Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Gilmorky jsou zpět! Co nás Lorelai a Rory naučily o životě?

  • Video se připravuje ...
    21. října 2016 | 06:00

    Po devíti letech se na televizní stanici Netflix vrací oblíbený seriál Gilmorova děvčata a s ním samozřejmě perfekcionistka Rory a její sarkastická matka Lorelai, jenomže obě jsou o téměř deset let starší. Než se čtyř nových epizod na konci listopadu dočkáme, připomeňme si, proč jsme tento seriál tolik milovaly a co jsme se od Gilmorek naučily o životě.

  • Ani z velkých chyb se nestřílí

    Autor: cwtv

    Lorelai Gilmorová otěhotněla v šestnácti, dítě si rozhodla nechat a k tomu dokázala mít báječný život i kariéru. Pokud tohle dokáže holka v pubertě, proč byste vy neměla dokázat všechno, co si zamanete?

  • Vztahy jsou komplikované

    Autor: cwtv

    Lorelai musela randit s celou řadou mužů, než konečně s Lukem přišli na to, že nejlépe jim bude spolu. Oproti tomu její kamarádka a pracovní partnerka Sookie chodila jen s Jacksonem a okamžitě si byla jistá, že je to ten pravý. Vztahy nejsou jednoduché a nemají žádné časové omezení. To, co funguje pro kamarádku, nemusí být to pravé pro vás. A nikdo by to neměl soudit.

  • Stereotypy jsou hloupost

    Autor: cwtv

    Vybavujete si, v kolika různých scénách Lorelai a Rory jedí a kolik toho zpravidla snědí? Láska k dobrému jídlu a schopnost sníst ho opravdu mnoho není jen pro muže! Proč byste si musela dát salát, když máte chuť na hamburger?

  • Není špatné být sobecká

    Autor: cwtv

    Hodně lidem se nezamlouvalo, jak seriál skončil, a sice to, že Rory dala přednost kariéře před svatbou s Loganem. Nám se ale líbí myšlenka, že vášeň a touha plnit si vlastní sny můžou vyhrát nad emocemi. Občas je zkrátka potřeba být sobecká a myslet na své štěstí.

  • Maminky mají vždy pravdu

    Autor: cwtv

    Netvrdíme, že se Lorelai v žádné epizodě nespletla, ale její úsudek ohledně jakéhokoliv kluka, kterého jí Rory představila, byl zpravidla správný. A dost podobné to bylo i v případě její matky Emily. Ne všechny maminky mají patent na rozum a není potřeba nechat si mluvit do života, ale občas není na škodu se na názor matky zeptat. Třeba když si opravdu nevíte rady.

  • Nežijete pro druhé

    Autor: cwtv

    To, co mi na postavě Lorelai přijde opravdu obdivuhodné, je její sebevědomí. Přestože je ochotná každému vždy pomoci, umí také říct ne a dát dostatečně najevo, když se jí něco nelíbí. A to i své dceři a matce.

  • Někdy to prostě nevyjde

    Autor: cwtv

    I když se snažíte zuby nehty a děláte všechno pro to, abyste uspěla, někdy to prostě nevyjde. Jedničkářka Paris, která celý svůj život zasvětila studiu, a nakonec se nemohla dostat na Harvard, je toho jasným důkazem.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.