Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

7 typů přátel, které si okamžitě smažte na sociálních sítích

  • Někteří "přátelé" vás dokáží počtem svých příspěvků na soicálních sítích ubít
    3. června 2016 | 06:00

    Je jedno, jestli máte na sociálních sítích přátel třicet, tři sta nebo tři tisíce. Velice často se mezi nimi objeví jeden z následujících typů, jehož příspěvky začnou být po čase hodně hodně otravné. Štvou vás, nudí vás, stresují vás. U některých takových pomůže si zprávy zablokovat. Jiní se i tak dostanou do vašich komentářů, ty je potřeba rovnou smazat. Které typy takzvaných přátel nám dokážou otrávit chvíle na sociálních sítích?

  • Nadšený sdíleč čehokoliv

    Když je informací moc, mozek se zablokuje.
    Autor: scom, profimedia.cz
    Dříve vám tito lidé posílali e-maily s vtipy, roztomilými chundelatými tuleni nebo ty začínající slovy: "Pošli tento mail šesti kamarádům, řetěz se nesmí zpřetrhat..." Sociální sítě jsou pro takové lidi opravdový ráj. Ráno začnou tím, že nasdílejí pět článků z internetových deníků, které už většina ostatních stejně zaregistrovala. Pokračují nějakou písní z YouTube, která vyjadřuje jejich momentální náladu nebo kterou vám chtějí popřát hezký den. A aby byl ještě hezčí, přihodí pár koťátek s dojemným citátem nebo nějaký ten fórek, a abychom nebyli nespravedliví, dost často vás nabádají, abyste se přidali k nějaké skupině či stránce. Pryč s nimi!
  • Šťastný rodič

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Je docela milé vidět, že spolužačce ze střední se narodilo dítě. I když už jste ji deset let neviděli a vlastně ani nevíte, kdo je otec, dáte palec nahoru a možná se odvážete a připíšete gratulaci. Mnohé z rodičů ovšem úspěch této fotografie rozruší natolik, že svého "mimíska" zveřejní ještě jednou, tentokrát už s nápisem "jdeme domů". Zase lajky. A pak už to jede: "spíme s taťuldou", "první šatičky", "všechno nejlepší k svátku", "náš první dort", "sedíme na nočníku" a tak dále a tak dále. Lajky mizí, ale mimino ne. Za chvíli budete obšťastňováni perlami typu: "Tak přišel dnes Tobík ze školky a řekl blbec." Případně: "Taky už jste malovali vajíčka?" Zablokovat. Mělo se to stát už dávno.

  • Váš expartner

    žena, počítač, seznamka
    Autor: Shutterstock
    Rozešli jste se a máte pocit, že zůstáváte kamarády. Hrdě říkáte, že jste se od toho dokázala odstřihnout, stejně vám ovšem vrtá hlavou, kdo je vlastně ta bruneta, která se podezřele často vyskytuje na fotkách vedle něj? Proč už 14 dní nic nenapsal, má depresi? Chybím mu? Kde byl včera večer, v hospodě? Stalking bývalých vás rozhodně dopředu neposune. Smažte je. Uvidíte, bude líp.
  • Kamarádi z katalogu

    Mobilní volání od Eiffelovy věže bude za stejné ceny jako od Petřínské rozhledny
    Autor: Profimedia
    O Velikonocích jsou první, kdo vyfotí vajíčka, mísy s čokoládou a lahve alkoholu a napíšou "koledníci mohou přijít", zatímco vy zatím lepíte na poslední chvíli na vejce obtisky z Alberta. I když tak nějak tušíte, že "západ slunce nad zálivem" neznamená, že se na dovolené nehádali a nepršelo, že "taková rodinná sobota" je po dlouhé době jediná, kdy se po neštovicích všech dětí dostali ven, stejně vás ta jejich dokonalost stresuje a štve. "Miluji tě stejně, jako když jsem si tě bral" vás uvrhne do totální deprese. Řešení existuje. Zablokovat.
  • Milovník fitness

    ....
    Autor: Shutterstock.com
    Ještě než pořádně proloupnete oči, zjistíte, kolik toho vaši kámoši dnes ráno naběhali a jak se u toho cítili. Fantasticky, samozřejmě, zatímco vy se teprve hrabete z pelechu. "Den je stejně zkaženej a oni mají takovej náskok ve zdravém životním stylu" – že si klidně dáte kafe se smetanou a koblihu hned k snídani. A milé běhací kamarády i ty, kteří si počítají kroky, kliky a kalorie, hezky smáznete.
  • Hráč a milovník aplikací

    Správným sezením u stolu zamezíte případným bolestem zad.
    Autor: Shutterstock.com
    Petr nakrmil další prasátka a Silvie se dostala na další úroveň v bonbonové hře. Na tom vás snad pobaví jen to, že se tak děje v pracovní době. Míša by byla ve svém minulém životě pštros a Karlovo indiánské jméno zní: Karel. Některé aplikace jsou vtipné a bonbony si hrajete taky. Ale proč to vnucovat ostatním, že?

  • Věčný diskutér a prudič

    Přílišné používání mobilu nám škodí.
    Autor: scom, profimedia.cz
    Milují debaty a nestydí se za to. Jsou schopni kritizovat cokoliv a milují, když se vlákno pěkně rozvine. Na všechno mají názor, na každé situaci si najdou něco, čím dokážou ostatní popíchnout. Stačí jim pět minut takové horké konverzace a hurá – odcházejí zase prudit jinam. Tyhle nestačí zablokovat. Tyhle mažte rovnou.

Autor: is
Diskuse ke článku
.