Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

10 věcí, kterými si pomalu, ale jistě ničíte vztah! Děláte to také?

  • 30. srpna 2020 | 06:00

    Ano, nepopíráme, všichni jsou to "bídáci, co nám nenosí květiny tak často, jak by měli, a neuklízejí po sobě ponožky". Jenomže ruku na srdce – co když za to, že vztah jde do kytek, můžeme občas taky tak trošku my? Chyťte se za nos. Neděláte jednu – nebo i více – z těchto věcí? Pokud ano, přestaňte s tím!

    Občas je těžké přiznat si, že za některé neshody a problémy nemůže nikdo jiný než právě my sami. Sáhněte si do svědomí – nevznikají konflikty v partnerství právě vaší vinou? Pokud děláte tyto věci, pak nejspíš ano.

  • Vidíte jen to špatné

    Autor: istock.com

    Váš partner pro vás dělá každý den dvacet různých maličkostí, které už po té době považujete za samozřejmost, takže vidíte jen tu jedinou věc, kterou "se prostě nemůže odnaučit", jako je například použitý čajový pytlík ve dřezu nebo otevřená pěna na holení na umyvadle. Přestaňte šílet z drobností (ostatně určitě taky nějakou máte) a zaměřte se na to hezké, co pro vás dělá a kolem čeho zdaleka není tolik diskusí.

  • Nudíte se vlastní vinou

    Autor: shutterstock

    Jistě, po čase ve vztahu prostě přestanete plánovat vzrušující prodloužené víkendy a spadnete do rutiny: práce, víkend, spánek, návštěva rodičů, v lepším případě přátel. Vztah ale vztahem dělají společné zážitky, a těch se na gauči moc nestane. Překonejte lenost a někam si spolu vyrazte, aspoň občas. I kdyby to mělo být jen do lesa nebo na pizzu.

  • Jste na něm závislá

    Autor: iStock

    Milujete ho a chcete být pořád s ním. Takže odstřihnete všechny své známé, postupně se zbavujete koníčků a pak už nemáte nic jiného než domácnost, muže a případně děti. Těžko se pak divit, že vztah postupně chladne a že si vlastně nemáte o čem povídat. Jestli s tím panem Božským chcete všechno sdílet, musí být také CO sdílet. On se bez vás jeden večer v týdnu obejde a vy bez něj taky. Buďte taky trošku sobeček...

  • Řešíte

    Autor: istock.com

    Řešíte všechno, neustále a naprosto zbytečně. To, že vám na vaši zprávu, že na něj doma čeká překvapení, odepsal jen "dobře", nemusí nutně znamenat, že si užívá s milenkou nebo že se s vámi hodlá hned ten večer rozejít. Schopnost vymýšlet deset variant katastrofických scénářů je obdivuhodná, ale pravděpodobnější je, že prostě jen má zrovna moc práce.

  • Mlčíte a předstíráte

    Autor: istock.com

    Napoprvé si v posteli "sedne" málokdo a rozhodně vám nemáme za zlé, že jste prvních pár orgasmů možná tak trošku zahrála. Pokud ale hrajete všechny jen proto, že se stydíte říct mu, že to nedělá úplně tak, jak by vám bylo příjemné, je něco špatně. Jedním z prvních znaků, že vztah přestává klapat, je to, že to přestává fungovat v posteli. Navíc – nechtěla byste si to konečně užít? Tak si o to prostě řekněte!

  • Nedokážete se překonat

    Autor: istock.com

    Ano, víme, že vás nemusí úplně zajímat všechny detaily o jeho práci, přátelích nebo koníčku, kterému nerozumíte, ale stejně tak to má i on. Přesto je fajn se překonat a vyslechnout si to, co toho druhého činí šťastným. Těch 10 minut zájmu vás nezabije, ale naopak posune váš vztah do roviny, kdy se jeden druhému budete svěřovat. Ostatně, kdybyste měli jen společné zájmy, a ne každý svoje, brzo by vás to oba přestalo bavit.

  • Berete to jako samozřejmost

    Autor: iStock

    To, že vám každé ráno uvaří čaj, protože vstává o hodinu dřív, že se o vás stará, když jste nemocná, a že nacpe nádobí do myčky, je samozřejmost a rozhodně byste mu za to neměla stavět slavobránu. Ale na druhou stranu prosté "děkuji" nebo "miluji tě" se také nikdy neohraje. A přitom zaručeně potěší.

  • Nemáte hrdost

    Autor: istock.com

    Milujete ho, vybrala jste si ho a žijete s ním, ale vaše láska a oddanost by měly mít své meze. Pokud vy mu děláte, co mu na očích vidíte, a přitom po něm naprosto nic nechcete (a navíc mu to opakujete), řítíte se v autě bez brzd do cíle s nápisem "konec vztahu". Zkuste si občas připomenout, že jeho sice milujete, ale sebe byste měla milovat víc!

  • Nejste v tom sami

    Autor: istock.com

    Nebojte se, stejně jako my řešíme vztahy s nejlepší kamarádkou, i pánové si u piva nad zapeklitou situací také rádi povzdechnou. Ale na rozdíl od nás nemají tendenci řešit to také se svým kolegou, automechanikem, zubařem a vlastní matkou. Klidně si poplačte, ale neřešte to s každým na potkání. Čím víc negativních informací o něm sdělíte, tím víc jim uvěříte. A navíc by asi nebyl zrovna nadšený z toho, že o vašem soukromí má přehled půlka města.

  • Spěcháte

    Autor: istock.com

    Místo toho, abyste si užívala to, co máte teď, neustále přemýšlíte, jaké to bude "až". Až vás požádá o ruku, až se sestěhujete, až budete mít děti, až ztloustnete. Pokud se včas nezastavíte, nemusí tohle být nutně ten chlapík, se kterým to všechno "až" nastane.

Autor: red