Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

7 lží o vlastním těle, kterým každá žena musí přestat věřit

  • Sebevědomí lidé to mají v životě snazší, shodují se vědci.
    25. listopadu 2015 | 06:00

    Ženy se vždycky snažily přiblížit ideálu krásy, i když moc dobře věděly, že je nedostižný. A muži se do nich zamilovávali a zamilovávají, přestože toho ideálu dosahuje jen mizivé procento z nich. Ideál krásy v současné době vnímáme hlavně prostřednictvím médií. A většině žen působí akorát tak zbytečné vrásky a splín. Že nemáte ideální postavu do plavek? A upřímně: koho – kromě vás – to opravdu zajímá? Jaké další lži o vlastním těle byste si raději měla přestat říkat?

  • Vaše tělo musí být vždy bez chloupku

    Gynekolog skutečně neřeší, zda jste oholena, či nikoliv.
    Autor: Shutterstock.com
    Každá část těla bez jediného vousku či chloupku s výjimkou extra dlouhých vyžehlených vlasů a svůdných výrazných řas. Spousta žen tak nevyrazí na poštu, aniž by si důkladně vydepilovala každičký nežádoucí chloupek, a tráví v koupelně zbytečně mnoho času. Baví vás to? Klidně to dělejte. Nebaví vás to? Tak se na to vykašlete. Ten dlouhý bílý chloupek na tváři vidíte stejně jen vy, některé ochlupení je pod mužskou rozlišovací schopnost, a co se týče intimních partií, i tam najdete zastánce všech směrů úpravy.

  • Nikdy nejste dostatečně připravena ukázat se plavkách

    Pasu jako přesýpacích hodin dosáhnete v první řadě cvičením. Máme pro vás ale i další triky, které vám k něm dopomůžou.
    Autor: Shutterstock.com
    Je úplně jedno, jestli je léto nebo zima. Pořád se řeší, jak vypadat hezky do bikin, jak nepřibrat přes Vánoce, jak si zpevnit pas a kdy jste dostatečně připravena na to, abyste mohla jít do bazénu. Máte plavky a ručník? V tom případě jste dostatečně připravena právě teď! A až tam budete, mrkněte se kolem sebe. Skoro každá ženská (o mužích nemluvě) bude podle časopisu "nepřipravená" – a přesto tam je. Není dobré to tedy hodit za hlavu?

  • Vždycky je co zlepšit

    Noste tmavé barvy, ty ženám sluší!
    Autor: Shutterstock.com
    Ano, vždycky budete trochu starší, než byste chtěla. Možná o trochu těžší, než byste chtěla. Ale věčně si říkat, že až zhubnete ještě tři kila / vytvarujete paže / necháte si narůst vlasy, pak už to bude perfektní... Nebude. Nejspíš dospějete do stejné fáze. Neměňte tělo, změňte myšlení! To je cesta, jak být spokojena se svým životem.

  • S tímhle tělem si nemohu užít dobrý sex

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Protože nevypadáte jako holky z hanbatých časopisů, tak nemáte právo si to užít? Devadesát devět procent žen tak nevypadá a neznamená to, že mají být navždy odsouzeny k intimitě jedině potmě, v posteli a hezky pod peřinou. Aby si náhodou někdo nevšiml, že se vám někde něco nařasilo, vyboulilo nebo přeteklo! Přestaňte myslet na to, jak vypadáte, a soustřeďte se na to, co je vám příjemné. A nechte se unést.
  • Pomoc! Nevoním!

    a
    Autor: profimedia.cz
    V hysterii, že se na vašem těle objeví nežádoucí kapička potu a okolí zjistí, že se potíte, a tím pádem nemusíte vždycky vonět, mučíte tělo spoustou chemie: antiperspiranty, spreji na nohy, make-upy proti lesku obličeje a tak dále a tak dále. Nemusíte demonstrativně mávat propoceným trikem a sdělovat světu, že potit se je lidské a že se s tím okolí musí vyrovnat. Ale nemusíte se také stydět přijít do práce jen kvůli tomu, že se vám v autobuse cestou do zaměstnání opotila záda. Stává se to všem. O práci kvůli tomu nepřijdete.
  • Rakovina je váš nepřítel číslo jedna

    Ženu její psychická nemoc připravila o dceru.
    Autor: Shutterstock.com
    Vždycky když čtete článek o antioxidantech a jejich protirakovinných účincích, začnete jíst více ovoce a čokolády a pít zelený čaj. Rakovina je pochopitelně vážné onemocnění, které není radno podceňovat. Mnohem větším rizikem jsou ale kardiovaskulární onemocnění, a vaše zdraví tak více ohrožují například nadváha a vysoký tlak. Starosti by vám měl dělat spíše tuk ukládající se kolem těla, ne povislé paže. A když už mluvíme o rakovině, třeba karcinom prsu, děložního čípku nebo melanom jsou poměrně dobře odhalitelné již v počátečních stadiích. Chodíte pravidelně na prohlídky?
  • Vaše tělo je prostředkem pro početí dalšího dítěte

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Už dlouho neplatí, že jediným smyslem života ženy jsou děti a tělo je prostředek, kterým tohoto cíle dosáhnout. Váš život může být krásný a hodnotný, aniž byste se stala matkou. A nezáleží na tom, jestli kvůli osudu nebo z vlastní volby.

Autor: is
Diskuse ke článku
.