Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

7 důvodů, proč zůstat po rozvodu alespoň na čas sama. Co nového můžete poznat?

  • Nežeňte se po rozchodu hned do nového vztahu. Máte jedinečnou šanci užít si specifické věci!
    23. září 2015 | 06:00

    Moře času, který najednou po rozchodu zbude jen a jen pro vás, může zprvu vyděsit. To se asi ani nedá vyplnit bez něj, panikaříte v prvních dnech. Vezměte to ale z té druhé strany - máte jedinečnou šanci zkusit a poznat věci, na které jste dosud čas neměla! Určitě se vyplatí zůstat na chvíli bez partnera - tyhle věci vám totiž zvednou sebevědomí a naučí vás mít se ráda. Co byste měla rozhodně zkusit?

  • Můžete se rozmazlovat


    Udělejte si radost levnými kousky!
    Autor: Shutterstock
    Na rozmazlování jsou tyto dny prostě ideální. Jednak potřebujete tak trochu zahojit bolavou duši, za druhé nemusíte brát ohledy na rodinný rozpočet, za třetí, nemusíte se ani obávat reakce: ty máš zase nové šaty/boty/kabelku? Chtěla jste si zajet s kámoškou do Paříže, ale bylo vám trapné utrácet, když jste si s partnerem slíbili, že pojedete lyžovat? Teď už vám nic nebrání! Dopřejte si kadeřníka, masáž i trenéra ve fitku!
  • Přečtete všechno, na co jste dosud neměla čas

     

    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Nakupily se vám na nočním stolku knížky? Máte počítač plný filmů, které jste tolik, tolik chtěla vidět? Využijte toho, že máte čas. A přestaňte se trápit myšlenkami na to, že všichni jsou určitě někde v klubu nebo na večeři ve dvou, jen vy tvrdnete u nudné knihy sama doma. Nudnou knihu můžete vyměnit bez výčitek a snadněji, než nudného chlapíka na nepovedeném rande.

  • Zařídíte si spoustu věcí podle sebe

    ...
    Autor: Shutterstock
    Chtěla jste mít vždycky v bytě velkou šatnu? Tak si ji zařiďte, nikdo vám ji aktuálně nebude vymlouvat. Toužila jste jet s kamarády s batohem chodit po horách, zatímco on dával přednost válení u moře? Naplánujte si konečně dovolenou podle sebe. Chtěla jste kočku, ale on byl alergik? Konečně si můžete splnit všechno, po čem jste toužila, ale s ohledem na partnera nerealizovala.
  • Můžete si dovolit úlety

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    A pozor, nejlepší na tom všem je, že si můžete dovolit neuvěřitelné úlety! Pokud přestřelíte s cenou kabelky, budete to jen a jen vy, kdo bude jíst do konce měsíce mrkev a rohlíky. A nejen finanční, ale i emocionální nebo pracovní úlety jsou povoleny až doporučovány. Flirtujte s barmanem, vezměte práci v jiném městě, pokud vás to láká. Teď máte šanci a odpovědnost jen sama za sebe.
  • Můžete se věnovat kariéře

    Seznamka nezafungovala? Co takhle zkusit být single...
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM
    Možná jste měla kdysi představu, že budete šéfovat vašemu týmu, ale raději jste se plánů vzdala, protože byste nestíhala chodit domů vařit teplé večeře. Nabídli vám lepší místo, ale v jiném městě. Anebo jste prostě chtěla jít na kurz a přemýšlela, jestli druhý nebude moc sám. Teď víte určitě, že nebude. Pusťte se bez obav do toho, po čem jste tak trochu pokukovala dřív. Postup v práci vám znavíc zvedne sebevědomí.
  • Naučíte se mít ráda sama sebe

    Jednoho dne začala Pavla žárlit i na Renaty přítele.
    Autor: Shutterstock.com
    Možná zjistíte, že řada vašich rozhodnutí byla ovlivněna vaším bývalým partnerem. Chtěla jste chodit na zumbu, ale protože on běhal, trápila jste se v parku, kde vás to nebavilo. Moc nemusel vaši mámu, tak jste se trochu přestaly stýkat. Chtěla jste být raději s ním, než na pilates s kamarádkou. Využijte teď svůj čas pro sebe a zjistěte, co dělá radost jen a jen vám. Pokud chcete držet dietu, abyste se líbila sama sobě i ostatním, jděte do toho. Ale dělejte to hlavně kvůli svému pocitu.

  • Naučíte se být vybíravá

    Nežeňte se po rozchodu hned do nového vztahu. Máte jedinečnou šanci užít si specifické věci!
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud zůstanete pár měsíců sama, možná se naučíte mít se více ráda. Pak určitě nesáhnete hned po prvním muži, který se dostane do vašeho zorného pole. Kdo ví, možná právě strach z toho být sama vás dříve dohnal do náruče někoho, o kom jste už od začátku pochybovala. Toho se teď bát nemusíte. Protože ne každý bude stát za to, abyste ho vyměnila za věci, které děláte tak ráda.

Autor: is, is, is
Diskuse ke článku
.