Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Robert Fulghum se těší na cestu po českých městech: "Chtěl jsem udělat něco bláznivého," říká

Video se připravuje ...
Robert Fulghum vydává novou knihu: Tentokrát speciálně pro české čtenáře
VIDEO: Igor Helebrandt
14. června 2016 | 12:00

Na vlastní oči mohou čeští čtenáři vidět svého oblíbeného autora v následujících týdnech. Robert Fulghum je v České republice a nehodlá tu jen tak odpočívat: společně s Lukášem Hejlíkem a jeho divadelním představením hodlá navštívit přes 40 českých měst, odehrát přes padesát představení a mluvit s každým, kdo bude chtít. "Chtěl jsem udělat něco bláznivého," komentoval to spisovatel.

Nová kniha populárního amerického spisovatele Roberta Fulghuma je právě na pultech knihkupectví. A měla by české čtenáře obzvláště zajímat: vznikla totiž právě pro ně. "Ano, můj český nakladatel uspořádal sbírku z mých posledních příběhů a esejí, které by měly bavit právě vás, Čechy," říká spisovatel. Píše – jako vždy – o vážných věcech s lehkým srdcem a humorným náhledem na věc. "Nechci radit, natož poučovat, chci jen nadchnout čtenáře a mít je na své cestě. Netoužím po followerech, spíše po společnosti."

...
Autor: Instagram/nakladateství Argo

Českých čtenářů a společnosti si Fulghum hodlá při své současné – již deváté – návštěvě Česka užít do sytosti. Bude totiž pravidelně vystupovat s Lukášem Hejlíkem v rámci pořadu Listování. Hrát budou jeho poslední románovou věc Drž mě pevně, miluj mě zlehka. Spisovatel by měl v představení vystoupit a číst z knihy svých esejů. "Byl to jeho impulz, i když asi nečekal, že navštíví téměř 40 měst, když mi napsal, že by zase rád přijel," říká Lukáš Hejlík.

Autor: is