Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

6 vět, které někdy znamenají víc než "miluji tě"

  • "Miluji tě" se častým používáním může stát bezobsažnou frází
    2. září 2015 | 06:00

    Která z nás by pravidelně nechtěla slýchávat "miluji tě"? Ideálně by to mělo znamenat:  jsem s tebou rád, zajímá mne, jak se máš, tohle jsi udělala báječně. Jenže někdy se z "miluji tě" stane taková bezobsažná věta, kterou člověk povinně končí telefonní hovory. Jsou ale věty, které znamenají přesně to, co se v nich říká. A v některých situacích je potřebujeme slyšet víc než "miluji tě". Které to jsou?

  • Sluší ti to

    Letní šaty sluší každé postavě!
    Autor: Shutterstock
    Tohle chceme slyšet. Ideálně jindy než těsně před odchodem do divadla ve chvíli, kdy zkoušíme poslední model a pořád to není ono. "Jo, sluší ti to – už sakra půjdem?" se nepočítá. Taky před zkušební kabinkou v obchodě není vhodná doba. "Tohle přece nepotřebuješ – jsi krásná i bez toho." Kdykoliv jindy ano.

  • Nešla bys na rande?

    Květinu, včasný příchod, romantickou procházku, večeři a noční doprovod - to chtějí ženy od mužů na první schůzce
    Autor: profimedia.cz
    Ještě hodnotnější verze věty "jsi nádherná". Tady nám je jasně dáno najevo, že on o nás stojí, že s námi chce trávit svůj čas a že mu přijdeme sexy. Čím více let manželského soužití má pár za sebou, tím vyšší hodnota se této větě přisuzuje.

  • Vím, co všechno zvládáš

    Pokud mu svolíte pomoci s večeří, má vyhráno - nejen že budete u něj doma, ale ještě mu uvaříte
    Autor: Shutterstock.com
    Trávíme hodiny a hodiny tím, že párujeme jeho černé ponožky. Vaříme, i když nás to ne vždycky naplňuje vzrušením z experimentování s novými kulinářskými zážitky. Řídíme chod celé rodiny a zajišťujeme, aby byl každý v pravý čas na pravém místě. Nepotřebujeme za to být každý den opěvovány. Jen někdy stačí slyšet: "Já vím, co všechno zvládáš. Díky."

  • Ty na to máš

    Muži jsou kolikrát s romantikou velice na štíru, ale dokážou překvapit.
    Autor: shutterstoclk

    A někdy se stane, že to člověk nezvládá. Nebo alespoň propadne pocitům, že je toho na něj strašně moc. Pak chce slyšet jen jediné: "Já vím, že ty to dáš. Už jsi dokázala i horší věci." Každá z nás prostě občas potřebuje osobního roztleskávače.

  • Já ti rozumím

    Podle výzkumu každý z nás řeší v průměru pět vekých životních krizí
    Autor: profimedia.cz
    Nejkrásnější je slyšet ji poté, co se domem ještě nesou poslední dozvuky vašeho hysterického výlevu. A vy cítíte, že jste to hodně, ale hodně přehnala. A je vám trapně. Jenže byla jste zkrátka unavená, vytočená někým jiným a schytal to váš partner. Není větší úleva než slyšet: "Já to chápu."

  • Promiň

    Rande
    Autor: Shutterstock
    Někdy je prosté "omlouvám se" úplně nejvíc. Samozřejmě ne ve chvíli, kdy je to použito jako podpásovka během hádky jen proto, abyste už konečně přestala s proudem výčitek a argumentů. Nebo jako jediné vysvětlení jeho nevěry. Ale přiznat svou chybu je někdy pro vztah mnohem důležitější než předstírat, že žádné neexistují.

Autor: is
Diskuse ke článku
.