Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak často pouštět muže do hospody, abyste byli oba šťastní?

  • Pusťte svého muže do hospody. Budete šťastnější. Oba dva.
    13. října 2015 | 06:00

    Pouštět ho do hospody, nebo nepouštět? Toť otázka. Jasně, že jsme všichni svobodní lidé a omezovat někoho v tom, co chce dělat, vlastně není dlouhodobě možné. Pojďme se ale zamyslet nad tím, jak pár piv s kamarády může vašemu vztahu uškodit, nebo naopak pomoci.

  • Šťastná, nebo nešťastná?

    Pivo je plné vitamínu B a minerálů. Důvod, proč ho pít!
    Autor: Shutterstock.com
    Můj bývalý partner do hospody vůbec nechodil. Nebo téměř vůbec. Přemluvila jsem ho tak jednou za dva měsíce. Ano, čtete dobře. Aby vůbec někam vyrazil, musela jsem ho přemlouvat. Byl totiž doma tak spokojený, že se mu nikam moc nechtělo. Teď jsem vdaná za muže, který by bez hospody asi umřel. Tvrdí, že když nezajde jednou nebo dvakrát týdně s kamarády na pivo, nebude mi mít co vyprávět a časem se s ním unudím k smrti a on se mnou. Mám být naštvaná, uražená, nebo naprosto spokojená?
  • Ať žijí hospody!

    Sebevědomí lidé to mají v životě snazší, shodují se vědci.
    Autor: Shutterstock
    Jak je vidět, tenhle problém neřeším jen já, ale i spousta dalších žen. Vyčítavou větu „Ty už jdeš zase na pivo?" totiž alespoň občas slyší každý třetí chlap. Tvrdí to průzkum jedné známé pivní značky. Jenže podle dotázaných žen je drtivá většina z nich ve vztahu mnohem šťastnější, když muž na pivo chodí. Jak to tak vypadá, návštěvy hospody nejen nejsou problém, ale jsou vlastně i docela výhodné pro muže i ženy. „Ono je to logické. Pokud pomineme fakt, že muž příliš závislý na vztahu a na partnerce se paradoxně pro opačné pohlaví stává nepřitažlivým, jde také o udržování sociálních vztahů,“ komentuje zjištění průzkumu psycholog a specialista na partnerské vztahy Petr Šmolka.
  • Výhoda pro vás

    žena
    Autor: Shutterstock.com
    Proč je pro pány fajn sem tam skočit „na jedno", je jasné. Proberou s kumpány fotbal, strategii největších válečníků, typy motorů a politickou situaci, na chvíli se uvolní, vyčistí si hlavu a odmění se za to, že chodí do práce a snaží se vám snést modré z nebe. A co z toho máme my? Kromě spokojeného muže získáme naprosto úžasný čas samy pro sebe. „Když mi manžel oznámí, že se chystá na pivo, jsem naprosto nadšená. Konečně si budu moct v klidu číst, aniž by mi do toho mluvil, pustím si v televizi, co chci já, a nebudu muset vysvětlovat, že Sex ve městě není příšerná blbost, nebo zajdu na skleničku s kamarádkou, aniž bych musela sledovat hodinky. Škoda, že nechodí častěji," vysvětlila mi kamarádka Martina, když jsem si jí stěžovala, že můj muž jde zase do hospody.
  • Jednou týdně je ideál

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    A tady je zakopaný pes. Psychologové, ženy i muži se shodnou na tom, že návštěvy restaurací jsou vysloveně vztahům prospěšné. Hádky jsou jen kvůli četnosti. Někteří muži tvrdí, že kdyby bylo na nich, seděli by u půllitru pětkrát týdně, ale některé ženy by je nejradši pustily maximálně jednou za měsíc. Obojí je extrém. Když je totiž piva moc, začnou se vztahy hroutit. Téměř pětina žen nespokojených ve vztahu uvádí, že jejich partner chodí na pivo třikrát a víckrát do týdne. „Nejde jen o četnost, ale také o další okolnosti mužových návštěv restauračních zařízení. Například o to, v jakém stavu se vrací domů. V každém případě spolu pár o tématu musí komunikovat a snažit se domluvit se, aniž by padaly zákazy nebo svolení," upozorňuje Šmolka a dodává: „Pomyslným vrcholem partnerské diplomacie je pak stav, kdy si muž tu a tam zajde ‚na jedno‘ i se svou ženou."
  • Jdu do sebe

    Když si váš otec porozumí s vašim partnerem, může se z vás stát třetí kolo u vozu.
    Autor: Shutterstock.com
    Přiznám se, že mi chvíli trvalo, než jsem dala na radu Petra Šmolky a uvědomila si, že můj muž přede mnou do hospody neutíká a není alkoholik, ale jen potřebuje typicky mužskou zábavu – pokec s kamarády u piva. Sem tam sice ještě pořád remcám, ale na druhou stranu mám alespoň čas na své kamarádky nebo na večer u seriálu s pleťovou maskou na obličeji. A když mu chci udělat opravdu velkou radost, jdu na pivo s ním. 

    Pivní strategie v číslech: 64 procent žen je v pohodě, pokud muž chodí do hospody jednou za měsíc nebo maximálně jednou týdně. 68 procent žen tvrdí, že chlap, který nemá vlastní koníčky a přátele, není sexy. 78 procent žen si myslí, že vztah, v němž si muž zajde jednou týdně na pivo, víc vydrží. „Na jedno" chodí jednou týdně mužů 60 procent a jen 2 procenta žen často vyčítají partnerovi, že vůbec na pivo nechodí.

     

Autor: Majka Dvořáková
Diskuse ke článku
.