Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Deset chyb, kvůli kterým se ženy ve středním věku cítí a vypadají starší. Nedělejte je také!

  • Správně zvolený make-up vám může ubrat i 10 let.
    2. srpna 2015 | 06:00

    Střední věk je taková šedá zóna. Některé ženy ho berou jako pokračování svěžích let mladosti, jiné ho považují spíše za pozvánku do světa seniorů. "Ve svém věku už tohle nemám zapotřebí," říkají si možná ty z druhé skupiny. Pokud hovoří o tom, že "všechny kamarádky si pořídily trvalou, tak si ji udělám taky", pak jim jistě dáme za pravdu. Pokud ale rezignují na kvalitu svého života, na to, dobře vypadat a bavit se, pak dělají chybu: budou nejen vypadat starší, ale budou se tak i cítit. Co dělá ženy starší?

  • Nerady si vpustí do života něco nového

    I na podzim si můžete vyjet na piknik.
    Autor: profimedia.cz
    Když už jsem si jednou našla, co mi vyhovuje, proč bych to měnila? Myslí si řada z nás a v něčem má pravdu. Jenže ono uběhne pár let a najednou zjistíme, že už se deset let malujeme i oblékáme stejně, pořád máme stejnou práci, stejnou dovolenou a stejné přátele. Ne že byste musela každý rok vyměnit šatník, práci, chalupu a přátele. Ale ono občas stojí za to vybočit ze stereotypu. Můžete začít klidně oblečením. Pak zkuste s manželem místo na chalupu vyrazit třeba vlakem na výlet nebo si vyjděte na piknik. Přidejte se ke kamarádům, kteří jezdí stanovat nebo na kole. To nevadí, že si zpočátku budete připadat trochu divně nebo jinak. O to právě jde.

  • Rezignovaly na oblékání

    Autor: Profimedia.cz
    Vaše postava už není, co bývala. Objevila jste střih dlouhého volného trika, který je vlídný k vašim tvarům, a tříčtvrteční kalhoty, které krásně zakryjí zaoblující se kolena. Proč se také snažit pátrat po krásných šatech, když vám z nich stejně koukají kypré paže? Chyba! Vaše paže nikdo řešit nebude, pokud budete mít na sobě šik šaty. Ne všechny hezké věci si mohou dovolit pouze modelky s velikostí XXS. Existuje spousta střihů a modelů, ve kterých se můžete cítit sexy a šik a které vás rozhodně nebudou nijak dramaticky obepínat.
  • Porovnávají se s tím, jak vypadaly ve dvaceti

    Autor: shutterstock.com
    Ono totiž sledovat fotky, jak nám to slušelo na střední škole a chvíli potom, prostě nikam nevede. Ano, tehdy jste na sobě mohla mít příšerné normalizační hadry, a stejně jste byla krásná. Ale to neznamená, že teď vám to slušet nemůže a že nemůžete být šťastná. Každý věk přináší něco pozitivního. Radujte se z toho, čeho jste dosáhla a co máte teď.
  • Sexuální život nevyžadují pestrý

    sex
    Autor: shutterstock
    Nuda, stereotyp, pocit, že si to "můžete odškrtnout". Tak to přece být nemá, ne? Samozřejmě že se člověk nemůže spoléhat na to, že vášeň bude přicházet sama jako na začátku vztahu. Sex ale není jen pro mladé, hubené a krásné. Žena po čtyřicítce už ví, co jí přináší potěšení, a nestydí se si o to říct. Existují různé způsoby, jak si erotický život okořenit a do vztahu vrátit vášeň. Určitě stojí za to si je alespoň vyzkoušet.

  • Vyhýbají se pohybu

    Autor: profimedia.cz
    Pohyb nepřináší jen zpevnění postavy. Takže argument typu "stejně už jsem tlustá, tak proč bych se měla ještě namáhat" neobstojí. Pohyb přináší radost, psychickou i fyzickou pohodu. Nemluvě o tom, že pak nebudete skučet při ohýbání se k zavazování tkaniček, a neskončíte tak navěky odsouzena k nazouvacím pantoflím. Nemusíte si hned pořizovat permanentku do fitka. Zkuste začít chůzí – do práce nebo z práce – a večerním protahováním u televize.

  • Nedopřejí si dostatek spánku

    ...
    Autor: Shutterstock
    Časy, kdy jste mohla probdít několik nocí za sebou a přes den k tomu pracovat naplno, jsou tytam. Dnes se spíš setkáte s opakem. I po čtrnáctihodinovém spánku vám občas kolegové řeknou, že vypadáte unaveně. Drtivá většina lidí potřebuje osm hodin spánku denně. Pokud se pořádně nevyspíte, bude si tělo říkat o odpočinek přes den: budete nepozorná, pomalejší, budete mít větší hlad. Můžete si zadělávat na cukrovku, kardiovaskulární choroby nebo depresi. Nedostatek spánku se ale promítne i na vaší pleti, bude tak vypadat unavenější a starší.
  • Rezignují na zábavu

    žena
    Autor: Shutterstock.com
    Někde v nás je zakořeněna představa vážné a zkušené matky od rodiny, která na veřejnosti nehýká smíchy jako puberťačka. Občas se sice do takové situace dostane, pak se ovšem rozhlíží, jestli to není moc trapné, dává si ruku před rozesmátá ústa a vše svádí na dvě vypitá malá piva. Jindy by šla ráda "s holkama tancovat", ale je jí to bez chlapa trapné. Proč? Smích je lék, který je zadarmo, a na to už existuje i mnoho studií amerických odborníků. Takže není žádný důvod, proč se smíchu a zábavě vyhýbat nebo se při nich stydět.
  • Zkracují si vlasy

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Kdo vymyslel pravidlo, že s věkem se mají vlasy zkracovat? Zapomeňte na to, noste to, co vám sluší. Vlasy potřebují péči o účes, a starat se o ty delší tak zabere pochopitelně více času. Ale pokud máte vlasy kvalitní, není důvod, proč byste je měla mít po čtyřicítce krátké.
  • Nosí nevhodnou podprsenku

    U správné podprsenky byste si na zádech měla být schopna pod zapínání strčit dva prsty.
    Autor: Shutterstock.com
    Tělesné proporce se mění. A zatímco oblečení tomu přizpůsobíte, spodnímu prádlu se tolik nevěnujete. Pravda ale je, že vhodně zvolené střih a velikost podprsenky na vás můžou nejen lépe vypadat, ale můžou vám i ulevit například od bolesti zad, krční páteře nebo hlavy.
  • Neumějí se nalíčit

    Obočí se dá správně vytvarovat.
    Autor: profimedia.cz
    Je to podobné jako s oblékáním: vhodně zvolené make-up a líčení vám mohou ubrat až deset let. Jen je potřeba se to naučit. Zajděte si k odborníkovi a nechte si poradit. Naučí vás pár triků – co s váčky pod očima, jak omladit pohled očí (a ušetřit tak za plastiku víček) nebo jak zvýraznit to, co je na vás krásné. Pokud se naučíte pár triků aplikovat i doma po ránu, vaše okolí to ocení.

Autor: is
Diskuse ke článku
.