Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

10 znamení, že jste skvělá a máte báječný život, i když si to možná nemyslíte

  • 16. října 2016 | 06:00

    Občas máme pocit, že se nám nic nedaří. A že nezvládáme roli matky, milenky, manželky a úspěšné ženy a že ve snaze dokázat možné i nemožné ztrácíme sebe samotné. Proto si vždy, když na vás padne nějaký takový splín, uvědomte, že jste skvělá, i když si to zrovna teď nemyslíte. Pokud totiž splňujete alespoň polovinu z těchto věcí, máte báječný život a dokázala jste to sama.

  • Neřešíte dramata

    Autor: shutterstock.com

    Pamatujete si, když vaše vztahy s partnery byly plné úvah nad tím, jestli vás dostatečně miluje, jestli spolu vlastně chodíte, nebo ne a co byste měla dělat, aby se on konečně začal chovat jinak? Pokud dramata tohoto typu nemusíte řešit, máte úspěšný, dospělý a stabilní vztah.

  • Nezdráháte se požádat o pomoc

    Autor: Shutterstock.com

    Poprosit někoho o pomoc není znakem slabosti. Ve skutečnosti tím dáváte najevo pravý opak. Žádný člověk nedokáže všechno, a pokud je pro vás důležitější úspěšný výsledek a týmová práce než vlastní ego, dokážete mnohem víc, než kdybyste se o všechno pokoušela jen sama.

  • Vážíte si svého času

    Autor: Shutterstock.com

    Když se v pátek večer náhodou ocitnete sama doma, nepřemýšlíte nad tím, do jakého baru vyrazit, a neobvoláváte své známé tak dlouho, dokud nenajdete někoho, kdo je ochoten jít pařit s vámi. Naopak si užíváte toho, že nic nemusíte, a umíte si užít být chvíli sama se sebou.

  • Umíte říct ne

    Autor: Profimedia.cz

    Odmítnout něco, co se vám z rozumných důvodů nelíbí, není znak toho, že byste byla namyšlená, ale toho, že si vážíte sama sebe. Pokud se ostatním nepodřizujete a neděláte vše jen pro to, aby bylo spokojené okolí – nezávisle na tom, jak se cítíte vy – znamená to, že se nenecháte využívat.

  • Máte lidi, na které je spoleh

    Autor: Shutterstock.com

    Nemusíte jich mít na každém prstu deset. Vlastně jich nemusíte mít ani deset. Ale pokud máte kamarádku, kamaráda, sestru či maminku, kterým můžete zavolat ve tři v noci a kteří se zeptají jen na to, co mohou udělat, aby vám pomohli, máte pravé přátele. Můžete pogratulovat sama sobě, že jste se naučila odlišit je od těch, kteří pomoc jen předstírají.

  • Moc nebrbláte

    Autor: Shutterstock.com

    Jistě, čas od času si každá potřebujeme zanadávat: na práci, na děti, na manžela, na to, že máme o nějaké kilo víc, než bychom chtěly. Pokud si ale nestěžujete opravdu často, bude to pravděpodobně tím, že moc dobře víte, že si vlastně nemáte moc na co stěžovat. Což je neklamné znamení toho, že máte báječný život.

  • Radujete se z úspěchů jiných

    Autor: shutterstock.com

    Pokud se někomu z vašich přátel nebo rodiny něco podaří, necítíte vzadu na patře tu hořkou pachuť vlastního neúspěchu, ale máte radost z úspěchu svých blízkých. Protože je zkrátka máte upřímně ráda.

  • Umíte se těšit

    Autor: shutterstock.cm

    I kdybyste se měla těšit jen na to, že bude víkend nebo že si po náročném dni zalezete do vany s dobrou knihou, umět se těšit a radovat z maličkostí, to je jedna ze základních vlastností šťastných lidí. Dál si stanovujte malé cíle a radujte se z toho, že se vám je povedlo splnit. Nic není samozřejmost.

  • Netrápíte se tím, co nemůžete změnit

    Autor: scom

    Jistě – pokud odešel za jinou nebo jste přišla o práci, potřebujete čas na to, abyste se srovnala. Ale časem si zpravidla uvědomíte, že každá změna nemusí být k horšímu a že nemá smysl být zahořklá, smutná a nepřející kvůli něčemu, co nemůžete změnit. Ostatně negativními emocemi ubližujeme většinou nejvíc sami sobě.

  • Jste šťastná

    Autor: shutterstock.com

    A to je vlastně největším znamením úspěchu. Nezáleží na tom, čeho všeho jste dosáhla, jakou máte konfekční velikost nebo jaký zůstatek je momentálně na vašem kontě. Pokud i přes špatné dny v hloubi duše cítíte, že jste šťastná, žijete báječný život. Tak si to nezapomínejte každé ráno před zrcadlem alespoň jednou zopakovat, ať na to nezapomenete.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.