Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zralá žena a mladší muž? 5 důvodů, proč je to super!

  • Fotografie

    Fotogalerie

    1 fotografie

    8. září 2015 | 11:30

    Vendula Svobodová. Bára Basiková. Lucie Bílá. Demi Moore a další a další. Všechny tyhle ženy našly lásku a spokojenost v náruči mladšího muže. Některé na delší dobu, jiné na kratší. Vztah s mladším mužem vás může vynést do výšin, o jakých jste v posledních pár letech života neměla ani zdání. Jaké klady přináší vztah s mladíčkem? A jaké zápory?

     

  • Enegrie

    ..
    Autor: shutterstock
    Vztah s mladíkem působí jako elixír mládí. Dokážete se sebrat a jet na víkend někam, kde to pořádně neznáte, místo toho, abyste měsíc plánovala každý krok. Nemáte zábrany zkusit freeridové lyže, obří bagančata nebo se nechat ostříhat a odbarvit na blond. Stejně jste to ve skrytu duše chtěla udělat, on vám k tomu dal jenom potřebný impulz a sebevědomí. Leckdy si připadáte jako puberťačka, která se najednou dokáže smát věcem, nad kterými její vrstevníci jen kroutí hlavou. Alespoň na chvíli to stojí za to!

  • Sebevědomí

    Autor: shutterstock.com
    Pocit, že jste stále atraktivní pro mladého kluka, vám katapultuje sebevědomí do výšek, kde bylo naposledy možná před pubertou při vyhrané recitační soutěži. Jste krásná, jste sexy a celý svět vám leží u nohou.

  • Pár let zpátky

    .
    Autor: Shutterstock
    Sebevědomí a pocit, že je vám o deset méně. To vám rozhodně může vlít do žil novou energii. Najednou jste trpělivá a hodná na děti, připravujete jim bohatý a zajímavý program. Ty se nestačí divit – matka, která s nimi za poslední dva roky šla leda do aquaparku, kde se natáhla na lehátku, najednou plánuje lanové centrum a hodlá to vyzkoušet taky? O prázdninách na vodu? Neuvěřitelné!

  • Sex

    orgasmus
    Autor: shutterstock
    No a sex (chichotání a koulení očima)... Je úplně jedno, kdo je zkušenější, jestli vy nebo on. Ale všechno je nové. A vy se nestydíte jako ve dvaceti. Vy víte, co máte ráda, a tušíte, co by se vám mohlo líbit navíc. A on tomu rozumí. Jasně, že tomu rozumí! Jinak byste s ním asi nebyla, ne?

  • Rozumí si s vašimi dětmi

    Už od dětství by měl táta svoji dceru učit, že ona je ta nejlepší ženská pod sluncem (vyjma její mámy).
    Autor: Shutterstock.com

    A vaše děti ho milují. Protože jim rozumí, protože nevyšiluje kvůli každé lumpárně ve škole. S učitelkou to dokáže skoulet přirozeným šarmem, a ještě je po průšvihu vezme cestou ze školy na zmrzlinu. A vy zíráte, protože tenhle kamarádský přístup nese ovoce. Vaši potomci najednou zvládají připravovat se do školy sami a přestanou být takoví neotesanci. (Nebojte, je to jen dočasné.)

    Zní to jako idylka, že? A tak je na čase, abychom si naservírovaly také ty nepříjemné věci, které s sebou takový vztah nese:

  • Pochyby o vzhledu

    Láska romantika kytara
    Autor: Shuttestock.com
    Ačkoliv jste si ještě před pár týdny připadala jako královna vesmíru, čím dál tím častější pohledy do zrcadla prozrazují vaše ztrácející se sebevědomí: mohu se mu fakt líbit? Proč já, když jeho spolužačky mají tenčí stehna a vypadají líp v plavkách? Co na mně vlastně vidí?

  • Pochyby o vztahu

    Je až k nevíře, jak jedna špatně vyslovená myšlenka může zkazit celý večer.
    Autor: shutterstoclk
    S otázkou "co na mně vidí?" přichází další dilema. Proč se mnou vlastně je? Krásu a sex-appeal asi najde spíš u vrstevnic. Jsem tak zábavná? Chytrá samozřejmě jsem, ale že by to byla jeho priorita? Nehledá on vlastně jen zázemí? Teplé večeře, potřebuje mít kde bydlet? Než se nadějete, začnete mu tyto otázky pokládat – nejdřív nenápadně, pak natolik neskrytě, že ho to začne štvát.

  • Mateřský instinkt

    Autor: Shutterstock.com
    A protože jste matka, začnete se možná chovat jako matka. Nebo se začnete strašně snažit, abyste se jako matka nechovala. Zatímco manželovi jste prala a žehlila, tady se najednou zdráháte. Řešíte, jestli mu máte udělat svačinu, nebo pro něj přijet do hospody. Posíláte ho neustále pryč, aby si "užil s kamarády", protože se bojíte, že vám uteče, protože si málo užívá. Výsledek? Nechováte se přirozeně.

  • Jiné priority

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    A jsme u priorit. Jak u těch menších, každodenních, tak u těch životních a zásadních. Začne to tím, co "budeme dělat dnes večer" (klídek versus mejdan u kámošů), a končí to tím, jestli se "vezmeme a budeme mít děti". Vy už dvě máte a další nechcete. Případně ještě chcete, ale to zase zpravidla nechce on, protože je na to moc brzy.

  • Jste vždycky ta zkušenější

    Po čtyřicítce se s vámi muž bude chtít mazlit častěji.
    Autor: Shutterstock.com
    A nakonec vám to dojde: vy budete v životě vždycky ta zkušenější. Jeho názor pro vás sice může být relevantní a zajímavý, ale v řadě situací se budete muset spolehnout sama na sebe. Každá žena potřebuje někdy oporu. Pokud se smíří s tím, že jí ji poskytuje kluk ve věku jejího syna, má vyhráno. Pokud ne, začne se zřejmě porozhlížet okolo.

Autor: is
Diskuse ke článku
.