Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vztahové rady, které štvou úplně všechny. Tyhle věty nechce nikdo slyšet!

  • 12. října 2018 | 06:00

    Každá z nás má v životě někoho, kdo má potřebu se neustále vměšovat do partnerských vztahů ostatních. Ať už jsou to rodiče nebo nejlepší kamarádka, mají zkrátka pocit, že vědí všechno lépe než vy sama. Bohužel i dobře míněná rada nás může spíš vytočit. Které z nich bychom raději vůbec neslyšely?

    "Měla by sis někoho najít." "Měla by ses oblékat jinak." "Jste spolu už dlouho, měl by si tě vzít!"... Zní vám tyto věty povědomě? A lezou vám taky na nervy? Nejspíš vám tyto rady klade na srdce někdo blízký z vašeho okolí, kdo to s vámi myslí sice dobře, ale bohužel to nedává najevo právě tou nejlepší formou. Které další rady nás nejvíce vytáčejí?

  • Neměla by sis vybírat pořád tak komplikované typy!

    Autor: istock.com

    Nevyšel vám další vztah? Pak nejspíš tuto větu slýcháte dost často. Přestože vám leze na nervy, stojí za to se zamyslet nad tím, jestli vaše kamarádka nemá náhodou tak trochu pravdu. Možná vám to bude proti srsti, ale třeba si tak uvědomíte, že si opravdu vybíráte pořád ty stejné komplikované typy dokola a že by bylo na čase najít z tohoto začarovaného kruhu cestu ven.

  • Nezoufej! Ta pravá láska na tebe určitě čeká!

    Autor: iStock

    Tak tato věta by mohla být v top pětce nejhorších vět vůbec. Kolem vás všichni zamilovaně švitoří, vdávají se, rodí děti, a vy pořád nemůžete narazit na toho pravého? Aby vás přátelé uklidnili, tak vám dokola opakují, že ta pravá láska na vás někde čeká a že byste určitě neměla házet flintu do žita. Asi vás napadne, že se jim to dobře mluví, když mají druhé dítě a láska z nich jen srší, a proto je klidně upozorněte, že tuto větu od nich už opravdu nechcete slyšet.

  • Měla by ses lépe oblékat!

    ..
    Autor: iStock.com

    Už jste se setkala s názorem, že nemáte chlapa, protože se špatně oblékáte? Samozřejmě že k sobě nikoho nepřitáhnete, pokud se budete zanedbávat. Neupravený vzhled nikoho nezaujme, ale to hned neznamená, že ze sebe budete dělat někoho, kým nejste. Přetvářka vám šťastný dlouhodobý vztah nezaručí!

  • Začni chodit více mezi lidi!

    Autor: iStock

    Je sice pravda, že když budete sedět doma u televize, tak na svou životní lásku nenarazíte, ale pokud vám seznamování v barech nebo na společenských akcích nahání spíše hrůzu, do ničeho se nenuťte. Kamarádka vám sice nějakou dobu bude vyčítat, že přesně kvůli tomu ještě nikoho nemáte, ale zkuste jí vysvětlit, že na další randění zkrátka ještě nejste připravená.

  • Kdy bude svatba?

    Autor: istock.com

    Jakmile jste s někým delší dobu, už se na vás ze všech stran valí otázky týkající se svatby. Pokud pro vás ani pro vašeho partnera není svatba důležitá a je to to poslední, na co zrovna myslíte, nenechte se těmito otázkami rozhodit. Jestli po svatbě přece jen toužíte a partner se k ničemu nemá, zkuste ho trochu popostrčit, abyste i vy sama věděla, na čem jste a jak bude vypadat vaše budoucnost.

  • Máte dva kluky, nechcete zkusit ještě holčičku?

    Autor: istock

    Není nic horšího, než když vám ostatní začnou mluvit do věcí ohledně dětí. Je přece jen na vás, kolik jich máte, jak se jmenují a jak je vychováváte, a tak by vás tyto otázky a rady měly nechat úplně chladnou. Těm, kteří mají tak velký zájem o vaše rodičovství, naznačte, že jim do toho vlastně vůbec nic není.

  • Měla by ses rozvést!

    Autor: iStock

    Vy jste si možná vědoma, že v manželství už nejste vůbec šťastná a že má vážné trhliny, ale jeho ukončení je jen čistě na vás. Okolí vám možná bude neustále předhazovat, že své neštěstí zbytečně protahujete, ale nenechte se ovlivnit a první krok udělejte teprve ve chvíli, kdy budete opravdu připravená.

  • Přece nemůžeš být sama!

    Autor: istock.com

    A vlastně proč ne? Pokud se tak cítíte šťastná, tak je to jen vaše rozhodnutí. Zažila jste si už dost trápení, ztratila jste v muže důvěru a jste ze všech těch zklamání zkrátka unavená? Tak si dejte pauzu a věnujte se sama sobě. Navíc nikdo netvrdí, že to tak bude napořád.

  • Na seznamce určitě nikoho nenajdeš!

    Autor: istock.com

    Přátelé vás neustále nabádají, abyste si někoho našla, ale jakmile před nimi řeknete slovo seznamka, dívají se na vás s nedůvěrou? Pokud je pro vás randění přes seznamku jednodušší než seznámení se v baru, určitě to nevzdávejte. Navíc v dnešní době je pěkný oříšek se s někým seznámit, a seznamka tak může být tou jednodušší variantou.

  • Počkej, až ti napíše on!

    Autor: istock.cz

    Tak tuhle větu zaslechla každá z nás. Máte nový objev, se kterým jste měla skvělé rande, ale kamarádky vám radí, abyste mu rozhodně nepsala jako první a počkala, až se zase ozve on? Občas to určitě zabírá, ale pokud mu prostě chcete říct, jak jste si to užila a že byste si to ráda zopakovala, tak to jednoduše udělejte. 

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.