy, které to umožňují, ať už kontaktem s mužovým tělem nebo také prsty. Nebojte se zjišťovat, co se vám nejvíc líbí.

5. Kde je ksakru ten bod G?

-> Hledej, šmudlo

Bod G by se měl nacházet na přední stěně pochvy, několik centimetrů od poševního vchodu. Jeho stimulace vede k silnému orgasmu.
Někteří lékaři ovšem tvrdí, že vůbec neexistuje. Pokud jste tedy svůj bod G nenašla, nepanikařte. Jisté je, že vagina je nejvzrušivější na přední straně v první třetině.

15 otázek o sexu
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

6. Je pro muže lepší fotbal,
nebo sex?

-> Skalním fandům přejte jen vítězství

Bohužel, fotbal. Průzkumy se zjistilo, že zejména skalní fanoušci jsou před zápasem tak rozrušení, že nemají na sex ani pomyšlení a nejsou schopni sexuálního aktu.
Jestliže máte doma nadšeného fandu hokeje nebo fotbalu, zbývá vám jediné: modlete se, ať „jeho“ tým vyhraje. Nadšení z vítězství pak vhodně využijte.

7. Proč nás dortíky vybudí víc
než Brad Pitt?

-> Muži mají sport, my čokoládu

Tep se zvedá, adrenalin vyplavuje, srdce cítíme až v krku… Ano, ovšem zejména, když před námi leží čokoládové pralinky! Britští vědci zjistili, že při pohledu na tyto bonbony se ženám srdeční frekvence zvedne na 122 tepů za minutu a šlehačkový dort vyvolá v průměru 142 tepů. Spoře oděný Brad Pitt to „dotáhl“ na pouhých 105 tepů, Russel Crow na 99.
Máme velké štěstí, s pralinkami můžeme trávit spoustu volných chvil, zatímco Brad Pitt na nás asi nebude mít čas…

8. Po čem voní holky?

-> Zahodit parfém? Není nutné

To, co muže nejvíc vábí, není váš luxusní parfém, ale prý přirozená vůně ženských pohlavních orgánů. V době ovulace voníme tak, že u mužů prokazatelně zvyšujeme produkci testosteronu.
Ovšem ani parfém nemusíte zahazovat. Vůně obecně je úzce spjatá s pamětí, a pokud má váš miláček váš oblíbený parfém spojený s příjemnými zážitky, budete bodovat.

15 otázek o sexu
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Víte, že…
V klasickém indickém textu o sexu Ananga Ranga se píše, že ženy se rozdělují do čtyř skupin podle toho, jak voní jejich vagina? První je vagina padmini (v sanskrtu to znamená lotosová žena), která se podobá rozevírajícímu se poupěti lotosu, ráda cítí paprsky slunce a dotek silných rukou. Voní jako právě rozkvetlá lilie. Žena-umělkyně chitrini prý voní a chutná po medu a její šťávy jsou prý výjimečně horké. Žena-víla neboli šaktini „chutná“ pikantně nebo slaně a miluje orální sex. Do čtvrté kategorie patří sloní ženy – hastini: mají vůni zvláštní pižmové šťávy.
Vůně medu, myrty, lotosu, ambry nebo pižma se objevuje i v evropské historii.

9. Milování omlazuje?

-> Nebo ne?

Jistý skotský vědec učinil zajímavý pokus. Vyfotografoval více než 3000 mužů a žen a podrobně zmapoval jejich sexuální život. Snímky pak ukázal odborníkům, kteří se zabývají stárnutím. Jak to dopadlo? Těm, kteří se milovali více než třikrát týdně, vědci hádali v průměru o 12 let méně!
Je ovšem otázkou, zda právě mladě a dobře vypadající zdraví lidé nejsou více sexuálně aktivní. Ale nemějte strach, milování zcela prokazatelně prospívá psychice i celkovému zdraví.

10. Jak si přivolat hormon orgasmu?

-> Mazlete se!

Zázračný oxytocin „vyčarujete“ úplně jednoduše – hlazením a mazlením. Hladina hormonu oxytocinu má vliv na mužský i ženský orgasmus, a pokud není dost vysoká, orgasmus nepřijde. Jeho množství má vliv i na to, zda máte nebo nemáte chuť na sex.

11. Opravdu na velikosti nezáleží?

-> Většinou skutečně ne

Většina žen tvrdí, že na velikosti penisu nezáleží. Je to logické: nejcitlivější bývá ústí vaginy a navíc lze orgasmu dosahovat i mnoha jinými způsoby. Problém řeší spíš páry, kdy muž je nadměrně „obdařený“ a styk způsobuje partnerce bolesti.
Nicméně existují ženy, pro které může být podprůměrný penis v sexuálním životě překážkou, zejména pokud upřednostňují vaginální orgasmus.

12. Ranní sex je nejlepší?

-> Zkuste večer i ráno

Podle mnoha výzkumů je nejlepší dobou pro milování ráno. Muži mají v ranních hodinách nejvyšší hladinu testosteronu a ženy milování po ránu hezky naladí. Vhodné je ale také kombinovat milování večer i ráno: příjemný pocit vydrží obvykle přes noc a ranní sex je pak nádherně uvolněný.

15 otázek o sexu
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

13. Kolik žen dosahuje orgasmu?

-> Každá desátá nezná vrchol rozkoše

I strohá řeč čísel leccos vypovídá: podle výzkumu Sexuální chování v ČR – situace a trendy z roku 2001: 27 % žen dosahuje orgasmu při sexuálním styku vždy (téměř vždy), 28 % většinou, 21 % v polovině případů, 17% v méně než polovině styků a u 8 % českých žen nedojde k orgasmu nikdy. Není to ale tragické, i ony mohou být se svým sexuálním životem spokojené.
Pro ženy je pro dosažení vrcholné rozkoše důležité dlouhodobé pozitivní vyladění, důvěra a uvolnění.

14. Co je pro muže sexy?

-> Přírodní zákony jsou neúprosné

- Věk: mladší ženy muže přitahují – bohužel, po padesátce, kdy končí reprodukční období, naše atraktivita v očích druhého pohlaví klesá.
- Poměr mezi pasem a boky: ideální rozmezí 0,66 až 0,74. V zásadě bez ohledu na to, kolik vážíte!
- Prsa: muži se na ně dívají obvykle hned poté, co zhodnotí naši tvář. Velikost je zajímá, ovšem možná ještě více jejich pevnost – která je dána také věkem.
- Chování: když mužům naznačíme, že se o nás mohou ucházet, jsme sexy.
- Důležité jsou samozřejmě i naše zdraví a vůně.

15. Kdy jsme nevěrné?

-> Třicítka je věk, kdy nám tikají nejen biologické hodiny

Ženy na rozdíl od mužů hledají ve vztahu bezpečí, jistotu a stabilitu. Mají rády věrnost a minimum rizika v manželském sexu. Nicméně příležitost dělá zloděje, a tak i my se nevěře nebráníme: největší riziko, že neodoláme pokušení, hrozí po třicítce: ženám nejsilněji tikají biologické hodiny, sexuální aktivita vrcholí, jsou nejvzrušivější a dosahují nejvíce orgasmů.

Víte, že...

- Nejvíce sexu mají lidé v manželství.

- Frustrující kombinace „malá prsa“ a „velký zadek“ neznamená, že jste pro muže neatraktivní.

- Orgasmus působí jako přírodní antidepresivum a prostředek proti stresu

Autor: Olga Poucheová