Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tajné tipy: Co si přejí ženy najít pod stromečkem raději než kosmetiku?

  • Dá se darovat láska a pokoj? Ano!
    11. prosince 2015 | 06:00

    Kosmetika a knihy patří k dárkům, které si mezi sebou dospělí dávají nejčastěji. Přesto ale existují maličkosti, které nás ženy potěší trochu více. Ne že bychom byly tak nevděčné a neradovaly se z nového Nesboa nebo ze sprchového gelu. Ale přece jen – takový oříšek jako pro Popelku s milým vzkazem... Jaké maličkosti ženu potěší mnohem víc než parfém?

  • Společné vzpomínky

    Co udělá vaším blízkým radost pod stromečkem? Zkuste štěstí třeba s drobnými elektrosoptřebiči.
    Autor: profimedia.cz
    "Od manžela dostávám pravidelně diář na další rok. Jeden rok jsem ho rozbalovala, ale k mému překvapení tam byly diáře dva," vzpomíná osmatřicetiletá Olga. "Jeden na nový rok, druhý na starý, ale polepený fotkami. Toho, co jsme za ten rok zažili. A s přáním, ať je ten další stejně krásný. Musím říct, že jsem měla slzy v očích."
  • Tři oříšky

    Bojujte proti bolesti příjemným způsobem: Jídlem!
    Autor: Profimedia.cz
    Říct pod stromečkem "šťastné a veselé" je klasika. Říct "miluji tě" je krásné. Ale dostat tři oříšky s láskyplnými vzkazy je prostě nejvíc. "Když jsem vybalila tři ořechy, čekala jsem leccos," popisuje svou zkušenost pětadvacetiletá Františka. "Ale že v nich budou lístečky, každý se vzkazem, že mě miluje a proč, to mě úplně rozsekalo." Jednoduché, ale účinné.
  • Pozvání na rande

    s
    Autor: profimedia.cz
    Pětapadesátiletá paní Marie si přála tablet, aby mohla ukazovat kamarádkám fotky vnoučat. "Když jsem vybalovala krabici od tabletu, zdála se mi lehká. A uvnitř jsem místo přístroje našla jen ručně napsané pozvání na rande do Karlových Varů. Tam, kam jsme jezdili randit. Tablet byl pak v jiném balíčku, ale tohle pozvání na rande, které jsme pak realizovali o měsíc později, pro mne bylo mnohem víc než nějaký elektronický přístroj."
  • Pořád mne baví s tebou být

    Udělejte svým blízkým radost těmi nejhezčími dárky!
    Autor: Profimedia.cz
    Každé ujištění o tom, že druhého máte rádi a že vás pořád baví s ním trávit čas, je úžasné. Čtyřicetiletá Míša například dostala obyčejný ešus. "Ale protože jsme spolu s batohem prošli spoustu hor a hodně jsme cestovali, ten vzkaz byl jasný: necháme děti prarodičům a někam si zase vyrazíme. Mirek ví, že nemám ráda překvapení, tak jsme celé jaro plánovali, kam vyrazíme. Nakonec to vyhrály Tatry a byla to super dovolená, lepší než kdybych dostala zájezd do Paříže."
  • Splněný sen

    Pod stromečkem nemusí být dary za tisíce, radost udělá i drobnost
    Autor: profimedia.cz
    Jako malí jsme si toho přáli hodně. Mončičáka, kolébku pro panenky, jako starší pak naučit se vařit skvělou polévku pho nebo vidět východ slunce na Řípu. Ať je to cokoliv, když to dostanete, víte jednu věc: ten druhý vás poslouchá, pamatuje si, co říkáte, a myslí na to, jak vám udělat radost. A to je mnohem víc než nejdražší parfém. Pokud to ovšem nebyl váš pubertální sen.

  • Usmíření a odpuštění

    Netradiční růžová barva v kombinaci se stříbrnou navodí dojem luxusu a sváteční atmosféry. Vtipné je připevnění drobných rolniček na stužku.
    Autor: Profimedia.cz
    "Jednou jsem našla v balíčku od manžela ložní prádlo," vzpomíná dvaačtyřicetiletá Zdena. "Pro jednoho – tak jsem si říkala, co to má znamenat. Výprodej, na druhé už nebylo, není to omyl? – to všechno mi běželo hlavou. Podívala jsem se na manžela a on řekl: to je do hostinského pokoje, kdyby chtěla přijet tvá máma a přespat. Byla jsem jako opařená, protože do té doby mou mámu hodně těžko snášel. Měli spolu pořád dohady a o tom, že by u nás přespala, nemohla být nikdy ani řeč. Tohle bylo jasné gesto ke smíření a já jsem byla fakt dojatá," vzpomíná. Usmíření a odpuštění je něco, k čemu vánoční čas přímo vybízí. A čeho si většina z nás vždycky cení.

Autor: is
Klíčová slova:  vánoce, láska, vztahy, dárky
Diskuse ke článku
.