Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

7 věcí, které si musí každá žena ubránit pro sebe za každou cenu

  • Namísto plandavých věcí noste přiléhavé oblečení.
    8. ledna 2016 | 06:00

    Také máte někdy pocit, že vaše rodina, kamarádky a každý plátek, který si vezmete do ruky v čekárně u doktora, vědí přesně, jaká byste měla být? Co byste si měla myslet, jak byste se měla cítit a jaká novoroční předsevzetí si dávat? Možná vás to baví, ale možná už taky ne. Každá z nás má právo být svá! Jaké věci by si každá žena měla bránit pro sebe a nenechat si je diktovat okolím?

  • Své tělo a svůj vzhled

    Namísto plandavých věcí noste přiléhavé oblečení.
    Autor: Shutterstock.com
    Jak to, že většina mužů je spokojená s tím, jak vypadá jejich tělo? Že se několikrát nepřevléknou, než vyrazí ráno do práce? Jak to, že většina článků v ženských časopisech po začátku nového roku začíná slovy: Taky jste si letos dala předsevzetí, že opravdu zhubnete?

    V klidu si řekněte: "Ne, nedala." Jediné, co letos chtějte, je mít ráda sebe a své tělo. Užívat si oblečení, ve kterém podle sebe dobře vypadáte a ve kterém se dobře cítíte. Trochu faktů jako argument pro to, abyste se svou postavou přestala trápit: většina mužů neřeší, jestli se ženě někde něco boulí, pokud se jim to tedy neboulí přímo do očí. Celulitida je pro ně něco jako UFO – hodně se o tom píše, ale vlastně se pořádně neví, jak to vypadá. Mnohem víc je zaujme, jak se žena nese a jak je sebevědomá.

  • Své názory

    Zuby si čistíte, o ústní vodě také víte, a přesto váš dech nevoní?
    Autor: Shutterstock.com
    Myslíte si, že polévka z pytlíku je čas od času skvělá a rychlá večeře, ale bojíte se to říct, protože teď se nosí všechno čerstvé a bio? Většina z nás určitě někdy raději mlčela, než by se hádala. Nemusíte se hned hádat. Ale za své názory se nestyďte.

  • Svůj úspěch a štěstí

    Nedejte se zimním splínům - Zažeňte je barevným outfitem!
    Autor: shutterstock.com
    Máte radost ze života? Podařilo se vám konečně najít práci, která vás baví? Máte pohodové manželství a skoro se vám chce omlouvat se všem kamarádkám, které to tak nemají? Zapomeňte na to: většinu toho jste určitě nedostala zadarmo, a i kdybyste měla větší štěstí než ostatní, proč se za to stydět? Proč si to neužít? Pochopitelně zdravá míra soucitu a empatie je na místě. To ale neznamená, že budete pro jistotu všechnu svou radost před okolím tajit.

  • Své rozhodnutí ohledně partnera

    Líbání je krásná věc, ale můžete se nakazit nejednou nemocí.
    Autor: shutterstock.com
    Rozhodla jste se pro mladšího chlápka a je vám spolu dobře. Nebo máte pocit, že je vám teď nejlépe samotné? Nikdo neví lépe než vy, co skutečně potřebujete. A tak zkuste ignorovat dobře míněné rady typu: "To ti přinese jen starosti, brzy tě nechá." Nebo: "Hele, za chvíli ti bude samotný smutno." Svým přátelům za názor poděkujte, ale to je asi tak všechno.

  • Své rozhodnutí ohledně dětí

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Stejně tak je jenom na vás, zda se rozhodnete mít děti, nebo ne. A to i když jste vdaná. I když žijete sama. Připravte se na to, že v jistém věku se vás budou všeteční příbuzní a přátelé dotazovat na biologické hodiny, na to, "kdy už si pořídíte toho sviště", nebo na to, že "vono to jako nejde, jo?". Ono by to nebylo lepší ani tehdy, kdybyste si pořídila děti třeba tři. "Tři, to přece nemůžeš stíhat, ne?" Můžu – a je to jen a jen moje věc. Tak zní správná odpověď.

  • Své pocity

    Zpoběď rodiče: nejtěžší bylo přiznat si, že dítě je závislé na drogách. A nechat ho padnout na dno.
    Autor: Shutterstock.com
    O tom, jak byste se měla právě cítit, ví vaše okolí zpravidla hodně. Do roka to přebolí, nesmíš si to tak brát, jak se TOMU můžeš smát... Můžete, protože každý člověk je individualita. To, co platí pro jednoho, neplatí rozhodně pro druhého. Na své pocity máte právo, takže i když jste naštvaná kvůli něčemu, co by vaši kamarádku nerozhodilo, nenechte se tím rozhodit vy.
  • Své sny

    Mezi dvaceti a třiceti lety je žena v nejproduktivnějším věku.
    Autor: Shutterstock.com

    "Vyrábět bonbony? To tě má jako uživit?" "Ty chceš odejít z práce? To si jako myslíš, že sehnat jinou je jednoduchý?" "Pes? Nemáš dost práce, že chceš ještě další navíc?" Určitě jste měla své sny a určitě jste slyšela, že jsou úplně nereálné. Možná ano, možná ne. Každopádně máte na své sny právo, ať už jsou splnitelné nebo ne.

Autor: is
Diskuse ke článku
.