Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ženy neumějí parkovat a předjíždět! Je to pravda, nebo fáma?

Video se připravuje ...
Jsou ženy lepší řidičky než muži?
VIDEO: Adam Balažovic
16. října 2015 | 06:00

Opravdu dělá ženám parkování a předjíždění problém, nebo jsou to jen fámy? Na to jsme se zeptaly dopravního psychologa PhDr. Michala Waltera, který nám mimo jiné prozradil, že i muži mají za volantem občas problémy. Například s tím, že se rádi předvádějí a na silnicích závodí.

Ačkoliv je opravdu potvrzeno, že my ženy máme zhoršené prostorové vnímání, a proto není parkování naší parketou, máme za volantem spoustu jiných předností. Podle statistik jsou totiž ženy velmi opatrné řidičky, které dbají na bezpečí na silnicích. Oproti tomu má poměrně velká část mužské populace tendenci se za volantem předvádět, a ohrožovat tak nejen sebe, ale především ostatní řidiče.

Ženy se více stresují

Podle průzkumu Linky pomoci řidičům 1224 se ženy řidičky mnohem více stresují než muži. Stejně tomu je, i když dojde k dopravní nehodě, která je pro 80 procent žen velmi stresující. Mužů je po havárii ve stresu jen 51 procent.

Celkově se ovšem nedá určit, jestli jsou lepšími řidiči ženy, nebo muži. Je to totiž velmi individuální. Mezi ženami jsou takové řidičky, které jsou "vyježděné" a hravě si na silnici poradí s jakoukoli nevšední situací. Stejně tak existují i muži, kteří se například při dešti bojí sednout za volant.

Další zajímavosti se dozvíte ve videu!

Myslíte si, že jste dobrá řidička?
80,8%
19,2%
Děkujeme za Váš hlas!
168 hlasů
40 hlasů