Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Knihy, které nás baví: Dickens ilustrovaný Adolfem Bornem a nástupce Larssona!

  • 27. října 2016 | 06:00
    Každý týden vychází mnoho nových knih, které by ve vaší knihovně neměly chybět. Stejně tak jsou ale i antikvariáty plné – nejen – beletrie, která čeká na své znovuobjevení. Proto vám přinášíme nejzajímavější knihy, které by vám neměly proklouznout mezi prsty. Co jsme pro vás v redakci nachystaly tento týden?
  • Luca D´Andrea: Podstata zla

    Luca D´Andrea, Podstata zla, Práh, 376 stran, 239 Kč
    Autor: archiv firem
    Stieg Larsson, Stephen King nebo Jo Nesbø. Ptáte se, co mají tito tři autoři společného? Bývá k nim přirovnávána kniha Podstata zla od autora Luca D´Andrea. Jeho styl je podobně ponurý jako u Nesbøa, napínavý jako ten Kingův a příběh vám možná připomene Larssonovo Milénium. Americký novinář odjíždí do italských Dolomit točit dokument o záchranářích, když se stane svědkem nehody. Skrze ni se ale dozví o tragédii, která se zde stala před mnoha lety. Tehdy byly v jednom horském údolí nalezeny tři mrtvé ženy. Případ ale nikdy nebyl objasněn a lidé v městečku poblíž se o tom odmítají bavit. A co by to bylo za novináře, kdyby se nerozhodl tuto letitou záhadu objasnit... 
  • Táňa Keleová-Vasilková: Vůně života

    Táňa Keleová-Vasilková, Vůně života, Noxi, 208 stran, 27 Kč
    Autor: archiv firem
    Slovenská spisovatelka, která má kořeny v Chomutově, má za svých dvacet let kariéry za sebou už třicet knih. A nyní jí vychází nová: Vůně života. Jestliže hledáte oddechovku, u které vypnete a budete chtít zapomenout na vše, co se kolem vás děje, pak je to skvělou volbou. Hlavní hrdinky knihy jsou tři: Magda, Lenka a Alice. První dvě jsou stejné jako miliony dalších žen na této planetě, ale ta třetí se trochu vymyká. Místo toho, aby toužila po rodině a dětech, jejím největším snem je odstěhovat se do zahraničí za prací. Skutečně ale nepotřebuje v životě lásku a jistotu jako Magda a Alice, nebo je to všechno trochu jinak? 
    Video se připravuje ...
    Na co vás naláká autorka knihy Vůně života Táňa Keleová-Vasilková? • VIDEO: Marie Šilhová
  • Anthony Doerr: Sběratel mušlí

    Anthony Doerr, Sběratel mušlí, Moba, 240 stran, 268 Kč
    Autor: archiv firem
    Anthony Doerr je v České republice známý zejména díky knize Jsou světla, která nevidíme, za kterou získal Pulitzerovu cenu. Tentokrát vás ale svým duši a očím lahodícím stylem nevtáhne do jednoho příběhu, ale hned do několika. Sběratel mušlí je soubor povídek odehrávajících se na mnoha rozličných místech, ať už je to pobřeží Keni nebo předměstí Ohia. Autor si v knize hraje s lidskými osudy, jejich povahami, s dilematy a mnohdy složitými životními situacemi. Titulní povídka vás namlsá na další. Je o slepci, kterého na procházkách po pláži Afriky provází jeho pes. Ačkoliv nevidí okolní svět, neznamená to, že okolní svět nevidí jeho. Povídky vás donutí zamyslet se nad vlastním životem, možná dojdete k zjištění, že vše není tak ztraceno, jak se někdy může zdát.
  • Charles Dickens: Strašidelný dům a jeho příběhy

    Charles Dickens, Strašidelný dům a jeho příběhy, Plus, 160 stran, 299 Kč
    Autor: archiv firem
    V každé knihovně by se měly objevit alespoň jeden klasik a jedna opravdu krásně obrazově vyvedená publikace. A přesně tohle splňuje nové vydání Dickensových povídek s názvem Strašidelný dům a jeho příběhy. Dílo totiž ilustroval Adolf Born, bohužel to patří k jeho posledním dílům. Představte si lehce mystické povídky klasika, které jsou doprovázeny tolik zjevným výtvarným rukopisem. 
  • Ilona Kleníková: Julie Červená: Je mi 30 a jsem single!

    Ilona Kleníková, Je mi třicet a jsem single, XYZ, 160 stran, 199 Kč
    Autor: archiv firem
    Když je vám třicet a jste single, musíte si sama platit nájem z jednoho platu. Nákup jídla je mnohem složitější, protože prostě balení po jedné porci nedělají. Nemáte pořádně s kým sdílet své radosti a starosti, protože všechny kamarádky kolem vás mají partnery, takže mají svých starostí dost. Single život rozhodně nejsou noční jízda bary a cesty z náruče do náruče různých mužů. O strastech nezadaného člověka psala Ilona Kleníková pět let sloupky v deníku Metro. Nyní vycházejí v knižní podobě. U knihy se zasmějete, chytnete za nos, a pokud i vám je třicet a jste single, možná na vás padne lehká depka. Ale jen na chvíli, příběhy vás rozesmějí, a navíc získáte onu ženskou sílu – nejste v tom sama! 

Diskuse ke článku
.