Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manuál ženy bohyně: Jak doma přestat dělat chlapa

  • Abyste doma přestala dělat muže, musíte se začít chovat jako princezna. Na každou totiž čeká princ a ochranitel.
    11. září 2015 | 06:00

    Doba je náročná a my stíháme všechno. Ráno se vystajlovat, vypravit děti, navařit, naklidit, přivrtat police, přinést výplatu, opravit auto a obložit koupelnu. Stop, v tuhle chvíli zastavte! Podívejte se na sebe do zrcadla – vidíte něžnou ženu? Tak se tak začněte chovat a mužské práce přenechte drsnějšímu pohlaví. 

  • Není to tak lehké

    Pokud zvolíte správný vrták, půjde vám práce snadno od ruky.
    Autor: profimedia.cz
    Jenže tím vyšoupneme muže ze všech jejich pozic. Jak si má vaše milovaná polovička připadat jako chlap, když vy běháte s vrtačkou po bytě a máte tváře od motorového oleje? A jak se v tu chvíli máte vy cítit jako princezna? Tohle je pár rad pro všechny, které potřebují mít alespoň občas pocit, že žijí vedle rytíře, který je zachrání před zlým drakem.
  • Šroubovákem míchejte guláš

    Ne, že bych neuměla vyměnit žárovku. Ale proč bych to měla dělat, když mám chlapa?
    Autor: Shutterstock.com
    Ve chvíli, kdy převezmete komplet mužské role, je zle. Takže i když jste stokrát zručnější než váš muž, nikdo o tom nemusí vědět. Čarodějka Marcela Košanová si sama ani nevymění žárovku. Ne že by to neuměla, ale prostě nechce. "Chlap se vedle vás chce cítit jako chlap, a vy mu to musíte umožnit. A když se můj muž vrátí z práce, vidí mě sedět potmě a vymění žárovku, má pocit, že je hrdina," prozrazuje jasný a úžasný trik pro spokojený vztah Marcela. Proto je lepší tvářit se, že vrtačka je zlo, kterého se bojíte, a šroubovák se hodí leda tak místo vařečky.
  • Čarujte u sporáku

    žena, muž, vaření
    Autor: Shutterstock
    Zbavila jste se náporu mužských prací, takže máte čas a energii na zútulňování domova, vaření a servírování večeře. Muž, kterému nandáte večeři, si připadá jako lovec, který vám ulovil mamuta (rozumějte vydělal peníze) – a vy jste mu ho připravila. Je šťastný, spokojený a hlavně CHLAP.
  • Buďte sobecká

    Dopřejte si občas trochu relaxu!
    Autor: Shutterstock.com
    Aby to nevypadalo, že po vás chceme, abyste jen dělala naivku a vrátila se k plotně. Vůbec ne. Pánové milují všechno, co jim tak trochu uniká, a oni tak o to musí bojovat. Takže kromě servisu nezapomínejte občas ho nechat, ať na vás doma čeká, zatímco vy relaxujete s kamarádkou nebo tancujete flamenco. Hlavně vás nesmí brát jako kus nábytku, který stojí na stejném místě, kdykoli přijde domů.
  • Trocha vzdychání nikoho nezabila

    Nechte muže být vaší oporou.
    Autor: Profimedia.cz
    Dovolit si být zranitelná, sem tam se malinko zhroutit, nevědět, co si počít, a bezmocně krčit rameny jsou věci, které v mužích zmáčknou čudlík s nápisem: Záchranná akce. Vy za odměnu získáte pocit, že na tíhu života nejste sama a máte vedle sebe borce, který vás kdykoli zachrání.
  • Nechte si otevřít dveře

    Nechte být muže gentlemanem.
    Autor: Shutterstock.com
    Můžete být ředitelka obří firmy, vydělávat dvakrát víc než váš muž nebo uběhnout maraton, ale pořád jste ženská. Takže si nechte otvírat dveře, nosit pugéty růží a pomáhat do kabátu. Nikdy, ale opravdu nikdy se v přítomnosti muže nesnažte pobrat všechny tašky s nákupem. V ideálním případě jen odemykejte a nechte siláka, ať odnosí nákup sám. Vy mu za to přece připravíte něco dobrého.

Autor: MAJ
Diskuse ke článku
.