Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Proč dáváme přednost mobilu před partnerem?

  • Musíte na něj stále myslet a mít ho při sobě: partnera, nebo mobil?
    17. července 2015 | 06:00

    Během posledních let se dokonale vklínily do všech součástí našeho života. Mnozí s nimi chodí, vstávají i usínají, nedokážou bez nich vydržet ani při jídle, na toaletě a v kině. Smartphone – každodenní společník, který o nás ví vše. Jak jste na tom vy? Také je pro vás mobil víc než partner? Přinášíme deset důkazů, že to tak může být.

  • Ráno s ním vstáváte

    žena čte muži mobil
    Autor: Shutterstock
    Ráno je chytrý telefon první, komu věnujete pozornost. Zazvoní budík – no a když už ho máte v ruce, proč byste se nepodívala, jaké je venku počasí nebo jestli nepřišla zpráva? A najednou se mobilu věnujete drahnou dobu místo toho, abyste popřála dobré ráno partnerovi a zeptala se ho na to, jaký bude den.

  • Přizvete ho ke každému jídlu

    Takhle to v restauraci přesně nemá vypadat!
    Autor: Shutterstock
    Možná jste ho párkrát zkusila vzít přímo ke stolu, což bylo třeba i na vás trochu moc. Tak jste mu alespoň vyhradila místečko někde blízko jídelního stolu. Ale tak, aby byl pořád hezky na očích a hlavně v doslechu. Co kdyby se ozval a nějakým pípnutím se dožadoval pozornosti, že?

  • Vykonáte před ním potřebu

    žena mobil záchod
    Autor: Shutterstock
    Největší důkaz lásky (a podle některých i úpadku vztahu) je ten, že jste před partnerem ochotna vykonat potřebu. V koupelně se společnou toaletou, v přírodě nebo s otevřenými dveřmi záchodu, když něco důležitého probíráte a nechcete přerušit debatu. S mobilem to tolik neřešíte a klidně s ním sdílíte i tyto chvíle nejintimnější.

  • Pořád musíte vědět, kde je

    ...
    Autor: Shutterstock
    Každou chvilku máte starost, jestli se neztratil. Jestli se nenamočil, jestli neleží někde, kde nemá. Jestli jste ho někde nezapomněla. Jestli náhodou netrpí nedostatkem energie a nepotřebuje nějak dobít. Možná by někdy ocenil i partner, kdybyste se zeptala, jestli není moc unavený a co by mu pomohlo dobít baterky.

  • Chcete s ním sdílet každý zážitek

    Žena z Austrálie nestačila zírat, když si přečetla důvody, proč se s ní její přítel rozchází.
    Autor: profimedia.cz - ilustrace
    Když jste na koncertě, hned ho vyndáte z kapsy, aby jeho fotoaparát dobře viděl. První krůčky vašich dětí často vidíte také skrz jeho displej. Kontrolujete, jestli kvalitně zaznamenal grilování se sousedy, včerejší mraky na obloze a to, že přišlo jaro. Dokonce i dnešní oběd mu musíte ukázat! Přece – co není vyfocené, jako by nebylo.

  • Když jste bez něj, trpíte

    Psaní sms zpráv
    Autor: Shutterstock.com
    Když náhodou dojde k násilnému odloučení, buší vám srdce, jste nervózní, podrážděná, nevíte, co s rukama. V restauraci kvůli tomu víc pijete a kouříte, o víkendu s přáteli si tak trochu kompenzujete jeho nepřítomnost hrátkami s mobily svých kamarádů, na výletě s rodinou raději nemluvíte. Prostě je to bez něj těžké, že? Copak to nikdo nechápe?

  • Nepodvádíte ho

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Proč byste počítala jednoduchý příklad v duchu, když On má kalkulačku? Proč byste hledala cestu v mapě, když On to umí tak dokonale? Proč byste četla noviny, když On má všechno k dispozici on-line? On toho přece nabízí tolik, využívat jiné zdroje informací a zábavy by bylo tak trochu zrada. Kéž by byly všechny ženy takhle věrné i reálným mužům.

  • Když potřebuje, jste ihned k dispozici

    Autor: Twitter, Profimedia.cz
    Jakmile se ozve, má okamžitě vaši plnou pozornost. Žádné: miláčku, jen tohle dodělám a hned ti přijdu pomoct, vyndám myčku a změřím ti teplotu, dopiju kafe a pak se na to podívám. Stačí malé pípnutí a hned se mrkneme, co ten náš drobeček chce! A někdy to dokonce děláme i preventivně, jestli jsme náhodou něco nepřeslechly.

  • Jste ochotna kvůli němu riskovat

    Nový výzkum vyvrací tvrzení, že telefonování za jízdy zvyšuje riziko autonehody
    Autor: profimedia.cz
    Někdy si žádá pozornost v hodně nevhodnou chvíli. V práci, kde musíte být ve střehu. V autě, když řídíte. Na místě, kde ví, že by měl mlčet. No ale – říkáte si – udělám to nenápadně. Jednou se nic nestane. Vyřídím to rychle. Co na tom, že v lepším případě to může být pěkný trapas, v horším třeba pokuta nebo nehoda. Co by člověk neudělal pro životní lásku!

  • Vaše poslední myšlenka před spaním patří jemu

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Nařídit budík, zkontrolovat, jestli mu vydrží do rána nabití nebo jestli ho přece jen nedat do sítě. Hezky pěkně ho uložit na noční stolek a pak teprve se může klidně spát. V lepším případě stihneme zaregistrovat, že vedle se děje něco podobného, a houkneme tím směrem: dobrou noc.

Autor: is
Diskuse ke článku
.