Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žijete s dospělým mužem, nebo nevyzrálým klukem? Poznáte to podle toho, jak se chová

  • 12. května 2019 | 06:00

    To, jestli pán, se kterým randíte, sdílíte společnou domácnost, nebo jste si ho dokonce vzala, je dospělá, vyrovnaná osobnost, nebo ne úplně spokojený, nevyzrálý jedinec, bohužel příliš nesouvisí s tím, kolik mu je let. Co ve vztahu opravdu dospělí muži nedělají? A jak je na tom ten váš?

  • Nebojí se riskovat

    Autor: shutterstock.com

    Z neúspěchu nemáme radost nikdo. Neriskovat a místo toho se spokojit s něčím, s čím nejsme spokojení, ale máme to jisté, je ovšem znak nedospělosti. Někteří muži sice mohou prožívat neúspěch fatálněji než ženy, ale někdy je prostě potřeba rozumně zariskovat, abychom dosáhli něčeho velkého. Ať už jde o osobní růst, kariéru nebo životní vztah. Dospělý jedinec to zkusí, ať už na úkor vlastního ega i pohodlí.

  • Nedělají se lepší

    Autor: shutterstock.com

    Muž se zdravým sebevědomím nemá zapotřebí vás oslňovat sbírkou motýlů, svaly nahnanými v posilovně (nebo spíš fotkami, jak se nachází v posilovně) či světáckými řečmi nad vinným lístkem v restauraci. Pokud chodí cvičit, dělá to proto, že ho to baví, a vínu rozumí z toho důvodu, že mu prostě chutná. Nevybírá si koníčky a zájmy podle toho, co si o něm myslí ostatní, ale kvůli sobě samému. Čímž samozřejmě, dokáže oslnit mnohem víc.

  • Nemají v hlavě paní Dokonalou

    Autor: shutterstock.com

    Mnoho vztahů se už rozpadlo na tom, že žena nevyhovovala tomu magickému předobrazu dokonalé bohyně, který si její partner vytoužil, když mu bylo dvacet. Ať nesplňovala nároky na vzhled nebo na povahu, každá taková jistě alespoň jednou za život slyšela ony otřepané rozchodové věty "nejsi ta pravá" či "nedokážu si představit, že s tebou strávím zbytek života". Samozřejmě pokud si nerozumíte, nemůžete spolu být, ale dospělí muži si uvědomují, že "paní Dokonalá" neexistuje a ani se za ní nehoní. Vy už přece také dávno nehledáte prince na bílém koni.

  • Nedrží v sobě vztek

    Autor: shutterstock.com

    Pokud dojde na hádku s dospělým mužem (a že na občasnou hádku dojde v každém vztahu), není problém se zase rychle usmířit. Vyrovnaní jedinci se zdravým egem totiž nebývají uražení, dotčení a nechtějí vás týrat svým okázalým mlčením. Zpravidla také nemají problém říct věty jako "mrzí mě to", "omlouvám se" – a "nic se nestalo" v případě, že přestřelíte vy.

  • Neřeší se před zrcadlem

    Autor: Shutterstock.com

    Zdravě sebevědomí muži vědí, co jim sedí, a pokud si nejsou jistí, nemají problém zeptat se na váš názor. Nebudou podléhat posledním trendům, nosit na hlavě rošťácký drdůlek, nechávat se zarůst vousem, protože je to zrovna in, a stejně tak se nebudou hroutit ze svého ustupujícího čela nebo vrásek kolem očí. A občas si, možná i přes vaše protesty, vezmou tričko s logem Supermana nebo tu otřesnou roztrhanou mikinu, protože je mají rádi.

  • Neutíkají od rodiny

    Autor: shutterstock.com

    Útěkem od rodiny se v tomto případě nemyslí jen odchod za milenkou, ale také neustálé útěky za sportem, kamarády nebo prací. Jistě, každý potřebuje čas pro sebe a budiž mu dopřán, ale pokud má váš partner potřebu trávit každý druhý den v posilovně, s "klukama" v hospodě, případně odchází do práce, když děti ještě spí, a vrací se, když už spí, není to úplně ideální. Pokud vám to oběma vyhovuje, dobře pro vás, pokud je ale spokojená jen jedna strana, je na čase si vážně promluvit.

  • Nenechávají se využívat

    Autor: Shutterstock

    Zdraví muži samozřejmě v žádném případě nejsou agresivní, současně ale také nemají problém dát jasně najevo, kde končí jejich hranice. Nemají problém nabídnout pomocnou ruku, ale nenechají se využívat. Ať už jde o rodinu, přátele, kolegy či bývalé, nebo dokonce současné partnerky. Nekřičí, jen dají klidně a pevně najevo, že dál už by se zacházet nemělo.

  • Nestěžují si na svou práci

    Autor: shutterstock.com

    Všichni máme čas od času blbé dny, nebo dokonce týdny v práci. I když chodí váš prartner unavený a podrážděný, protože strávili dlouhé hodiny řešením zapeklitého problému, neměl by stejně dlouhý čas trávit žalozpěvy nad svým osudem a tím, že ho práce nebaví. Pokud dospělý člověk svou práci nemá rád, najde si jinou. Nebude v ní trpět jen kvůli tomu, že se mu nechce se sebou něco dělat. A rozhodně si na vás nebude vybíjet pracovní frustrace.

  • Nebojí se přijmout zodpovědnost

    Autor: shutterstock.com

    Ani dospělí muži nejsou neomylní a stejně jako vy nevědí vždy s jistotou, jestli dělají správné rozhodnutí. Avšak vždy se snaží udělat takové rozhodnutí, které ochrání jejich milované či jim pomůže. I když je to na úkor jejich pohodlí. Nenechají vás slepě tápat, ale problém budou řešit s vámi, protože vědí, že za něj mají také zodpovědnost.

Autor: red
Diskuse ke článku
.