Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Paroubkovi: Další trapný rozchod slavných! Proč se v Česku neumíme rozejít s grácií?

20. února 2017 | 14:06

Je vám někdy trapno za lidi, které ani neznáte? Nám momentálně za stále ještě manžele Petru a Jiřího Paroubkovy. Ne kvůli tomu, že mají manželskou krizi a vypadá to na rozchod. To se stává. Ale kvůli tomu, co kolem toho předvádějí. 

Kdyby jim bylo plus minus dvacet, dalo by se to pochopit. Tehdy se zamilovaní a následně rozcházející se lidé chovají všelijak. Ale když čtyřiašedesátiletý Jiří Paroubek na svém blogu potvrdí, že ho opustila žena, a rovnou vybalí na veřejnosti, že za to do velké míry mohou její deprese, tak je to špatně. 

My být na jejím místě, měly bychom velké problémy mu to odpustit. Ale snad bychom si dokázaly odpustit tklivé a poněkud hysterické psaní, které vyplodila jeho stále ještě manželka Petra (43). Píše o psychickém vydírání a o jakýchsi tajemstvích, která ji už dva roky tlačí. Těžko říci, kdo celou tragikomedii vyvolal...

Když před asi deseti lety mluvila zamilovaná Petra Paroubková o sexy mozku svého manžela, bylo možné si o tom i vzhledem k velkému věkovému rozdílu mezi nimi myslet ledacos. Včetně toho, že to nedopadne dobře. Nebyli by první ani poslední.  

Ale je zarážející, jak oba veřejně řeší i sedmiletou Margaritu, což moc nejde dohromady se slovy, že pro ni chtějí to nejlepší. Protože tohle jí dřív nebo později někdo práskne, navíc co je jednou na webu, je tam navždy, i kdyby to snad autoři smazali. Líbit se jí to určitě nebude, ať se to dozví v sedmi nebo v sedmnácti. 

Nemluvě o tom, že obviňující slova, která jednou zazní, se berou zpět špatně, zvláště když si je přečte kdekdo. To budoucímu vztahu Paroubkových, i kdyby měli nadále fungovat hlavně jako rodiče, a nikoli jako partneři, neprospěje. 

Paroubkovi nejsou ve veřejném propírání hodně špinavého prádla sami, jenže to není omluva. Proč to v Česku slavné a asi i mnohé neslavné páry neumějí s grácií? Protože člověku je trapno i za tyhle dvojice, namátkou jmenujme třeba Felixe Slováčka a Dádu Patrasovou, kteří se sice ještě nerozvádějí, ale už nejméně rok svůj vztah řeší dost veřejně. Zbytečně moc o svém rozvodu svého času mluvili i bývalí manželé Vyskočilovi: Ivan a Anife. 

Dramaticky a na ostudu to jeden čas vypadalo i jinde, třeba u bývalé dvojice Vlaďka Erbová a Tomáš Řepka, ti se ale nakonec k překvapení všech rozvedli tiše a bez viditelných emocí. Rozvod je vždy smutný pro všechny zúčastněné, takže díky za každou celebritu, která ukáže, že to jde i bez trapnosti. Aspoň té veřejně sdílené!