Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Video: Starší ženy radí mladším, na co se mají vykašlat, a co je naopak důležité

Video se připravuje ...
Podívejte se na video: starší ženy se svěřují mladším, co by udělaly v životě jinak
VIDEO: Facebook / 3IN Intuice Instinkt Inspirace
24. února 2016 | 06:00

"Kdybych mohla prožít ještě jednou svůj život, dopřála bych si vychutnat věci, o kterých až teď vím, jak jsou důležité." To je základní poselství vzkazů, které skupina starších britských žen posílá svým kolegyním. A jaké jsou ty důležité věci? Rozhodně ne být dokonalou matkou, manželkou a zaměstnankyní. Které věci by dělaly v životě více a častěji?

Sedm z deseti žen ve Velké Británii cítí tlak společnosti na to, aby byly dokonalé. Společnost jim diktuje, co je to úspěch, co jim má dělat radost a jak má vypadat hodnotný život. Starší kolegyně pro ně mají jasný vzkaz: kdybychom my měly před sebou svůj čas znovu, na tohle bychom se vykašlaly.

Babičky vědí své.
Autor: Shutterstock
"Kdybych měla znovu před sebou svůj čas, určitě bych si nepsala seznam toho, co mám udělat. Spíš bych si napsala seznam toho, co dělat nechci," říkají ve videu zralé ženy a dodávají, co je pro ně důležité: "Určitě bych prodloužila polibky na dobrou noc místo toho, abych si stěžovala, že musím ráno vstávat." "Pochovala bych své děti víckrát, než by stačily vyrůst." Video bylo natočeno pro britskou kosmetickou firmu Sanctuary Spa, která na toto téma provedla řadu výzkumů. Z nich vyplynulo, že až 80 procent žen ve Velké Británii se necítí být "dost dobré" v životě. Polovina z nich se cítí být hodně nebo extrémně stresovaná a na pokraji svých sil. Nežiji tak, jak chci

 

K podobným závěrům došla i australská zdravotní sestra Bronnie Ware, která se dlouho starala o umírající pacienty. Umírající totiž před svou smrtí při rekapitulaci svého života nejčastěji litovali jedné věci: že nežili svůj život podle sebe, ale podle druhých. Mnoho z nich si až teprve doslova na smrtelné posteli uvědomí, kolik jejich snů zůstalo nesplněných. A hned v závěsu je další přání: "Přál bych si, abych tolik nepracoval."

Máte pocit, že nejste tak dokonalá, jak chce okolí? Že nevyděláváte tolik peněz a nemáte nové auto? Nechte to plavat! To vám vzkazují ti, kteří už nemají šanci to změnit. Vy ji – snad alespoň v nějakých oblastech – máte!

Svůj úspěch si nenechají definovat okolím. Které další věci úspěšní lidé nikdy nedělají?

Autor: is