Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

7 důvodů, proč je skvělé být single. Co všechno musíte zkusit?

  • Jste bez partnera? Ideální příležitost víc poznat sama sebe!
    12. července 2015 | 06:00

    Období po rozchodu nebo rozvodu bývá často spojeno s pocity zrady, osamění a vlastní bezcennosti. A přitom to může být právě naopak – člověk si může tohle období užít. A rozhodně ne jen kvůli tomu, že prkénko na toaletě zůstává tak, jak ho chceme my. Být sám je i šance: co všechno můžete zjistit o sobě a o druhých?

  • Nevzdáváte se svých představ

    S jakou knihou strávíte víkend? Poradíme vám, jaké novinky by vám neměly uniknout!
    Autor: Shutterstock.com
    Pustila jste ho k vodě, protože vám vadila jeho nespolehlivost? Udělala jste dobře – přece se nespokojíte s ústupkem zrovna v této oblasti! Mnoho lidí přepadají v tomto období myšlenky, že jsou sami, protože je nikdo nechce. Zkuste na to jít opačně a říct si: jsem sama, protože jsem ještě nenašla toho pravého. Toho, který je dobrý přesně pro mne. Protože tak to prostě je.
  • Poznáte víc sama sebe

     

    K anorexii může vést i malé sebevědomí, často zbytečně...
    Autor: Profimedia.cz
    V období, kdy s nikým nežijete, máte šanci rozhodovat o svém životě jen podle toho, co si přejete vy. Přemýšlejte o svých pocitech, přáních a poslouchejte svůj vnitřní hlas. Teď ho váš partner nepřehluší. Máte příležitost prozkoumat svá dřívější rozhodnutí: opravdu jste chodila na hokej proto, že vás to tak baví? Nebo to spíš bavilo partnera a vy jste chtěla radši zkusit jógu s kamarádkou? Co dělá radost vám, ale opravdu jenom vám?

  • Máte víc času na rodinu a přátele

    Alkohol snižuje hladinu leptinu v krvi, což způsobí, že se mozek cítí hladovější.
    Autor: Profimedia.cz
    Někdy to člověka napadne: všichni mají rande, a já sedím doma u televize s tátou a dívám se s ním na fotbal! No a? Všichni určitě rande nemají, a pokud to vašemu otci udělá radost a vás to úplně nevyčerpá, užijte si s ním tyhle chvíle. Navíc starší lidé, kteří rekapitulují svůj život, často litují toho, že nebyli dost se svými rodiči nebo svými dětmi. Využijte toho a popovídejte si s rodiči také o jejich životě.
  • Máte čas udělat něco, co jste vždycky chtěla

     

    .
    Autor: Shutterstock
    Chtěla jste vylézt na Sněžku, ale nebyl na to čas ani chuť? Chtěla jste si pořídit kočku, ale partner byl alergik? Nebo jste chtěla nový nábytek, ale šetřila jste na dovolenou u Mácháče ve dvou? Teď se na nikoho ohlížet nemusíte. Kdy si splnit svůj sen, když ne teď?
  • Máte čas udělat něco, co vás ještě ani nenapadlo

     

    Stres můžete zahnat cvičením. Z těla se vám vyplaví endorfiny a ty vám zaručeně vykouzlí úsměv na rtech.
    Autor: Shutterstock.com
    A co takhle zkusit něco úplně nového? Už jste slyšela o kurzech jógy smíchu? Přemýšlela jste, jestli by vás bavilo uběhnout deset kilometrů nebo natrénovat na půlmaraton? A co kdybyste konečně přehodnotila své rozhodnutí, že řídit auto se nikdy nenaučíte? Tady ovšem pozor: obvykle se nedoporučuje zkoušet věci, které se těžko dají vrátit. Nikdy jsem si nemyslela, že budu mít potetovaná celá záda, tak není zrovna nejbezpečnější!
  • Můžete cestovat

     

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud nemáte děti, rozjeďte se po Česku nebo i po cizině. Navštivte kamarády, kteří v zahraničí pracují nebo studují. Zkuste tam chvíli pracovat také. A pokud děti máte, dejte je k babičce a udělejte si výlet s kamarádkou. Vyrazte o víkendu vlakem někam, kam jste se dlouho chtěla podívat.
  • Můžete poznávat nové lidi

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Možná si říkáte: na randění nemám ani pomyšlení! Představa, že zase budete do někoho investovat čas a energii, vás děsí. Ale kdo říká, že musíte hned randit? Zkuste jít třeba dělat někam dobrovolníka, přidat se ke kamarádce a jejím přátelům na výlet nebo konečně přijměte pozvání na grilování od kolegy z práce. V nejhorším vás to nebude bavit. V lepším případě poznáte nové lidi, kteří vám do života vnesou novou inspiraci. A nezapomeňte, že cesta k tomu pravému většinou není přímá a jednoduchá: čím dřív budete mít za sebou své omyly, tím dříve ho najdete!

Autor: is
Klíčová slova:  rodina, vztahy, láska a vztahy, rozchod, single
Diskuse ke článku
.