Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Konec hvězdného páru! Šok? Ne! Dalo se to čekat!

21. září 2016 | 12:30

"Dobře, a co přijde teď? Apokalypsa?" Takhle moje kamarádka komentovala skutečnost, že se Brad a Angelina rozvádějí. Nejkrásnější pár Hollywoodu, který se stará o šest dětí a přestál pár krizí, teď čeká propírání všemi médii. Z osudové lásky se stává fraška. Kdo by to byl čekal?

Co je důvodem rozvodu Brada Pitta a Angeliny Jolie po dvanácti letech vztahu? Údajně Bradova nevěra, jeho nadměrné pití a záliba v marihuaně, narůstající agrese, odlišné představy o výchově. No, Angelině podle všeho zkrátka ruply nervy a podala žádost o rozvod. Po celkem dvanácti letech vztahu, dva roky po svatbě.

O tom, co se mezi herci opravdu děje, vědí jen oni sami. Ale vlastně – proč se jejich rozchodu divit? V západní civilizaci obecně jsou rozpady vztahů na denním pořádku, v Hollywoodu stejně jako v Česku. U nás se rozvádí každý druhý pár a mnohé páry dřív než po tak dlouhém vztahu.

A vlastně i ty důvody, které se vejdou pod ony "nesmiřitelné rozpory", bývají všude stejné: od nevěry přes alkoholismus, výchovné neshody (šest dětí zmůže lecjaký vztah) až po nějaké to násilí. Jen Angelina s Bradem se nehádají kvůli tomu, kdo zaplatí složenky. 

Jelikož jde o pár slavný, na který je vidět, můžeme si navíc myslet, že Angelina byla vždycky trochu hysterická, sobecká, žárlivá, paranoidní mrcha, které stejně veřejné mínění nikdy moc nefandilo. Vždyť přece odloudila krasavce Pitta své herecké kolegyni Jennifer Aniston, takže dobře jí tak!

Taková – navíc bez smyslu pro humor a poněkud upjatá – si přece zaslouží, aby se potvrdily domněnky o tom, že se její manžel poněkud zapletl s herečkou Marion Cotillard. Jenže ani Brad z toho nevychází nejlépe, protože se jeví jako chronický nevěrník a absolutní lenoch, který pije, kouří trávu, a kdy může, tak se zdekuje.  

Mimochodem – Angelina se chová jako spousta jiných rozvádějících se žen. Neřekne sice, proč papíry podala, ale zároveň vykřikuje, že (ex)manželovi děti fakt nedá. Možná by se měla zeptat na jejich názor, velké už na to jsou dost. A je jim srdečně jedno, v kolika filmech máma s tátou hráli a kolik Oscarů za to dostali.

Autor: Brigita Zemen