Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Čím zabodujete na prvním rande a co na vás muži nejvíce ocení?

  • Zapomeňte na prvním rande na našich prvních deset fórků, prosí muži. Nebo možná na dvacet
    26. listopadu 2015 | 06:00

    Nový muž! První rande! Nervozita pracuje, první dojem můžeme udělat jen jednou. Ve snaze zapůsobit se nám tak často povede pravý opak – v obavě ze chvil mlčení žvaníme hlouposti, místo vtipu, který by zachránil trapnou situaci, to rozmazáváme ještě více, věci nám padají z rukou. Nervózní jsou stejně ženy i muži. Zeptaly jsme se mužů, co je na prvním rande nejvíce stresuje a co by si přáli, aby ženy věděly. Čím tedy spolehlivě zabodujete?

  • Polibek na tvář?

    Květinu, včasný příchod, romantickou procházku, večeři a noční doprovod - to chtějí ženy od mužů na první schůzce
    Autor: profimedia.cz
    "Pokud se vidíme poprvé, dejte nám, prosím, jasně najevo, jestli vám máme jen podat ruku, nebo jestli se budeme líbat na tvář," říká třiatřicetiletý barista Vladimír a dodává: "Je mi jedno, co to bude. Někdo dává jeden polibek na tvář, někdo dva, někdo tři. Někdo jen podává ruce. Vždycky ocením, když mi slečna nebo dáma dá jasně najevo, co preferuje ona."
  • Neřešte vtipy

    První rande po letech, někdy to pro ženu může znamenat hotový horor
    Autor: shutterstock
    Na další prosbě se shodují všichni oslovení: Prosíme vás, dámy, zapomeňte prvních našich deset, možná i dvacet fórků. Chvíli to trvá, než člověk přestane řešit, jestli má v pohodě vlasy, tón hlasu, oblečení, jestli má slečna dolité víno... A začne konečně přemýšlet i o těch plkách, které mezitím vypustil z úst.
  • Pozor na bývalé

    ...
    Autor: shutterstock.com
    "Vždycky jsem na rozpacích, pokud ženy příliš hovoří o svých bývalých partnerech a pokud o nich mluví hnusně," říká šestatřicetiletý kameraman Martin a vysvětluje: "Je samozřejmě v pořádku, když se člověk zmíní o tom, že dosud nebyl sám, to je jasné. Ale pokud žena příliš nadává na své bývalé, říkám si: to bude jednou taky takhle šíleně mluvit i o mně?"

  • Oponujte

    První rande po letech, někdy to pro ženu může znamenat hotový horor
    Autor: shutterstock
    "Mám rád, když se mnou ženy už na první schůzce hned ve všem nesouhlasí," svěřuje se pětadvacetiletý student Josef. "Nemusíme se hned bavit o světovém míru nebo Darwinově evoluční teorii. Spíš to bude asi na téma, jestli je lepší Bond Craig nebo Connery. Ale když mi holka oponuje a snaží se mě přesvědčit o svém názoru, mám pocit, že ji zajímám a že jí stojím za tu debatu. No a pak jsem uvolněnější a je mi fajn."

  • Povzbuzujte

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Následující bod nás, dámy, rozhodně nepřekvapí. Většina mužů potřebuje kapku obdivu smíchanou s ujištěním, že se dobře bavíme. Plus sem tam nějaký ten jasnější náznak zájmu. "Pro mne je vždycky dobrým signálem, když se slečna směje nebo debatuje a přitom se dotkne mé ruky. Nebo ramene. To mne vždycky potěší a dodá mi to sebevědomí. A nebojte – nepovažuji to automaticky za předehru a pozvání do postele," říká Vladimír.
  • Zapomeňte na mobil

    muž, žena, rande
    Autor: Shutterstock
    Sedmadvacetiletý stylista Lukáš se shodl s většinou svých přátel, že jedna z nejotravnějších věcí na rande – a na prvním obzvlášť – je mobil na stole. Nebo pořád v ruce. "Jasně, může mít malý dítě a být nervózní, že s babičkou nebo jiným hlídáním ho bude potřebovat. Může čekat důležitý telefon, může to být lékařka, která má pohotovost, ale i tak bych ocenil, kdyby řekla: promiň, potřebuji vidět na telefon z toho a toho důvodu. Tomu rozumím, jasně. Spíš nechápu, že některý holky do telefonu koukají i ve chvíli, kdy mluvím já nebo kdy mluví ony. Nejhorší je, že ono to ani nemusí znamenat nezájem. Jen je to pěkně otravný."
  • Zajímejte se o placení

    První rande po letech, někdy to pro ženu může znamenat hotový horor
    Autor: shutterstock
    "Vždycky mě potěší, když se chce slečna podílet na placení. Ne že bych měl problém to zaplatit já. Naopak – já si užiju tu chvíli, kdy řeknu: prosím tě, co blázníš?" směje se Martin. "Když chce slečna platit, mám pocit, že si to užila a nebere to jako ztracený čas. A já taky můžu říct: tak příště, jo? A tím pádem se můžeme rovnou bavit, kdy a kde bude to příště."

Autor: is
Klíčová slova:  vztahy, láska, rande, sympatie, večeře, placení, sex, muž, žena
Diskuse ke článku
.