Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

6 věcí, které byste po svém muži nikdy neměla vyžadovat

  • 21. října 2016 | 06:00

    Váš muž je bezesporu skála, o kterou se můžete opřít a která vás nikdy nenechá na holičkách. Ostatně, to je také jeden z důvodů, proč jste se za něj provdala a proč ho milujete. Přesto jsou věci, které byste ani po něm chtít neměla. Není jich sice moc, ale o to jsou zásadnější.

  • Aby se už nikdy nepodíval na jinou

    Autor: shutterstock.com

    To, že jste si ve vztahu věrní, by měla být samozřejmost. Neznamená to ovšem, že se váš muž už nikdy nesmí otočit za atraktivní ženou. Muži jsou vizuálně založení, a pokud po jiných nekouká prakticky neustále a ve vaší přítomnosti, není důvod, proč mu občasné hození očkem nedopřát. Ostatně, přece mu věříte, nebo ne?

  • Aby se vzdal svých cílů

    Autor: Shutterstock.com

    Pokud máte tři děti a hypotéku, je pochopitelné, že budete vyžadovat, aby přestal skákat s padákem a nekývl na skvělou nabídku jít pracovat na dva roky do Japonska. I tak byste ale o těchto věcech měli diskutovat a neměl by od vás slyšet frázi "a nezbláznil ses náhodou?". Muži potřebují lovit mamuty a naplňovat své cíle. Pokud ho to činí šťastným, neberte mu to jen kvůli tomu, že vám se třeba tyto věci mohou zdát malicherné.

  • Aby se změnil

    Autor: Shutterstock

    Dobře, tuto kapitolu neberte až tak doslova. Pokud není schopen po sobě odnést špinavý talíř do myčky nebo odvézt děti do školy včas, máte plné právo to nekompromisně vyžadovat. Na druhou stranu – možná nemá čas sklidit po sobě nádobí, protože si teď nutně potřebuje hrát na vesmírné příšery s vašimi dětmi. Nesnažte se měnit jeho osobnost, protože do té jste se kdysi zamilovala. A i když vám ten věčný kluk občas svou nezodpovědností leze na nervy, vzpomeňte si, že je to ten stejný, který vám v jarním dešti vyběhne natrhat šeříky.

  • Aby měl stejné koníčky

    Autor: Shutterstock

    Stejně jako je hezké mít spoustu věcí společných, je také prima mít některé zájmy a koníčky jen pro sebe. Nenuťte svého partnera do činností, o kterých víte, že ho nebaví. Ostatně on vás do svých zájmů také nenutí. Navíc to, že máte čas jen pro sebe a že máte koníčky, u kterých ten druhý není přítomen, mimo jiné znamená, že si budete mít stále o čem povídat.

  • Aby byl vaše kamarádka

    Autor: Shutterstock

    Vašeho muže by přirozeně mělo zajímat, jak jste se měla v práci, co vám udělalo radost nebo proč jste naštvaná. Nechtějte po něm ale to, aby vás poslouchal tak, jak to dělá vaše nejlepší kamarádka, případně aby s vámi situaci stejným způsobem probral. Muži totiž zpravidla nechápou, že pokud se pohádáte s kolegyní, nechcete slyšet řešení problému, ale prostou poznámku "bože, to je kráva". A od toho máte právě nejlepší kamarádky, které zkrátka vědí.

  • Aby si vybral mezi vámi a svou matkou

    Autor: Shutterstock

    Ano, některé tchyně umějí být příšerné a váš muž by měl téměř vždy stát na vaší straně. Nikdy byste ho ale neměla doslova nutit, aby si vybral. Je to nefér, je to nedůstojné a staví ho to do opravdu těžké pozice. Ať už je ta žena jakákoliv, je to jeho matka. Pokud tedy situace vyžaduje, aby k problému zaujal nějaké stanovisko, mluvte s ním o tom v klidu a mezi čtyřma očima.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.