Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

7 situací, kdy byste si přála být raději svobodná než zadaná

  • Chrápání může být hodně otravné
    20. ledna 2016 | 06:00

    Všichni víme, že vztahy jsou založeny na vzájemné toleranci, kompromisu a úctě k druhému. Všechny následující situace jsou tedy vlastně prkotiny, kvůli kterým rozhodně nestojí za to rozcházet se a měnit stav ze zadané na svobodnou. Ale přiznejme si, že občas nás někde v hloubi duše napadne: to by se mi samotné stát nikdy nemohlo!

  • Když jste v obchodě s nábytkem

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Mnohokrát jste tam nakupovala sama a tiše jste záviděla polovině návštěvníků, kteří společně ve dvou vybírají zařízení svého nového hnízda. A stejně často jste se dušovala, že nikdy nedopadnete jako ta druhá polovina, která tam na sebe metá blesky, kvůli nimž si ani nemůžete vyndat z regálu teplý pléd za výhodnou cenu.

    Jenže hned poprvé, co jste to v nadšení zkusila ve dvou, jste pochopila, co je na tom všem tak znepokojujícího: tisíce možností, variací a nabídek. Sama máte problém se rozhodnout, jak to máte zvládnout ve dvou? A tak než se dostanete do poloviny prvního patra, tiše závidíte těm solitérům, kteří bez dlouhých dohadů popadnou pléd a mažou dál.

  • Když jste investovala do společné přikrývky

    ....
    Autor: Shutterstock.com
    Můžete se utěšovat tím, že rychlá rozhodnutí vedou k unáhleným nákupům. Vám se to minule přesně stalo: v romantickém opojení z právě zhlédnutého zahraničního filmu jste koupila velkou společnou pokrývku na manželskou postel. Sama jste si pod ní připadala možná trochu ztraceně a partnera jste pod ní pochopitelně uvítala. Po několika nocích, kdy jste se probudila zimou a přikrývku jste ze své polovičky musela odrolovat, vám došla zásadní věc: jedna deka nestačí.
  • Když se chcete podvacáté podívat na film

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Romantické filmy jsou vůbec tak trochu nástrahou ve vztahu. Ať člověk chce nebo ne, vždycky v něm tak trochu zasejí touhu po velkých gestech nebo dramatických vyznáních od toho druhého. Místo toho se ovšem zpravidla dočkáme reakce typu: "Cože? Už zase tohle? Tebe to fakt ještě baví? I já to znám nazpaměť! No jasně, má jí rád takovou, jaká je!" Ano, baví, říkáte nahlas a tiše v duchu se snažíte zahnat myšlenku na to, že kdyby tady nebyl, tak si tu úžasnou větu vychutnáte jaksepatří. Teď to rovnou můžete "celý vypnout".
  • Když vás vaši rodiče pozvali na oběd

    rodina, oběd, modlitba
    Autor: Shutterstock
    A vy byste, stejně jako on, nejraději zůstala doma. Musíte ale přemluvit nejen sebe, vy musíte motivovat i jeho! Nejhorší je, že kdybyste tam byla sama, po obědě se "zdejchnete" do pokoje a buď budete s tátou koukat na sport, nebo si od mámy necháte vyprávět poslední díl nekonečného seriálu "Já a sousedi". Když tam budete ve dvou, budete muset rozvíjet společnou debatu.

  • Když se jeho rodiče pozvali na oběd

    Rodinný oběd u tchýně.
    Autor: Profimedia.cz
    Ovšem zlatý oběd u vašich oproti tomu, co nastane, když nastane situace opačná! A ještě ke všemu jste donucena vy pozvat je. Pravda je, že starosti s tématem konverzace mít rozhodně nemusíte, protože se nabídnou za vás. "Ta marmeláda je kupovaná?" "To je zajímavé, Honza nebyl nikdy polívkovej. Omáčky, ty miloval, to jo." A máte vystaráno na celé odpoledne.

  • Kdykoliv jste líná

    Prsa si žiletkou raději neholte.
    Autor: Shutterstock.com
    Někdy je tak skvělé užít si ty chvíle, kdy si člověk může dovolit být líný. Vymluvit se na počínající rýmu a zůstat večer doma, i když jdou všichni na nějaký sraz. Vynechat holení, i když víte, že vaše nohy už jsou dávno za nějakou pomyslnou hranicí. Neuklízet svršky, které jste ze sebe odpoledne shodila, a neutírat politou kuchyňskou linku. No jo, ale co by na to řekl ON, že? Zatrolený život.

  • Když zbývá poslední kus

    Medovník
    Autor: Shutterstock.com
    Čehokoliv. Masového plátku, pizzy nebo dortu. Prostě to chcete, aniž byste musela řešit, jestli: nebudete vypadat jako hamoun. Není to moc kalorií, takhle na večer? Měl vlastně dost? Je to přece jen chlap... Bylo to málo? Vařím málo? Má se mnou hlad? Chce se rozejít?

Diskuse ke článku
.