Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Čtenářky se svěřily, jak omylem otěhotněly

  • 30. září 2016 | 06:00

    Mít dítě je radost, tedy většinou. Když se na těhotenském testu objeví dvě čárky v případech, že to absolutně nečekáte nebo jste po tom ani ve skrytu duše netoužila, je prvotní šok docela velký. Máte také neplánované dítě? Sedm čtenářek se nám svěřilo s tím, jak se staly maminkami, aniž by na to pomyslely.

  • Prasklý kondom

    Autor: Shutterstock

    Stalo se mi přesně to, co už stovkám žen přede mnou a jistě i po mně: prostě nám praskl kondom a my jsme si toho – ani jeden – nevšimli. Problém byl v tom, že mi bylo čerstvých dvacet a já se rozhodně matkou stát nechtěla. Navíc ani ne tímto způsobem, kdy jsem s chlapcem chodila sotva měsíc a oba jsme tu noc byli dost opilí. Po chvíli rozhodování jsem nakonec šla na interrupci, ale s tím chlapcem jsme spolu zůstali dodnes a máme dvě krásné zdravé děti. Občas si ale vzpomenu na to, že už oba mohli mít téměř osmnáctiletého sourozence.

    Martina, 39 let

  • Nefunkční nitroděložní tělísko

    Autor: Shutterstock.com

    Když jsem se s manželem ve svých 38 letech rozhodla, že nám tři děti stačí a další už opravdu nechceme, nechala jsem si u své gynekoložky dát nehormonální nitroděložní tělísko. O čtvrt roku později jsem byla proto dost zděšená, když se nedostavila menstruace a já koukala na dvě čárky na těhotenském testu. Když jsem se ptala, jak se to mohlo stát, vysvětlila mi lékařka, že u žen s vyšší nadváhou je také vyšší pravděpodobnost, že tato metoda antikoncepce může výjimečně selhat. Takže Anička je jednoduše můj "trest" za to, že jsem tlustá.

    Alena, 40 let

  • 10 let jsem byla neplodná

    Autor: Shutterstock.com

    "Nedozrávají vám vajíčka, takže bohužel nebudete moci mít nikdy děti," tuto větu jsem z úst lékařů poslouchala celých deset let. Ve čtyřiceti jsem se tedy smířila s tím, že ze mě matka nikdy nebude, a přestala jsem se tím nějak výrazně trápit. Nikdo, včetně mě, dodnes nerozumí tomu, jak jsem mohla po náhodném sexu, navíc ve 43 letech, otěhotnět. Dominik je můj malý zázrak a zatím nám to s jeho tatínkem klape. Tak uvidíme.

    Magdalena, 45 let

  • Antikoncepce a antibiotika

    Autor: Profimedia.cz

    Vím, že se v příbalovém letáku snad každých antibiotik píše, že pokud je užíváte společně s antikoncepcí, měla byste se během styku až do další menstruace chránit i jinou metodou. No, já byla během týdenní angíny chytřejší než příbalové letáky a říkala si, že jeden týden přece nic neznamená. Znamenal. Naštěstí jsem už měla na dítě věk a přítel také souhlasil, takže nebylo co řešit, ale příště si už určitě pozor dáme.

    Kateřina, 29 let

  • 3 dny po menstruaci

    Autor: profimedia.cz

    Před třemi dny mi skončila menstruace, takže se přece nic nemůže stát. Nikdy nezapomenu na to, jak naivní tato myšlenka byla. Ale člověk v danou chvíli prostě přemýšlí nad něčím úplně jiným a spoléhá na to, že ovulace je jen v polovině cyklu. No, mé "neplodné dny" se jmenují Lukáš a je jim už pět let.

    Zuzana, 31 let

  • Já kojím a on si dává pozor

    Autor: Shutterstock.com

    Vždycky jsem chtěla dvě děti, ale rozhodně jsem je nechtěla ani ne rok po sobě. Pokud jste také slyšela, že kojení je poměrně spolehlivá antikoncepce, tak na to, na rozdíl ode mě, nespoléhejte. S druhým chlapečkem jsem totiž otěhotněla těsně po šestinedělí. A to přestože jsem toho prvního plně kojila a manžel si "dával pozor".

    Renata, 32 let

Autor: brig
Diskuse ke článku
.