Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Knihy, které nás baví: Zábavný cestovatel a nová kniha Báry Nesvadbové!

  • 24. listopadu 2016 | 06:00

    Každý týden zaplavují knižní pulty nové a nové publikace. Zachytit to všechno je takřka nemožné. My vám ale vždy přineseme výběr z toho nejzajímavějšího, co by vám rozhodně nemělo chybět v knihovně. A nebojte se občas zabrouzdat i ke starším autorům! 

  • Andrew Taylor: Němý

    Andrew Taylor, Němý, Práh, 384 stran, 284 Kč
    Autor: archiv firem
    Kniha, kterou nemůžete od první do poslední stránky odložit. Hltáte každou větu. Takový je přesně román Němý od spisovatele Andrewa Taylora. Detektivka vás zavede do konce 18. století do ulic Paříže a na anglický venkov. Mladá žena je ve Francii zavražděna a zbude po ní syn. Dozví se o tom jeho otec, londýnský makléř Edward Savill, a chlapce si jede vyzvednout na anglický venkov, kam ho zavezli uprchlíci z Francie. Jenže muž zjišťuje, že jeho desetiletý syn je nejen němý, ale hlavně byl svědkem dost drsných událostí a hrůz, které se snaží utopit ve své mysli. Má totiž strach se s čímkoliv svěřit, a to kvůli děsivému tajemství. Andrew Taylor je oceňovaný britský autor píšící historické detektivky.

  • Patrik Hartl: Okamžiky štěstí

    Patrik Hartl, Okamžiky štěstí, Bourdon, 460 stran, 319 Kč
    Autor: archiv firem
    Dvojromán Okamžiky štěstí je dlouho očekávaná kniha od spisovatele Patrika Hartla, jehož román Malý pražský erotikon vám určitě něco říká. Hlavními postavami jsou sourozenci Jáchym a Veronika a autor vám dá s nimi prožít několik chvil. Nicméně vy si můžete vybrat, jestli si nejprve užijete den jako Jáchym, nebo jako jeho sestra. Oba dva hledají štěstí, lásku, k tomu jim pomáhají přátelé, které se kolem nich pohybují. Přitom jsou ale oba dost rozdílní, a tak budete možná překvapeni, že jde skutečně o dva lidi jedné krve. 

  • Markéta Harasimová: Mrazivé hry

    Markéta Harasimová, Mrazivé hry, Čas, 315 stran, 296 Kč
    Autor: archiv firem
    Jestli je vám s nadcházející zimou čím dál tím chladněji, nemusíte se bát, že byste u knihy Mrazivé hry vymrzli ještě více. Naopak, příběh vás dost možná pořádně rozpálí! Hlavními hrdinkami knihy jsou dvě sestry, každá se potýká s jinou těžkou životní situací. Zatímco Bára řeší dramatický rozchod s původně ideálním mužem, nejlepším, jakého si kdy přála, její sestra se snaží vyrovnat se se smrtí manžela Ondřeje. Aby toho nebylo málo, brzy se objeví stalker, se kterým si Bára musí poradit, ačkoliv ona ani policie nemají tušení, o koho by mohlo jít. U příběhu se budete místy červenat, a to při popisu milostných situací, jindy vám zase bude běhat mráz po zádech. Nicméně knihu zhltnete jedním dechem! 
  • Paulo Coelho: Vyzvědačka

    Paulo Coelho, Vyzvědačka, Argo, 168 stran, 183 Kč
    Autor: archiv firem
    Mata Hari byla válečná špionka, kurtizána, která byla za Velké války popravena za velezradu. Dostala se totiž jako tanečnice k nejednomu z nejmocnějších mužů světa, kteří v té době tahali za drátky společnosti. Pro mnohé byla tou femme fatale, ale pro jiné naivka, která se při zatčení tolik zapletla do vlastních výpovědí, že se v podstatě sama prozradila. Její příběh nyní zpracoval v knize známý brazilský spisovatel Paulo Coelho. Jestli nečekáte hlubokou exkurzi do života této konkubíny, ale chcete jen základní informace zpracované do příběhu, pak zklamáni rozhodně nebudete.
  • Bára Nesvadbová: Laskonky

    Bára Nesvatbová, Laskonky, Motto, 160 stran, 219 Kč
    Autor: archiv firem
    Je láska to samé, co byla před padesáti sto lety? Jak moc odlišné jsou vztahy tenkrát a dnes? V nové knize Báry Nesvadbové najdete příběhy popisující milostné osudy dnešních žen, krátké flirty, nešťastnou zamilovanost, šťastné flirtování. To vše – s nádechem hořkosti – zakořenila Bára Nesvadbová do knihy Laskonky. Varování: pravděpodobně v některém z příběhů poznáte sebe nebo někoho z vašeho okolí! 
  • Ladislav Zibura: Pěšky mezi buddhisty a komunisty

    Ladislav Zibura, Pěšky mezi buddhisty a komunisty, Biz books, 288 stran, 239 Kč
    Autor: archiv firem
    Kdo by to byl řekl, že mu ten marketingový trik vystoupit v AZ Kvízu, aby na sebe upoutal pozornost, vyjde! Ladislav Zibura, který bavil celý internet před více než rokem svým účinkováním v tomto pořadu, se tak stal viditelným a mohl konečně začít prodávat své zkušenosti a zážitky z cest. A letos mu vychází už druhá kniha: Pěšky mezi buddhisty a komunisty. Nicméně ani jedna z publikací naštěstí nepostrádá nic z jeho humoru a sympatické občasné lehkovážnosti – ani z  jeho cestovatelských ambicí. Před pár lety si prošel známou duchovní cestu do Santiaga de Compostela, později z Českých Budějovic, kde se narodil, došel do Říma. Jaké to je bloudit Himálajem, potloukat se kolem nepálských řek a procházet se v čínských údolích? Co všechno, včetně potyčky s čínskou policií a záchrany života, se mu cestou přihodilo, si můžete přečíst v knize Pěšky mezi buddhisty a komunisty.

Diskuse ke článku
.