Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

7 důkazů, že žijete šťastný život (i když si to třeba nemyslíte)

  • Můžete mít svěé představy, touhy a sny. I to je v životě důležité
    22. dubna 2016 | 06:00

    Možná si říkáte, že byste ke štěstí potřebovali ještě tohle a taky tamto. Méně práce za více peněz by se hodilo každému, větší bydlení, lepší auto, ideální vztah a taky hodnější děti. Ve skutečnosti jsou ale toto věci, které štěstí nikdy nikomu nepřinesly. Zde je sedm důkazů toho, že už teď jste vlastně vítězi, a toho, jaké osobní bohatství v životě máte.

  • Máte přátele

    Jděte se projít s kamarádkou!
    Autor: Shutterstock.com
    Nemusíte jich mít stovky na sociálních sítích ani v mobilu. Stačí pár těch, které vídáte tváří v tvář. Jsou to lidé, kteří vám jsou nablízku, když je potřebujete – a stejně tak se oni neváhají obrátit na vás.
  • Své přátele si můžete vybírat

    Potkaly jsme se v Řecku
    Autor: Shutterstock.com
    Důležité je, že své přátele si můžete vybrat sami. Máte pocit, že vás někdo jen využívá? Že ví, že mu neodmítnete pomoc, nebo si myslíte, že jste jeho dokonalým terčem pro zvyšování si jeho sebevědomí a pro udílení nevyžádaných rad? Je jen na vás, jestli takového člověka dál necháte otravovat okolní vzduch, nebo jestli si raději nenašetříte energii pro ty, kterým ji opravdu chcete věnovat.
  • Máte své sny

    Jestliže začnete milovat sama sebe, budete rázem šťastnější!
    Autor: Shutterstock.com
    Můžete mít své představy a sny. Nikde není dáno, že to, co děláte teď, musíte dělat do konce života. Můžete studovat, můžete se stěhovat, můžete změnit svůj život podle svých představ. Není to jednoduché a bude to vyžadovat úsilí a možná i risk.
  • Nemusíte se starat o to, co si myslí druzí

    ....
    Autor: Shutterstock.com
    Úspěšní lidé si své štěstí definují sami a nenechají si vnutit představy jiných lidí. Je vám dobře ve starém autě? Potřebujete opravdu další kávovar, širší televizi, šest krabicových džusů? Možná si sousedé nebo kamarádky budou říkat, že jste chudák, protože máte starou kuchyňskou linku. Ale to je asi spíš jejich problém, ne?
  • Nemusíte s nikým soutěžit

    Sebevědomí lidé to mají v životě snazší, shodují se vědci.
    Autor: Shutterstock
    Vždycky se najde někdo, kdo vás bude mít rád takovou, jaká jste. Nepotřebujete nikomu dokazovat, že máte nejkrásněji oblečené děti, nejlépe namalovaná velikonoční vajíčka. Nenechte se vtáhnout do soutěže o nejlepší trávník či balkon. Nemusíte. Pokud vás to baví, směle do toho.
  • Můžete dělat to, co vás baví

    Na jaře jde hubnutí mnohem lépe, než v zimě. Sportu si budete užívat mnohem více a nebudete se do něj muset tolik nutit.
    Autor: Shutterstock.com
    Nikdo z nás nedělá POUZE věci, které ho baví. Ale můžeme alespoň OBČAS dělat něco, co nás baví. Je to dlouhá procházka s kamarádkou a se psem? Jsou to přesazování květin, příprava oslavy pro vnouče nebo výlet s rodinou? Může to být cokoliv, od vaření po hodinu jógy. Důležité je umět si to užít. Nemyslet u toho na své resty, na to, co koupím cestou domů a jestli stihnu umýt okna, když je to jaro a sousedky už to stihly před čtrnácti dny.

  • Můžete se mít ráda

    V padesáti už budete mít od bolestivé menstruace pokoj.
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud máte úctu k sobě a respekt k sobě, bude ho mít i vaše okolí. Můžete mít ráda samu sebe, záleží jen na vás. Není důležité, co si o vás myslí paní na poště nebo závistivá kolegyně. Dělejte věci tak, abyste s nimi byla spokojena především vy sama. V tom je vaše největší hodnota a také veliký kus štěstí a spokojenosti.

    Zajímá vás také, proč si vážit starších lidí a co všechno se od nich můžeme dozvědět?

Autor: is
Diskuse ke článku
.