Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 věcí, které nám brání opustit nešťastné manželství. Přestaňte si lhát!

  • Rozvést, nebo zůstat? Jaké nejčastější mýty vám brání opustit nefunkční vztah?
    28. října 2015 | 06:00

    Rozvést se, nebo zůstat? Důvodů pro ukončení manželství najdete celou řadu. A pak nastoupí všelijaká proti, která vám celou argumentaci pro rozvod rozmetají v základech. Nemohu kvůli dětem – například to je jedno z nejčastějších tvrzení. Proč je naprosto mylné? A jaké další lži mají lidé jako nejčastější důvod, proč se nemohou rozvést? A proč si tím škodí?

  • Rozvod ublíží dětem

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Rozvod je vždycky těžká situace pro všechny zúčastněné. Někdy je ale pro všechny mnohem horší setrvat v nefunkčním vztahu. Rozvod se dá zvládnout s minimálními emocionálními důsledky pro děti. Oproti tomu nefunkční vztah se bude časem zhoršovat a zhoršovat a pro děti je to mnohdy horší vzor a vklad do budování jejich osobních vztahů. Zvažte, jak se k sobě s protějškem chováte a zda chcete, aby se tak někdo jednou choval k vašim dětem. Někdy je rozvod tou lepší variantou. Potvrdí to mnohé děti rozvedených rodičů, které svorně říkají: ano, byl to šok, ale rodiče to měli udělat už dávno.

  • Není jisté, že to pak bude lepší

    Pro dobré zdraví je potřeba kvalitní spánek.
    Autor: Shutterstock.com
    Rozvod jsou starosti, papírování, nervy. Ono vlastně to nudné nic, které máme doma, je alespoň jistota. Je to sice šílené, ale je to hrůza, kterou znám. Rozvod je skok do neznáma, a tak nejistota, jež má nastoupit poté, mnoho lidí paralyzuje. Ale v tom převratu máte alespoň šanci, že se něco změní k lepšímu. Ve vztahu, kde se o to snažíte už hezkých pár let, ale stále bez úspěchu, je taková možnost prakticky nulová.
  • Už si nikoho nového nenajdu

    Čtenářka Martina přišla po autonehodě o paměť a musela si svůj život prožít znovu.
    Autor: Shutterstock.com
    Kdo by chtěl starou bábu? Kdo by mě chtěl, s dvěma dětmi? Kdo by mě chtěl, když mě on nechtěl... Rozvod s jedním člověkem neznamená, že jste v životě nepoužitelná pro věc zvanou manželství. Jen to nevyšlo konkrétně s touhle osobou. Nikde není psáno, že neexistují další kompatibilní partneři, kteří si vás budou vážit a čas s vámi si užijí. Ať je vám třicet, čtyřicet, padesát nebo šedesát.

  • Všude to bude po čase stejné

    ...
    Autor: Shutterstock
    Rozvedu se, někoho si najdu a časem – co? Zamilování opadne, nastoupí realita všedního dne a budeme tam, kde jsme teď. Nuda, hádky o maličkosti, stres a z něj plynoucí dohady, dohady, dohady... Není pravda, že po čase to bude všude stejné. Asi by nebylo dobré očekávat, že najdete někoho, před kým se vám i po dvaceti letech budou třást kolena, jak když jste s ním měla strávit první noc. Ale můžete najít člověka, se kterým se budete smát, který vás bude milovat, podporovat a bude si vás vážit. A toho asi aktuálně doma nemáte, když přemýšlíte o rozvodu, že?
  • Na rozvod jsem stará

    Ztrátit dítě je pro matku velká rána
    Autor: Thinkstock.cz
    Možná je jednodušší setrvat v jistotě, že do smrti to bude takhle příšerné. Ale pokud je vám šedesát, tak to může být klidně ještě dvacet let! Stojí to za to? Na druhou stranu – šance, že najdete nový milý protějšek, jsou rok od roku vyšší. Loni například v České republice podle statistik počet nesezdaných poprvé převýšil počet ženatých a vdaných. Křivka zkrátka roste ve prospěch nesezdaných. Roste také počet rozvedených, takže čím dál tím víc je z čeho vybírat.

Autor: is
Diskuse ke článku
.