Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mluv se mnou! Jaké jsou nejčastější důvody, proč partner doma mlčí?

  • ...
    29. května 2016 | 06:00

    Zažila to nejspíš každá z nás: mluvíme, mluvíme, ale volaný účastník jaksi hovor nepřijímá, i když sedí u stejného stolu. Kámoška by vám klidně řekla, že je unavená, že nemá náladu, že chce probrat něco jiného, ale chlap prostě mlčí. My už víme, že to nemusí znamenat, že nás nemá rád. Je to prostě jeho strategie, když... když co? Jaké jsou nejčastější důvody, proč se s námi muži nebaví?

  • Nezajímá je to

    Každý občas vypustí z úst něco, co toho druhého naštve, nebo minimálně hodně mrzí.
    Autor: Shutterstock.com
    Ano, smiřme se s tím. Jsou prostě témata, která jdou mimo ně. "Moje žena vždycky mluví dvacet minut se svou mámou a pak o tom chce mluvit půl hodiny se mnou," říká pětačtyřicetiletý Petr a prozrazuje, že nechce být úplně nezdvořilý a říkat, že ho to nezajímá. "Tak to prostě jasně naznačuji mlčením. Někdy to vyjde, jindy ne," říká se smíchem.
  • Nechtějí se hádat

    Nechcete ho naštvat? Tak tyhle věty nevyslovujte!
    Autor: profimedia.cz
    "Někdy tuším, že věci budou jinak, ale přijde mi předčasné řešit to v pondělí, když se jedná o pátek," prozrazuje svou strategii sedmačtyřicetiletý Václav, který pracuje jako daňový poradce. "Někdy se třeba domluvíme, že o víkendu někam pojedem. Už v pondělí vím, že to budu muset kvůli práci zrušit. Vím, že žena bude strašně naštvaná. No a tak to odkládám, protože pak sice bude naštvaná víc, ale kratší dobu. Tudíž při úterní debatě na téma jaký bude víkend prostě mlčím a nechci si kazit ještě relativně klidné dny."
  • Prostě neví, co říct

    Které barvy interiéru vyhovují melancholikům a co potřebuje cholerik?
    Autor: Shutterstock.com
    Každý z nás někdy potřebuje chvíli, aby si ujasnil, co chce říct. Nebo co vlastně cítí. Nám ženám u toho nevadí mluvit, muži většinou potřebují klid. Nemluvě o tom, že mluvit o svých pocitech je pro ně komplikované vždycky. Rodinní terapeuti radí, aby se v takových debatách naučili muži poprosit o "čas na rozmyšlenou" a ženy to akceptovaly. To je férový a chlapský manévr, všichni si přece pamatujeme, že Old Shatterhand to tak dělal vždycky!
  • Nesnáší nekonečné hovory

    Už od prvního setkání se na Lenku její potencionální tchán díval s velkým zalíbením.
    Autor: Shutterstock.com
    Zkuste se také zamyslet nad sebou, jestli náhodou nejsou vaše historky příliš rozvláčné a zbytečně dlouhé. Určitě si vybavíte někoho z vašeho okolí, který odpovídá na otázku "kam jedete na dovolenou?" tím, že popíše všechny své dovolené v posledních pěti letech a po dvaceti minutách dojde k tomu, že vlastně ještě neví. Možná jsou vaše historky vyprávěny zeširoka, možná vždycky chcete říct co nejvíc věcí, "když už vás teda poslouchá". V tuhle chvíli opravdu platí, že méně je někdy více.
  • Skáčete mu do řeči

    Někdy je lepší při hádce včas zmlkout
    Autor: profimedia.cz
    A když už se někdy muž vyhecuje k odpovědi nebo snad rozhovoru, dost často za něj bývají věty dokončovány, nemluvě o tom, že někdy se toho konce nedobere ani z úst své ženy. Ano, leze to z něj nejspíš pomaleji a asi už jste to slyšela, ale zkuste mu dát prostor, když už si o něj řekl.
  • Nechá za sebe raději mluvit činy

    Ženy s nejčastěji do stresu dostávají hádkami a problémy v rodině partnerské.
    Autor: Shutterstock.com
    A když už jsme u toho – všichni víme, že muži si na nějaké řeči moc nepotrpí. Pokud se nemohou bavit na základě faktů "šestiválec, 3,2 litru, 875 koní a z nuly na sto za 1,73 sekundy, přesně!", debata se pro ně stává nečitelná. Muži rádi tvrdí, že za sebe nechávají mluvit činy. Tak sledujte bystře, abyste žádný nepřehlédla!

Autor: is
Diskuse ke článku
.