Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

10 věcí o lásce, které se můžete naučit od svého psa

  • Nejen věrnost je vlastnost, kterou bychom se mohli u psů inspirovat.
    11. června 2015 | 06:00

    Mnoho lidí sdílí raději domácnost se svým psem, než by se dohadovali s partnerem. Čím to je, že se psy dokážeme tak dobře vycházet? Vždyť někteří nás neposlouchají o moc víc než bývalý manžel a rozhodně nejsou čistotnější. Přesto ve vás dokážou vzbudit radost ze života a dokážou na vás přenést něco ze svého optimismu. Čím by nás psi mohli v životě a především ve vztazích inspirovat?

  • 1. Jsou spokojeni sami se sebou

    Autor: Shutterstock
    Nemůžete pořádně milovat druhé, pokud nemáte ráda sama sebe. Ano, někteří psi mají kupírované ocasy, načesanou srst a každou sezonu nový zimní kabátek. Ale to opravdu není výrazem jejich touhy. Najedený labrador neřeší svou nadváhu. Retrívr se před kamarády nestydí vykoupat, i když ví, že bude mít zplihlou srst. Mají se rádi takoví, jací jsou. Zkuste to napodobit, stojí to za to.
  • 2. Když jsou šťastní, dají to najevo

    Autor: profimedia.cz
    Psi se s ukazováním emocí nemažou – každý ví, co teď cítí. Jsou šťastní, že jste přišli domů? Pak to klidně vyštěkají na celý dům a je jim úplně jedno, že sousedce to ruší seriál. Naštvali jste je, protože jste jim nechtěli házet míček? Taky to vám umějí dát pěkně "sežrat". Dejte také vašim blízkým vědět, co se vám honí hlavou. Uleví se vám.
  • 3. Řeknou na rovinu, co potřebují

    Autor: profimedia.cz
    Mají hlad? Nedají vám pokoj, dokud nedostanou kus jídla. Potřebují vyndat svou oblíbenou hračku zpod sedačky? Pište si, že budou štěkat tak dlouho, dokud vám to nedojde. Bojí se petard? Klidně vám vlezou do postele, i když vědí, že riskují výprask. Ale vy víte, co v tu chvíli potřebují, a můžete na to nějak reagovat. Pes nikdy nespoléhá na to, že si to domyslíte. Ano, člověk je na tom, co se týče mozku, lépe, ale opravdu to znamená, že vaše okolí umí číst vaše myšlenky?
  • 4. Vědí, že život není pes

    Nesnažte se odvézt celou domácnost. Pes potřebuje na cestování dostatek prostoru.
    Autor: Shutterstock.com
    Mají pozitivní přístup k životu. Nepřestávají čmuchat a hledat zakopané poklady pod zemí, pořád trpělivě občurávají svůj rajon a stále vás mají rádi, i když jste náladoví a občas je necháte pěkně dlouho samotné. Ale vědí, že to není napořád. A že se každý den najde mnoho důvodů k radostnému štěkotu.
  • 5. Věrnost je pro ně ten nejlepší důkaz lásky

    pes v posteli
    Autor: Shutterstock
    Pokud přijmou nabídku člověka na partnerství, jsou věrní. Neutečou vám za lepším páníčkem. Maximálně tak za zajícem nebo za fenou, když na ně přijdou přirozené pudy. Ale pak se rádi vracejí domů.
  • 6. Umějí se domluvit i s jiným druhem

    Především krátkosrstá a miniaturní plemena psů se v zimě snadno nachladí. Nenechte je trpět a pořiďte jim slušivý obleček!
    Autor: iStock
    Jsou mistři v komunikaci. I když je nový kolega v parku jiné rasy a národnosti, použijí základní neverbální prostředky na to, aby si vyjasnili situaci. No a když se domluví labrador s čivavou, proč by to nedokázal muž a žena?
  • 7. Když ji milují, nemají co řešit

    Autor: Shutterstock.com
    Do vztahů se vrhají naplno, svobodně a bezpodmínečně. Nehrají psychologické hry, nečekají na třetí rande nebo na to, až zaštěká. Neptají se okolí, co si o tom vztahu myslí, negúglují si o svém protějšku nejrůznější informace. Užívají si svého protějšku tady a teď. Jak to dopadne, to se prostě uvidí.
  • 8. Udržují si své hranice

    Tvorbu zubního kamene lze hodně ovlivnit tím, čím psa krmíte.
    Autor: Shutterstock.com
    Psi moc dobře vědí, že udržet si své teritorium znamená předejít konfliktu. Pokud je jim někdo nesympatický, nepustí si ho jen tak k tělu. Na vtíravé lidi umějí štěknout a v případě potřeby se umějí i pořádně ohnat.
  • 9. Nespěchají

    Hlavně psi menších ras se rádi schovají do spacáku.
    Autor: archiv firem
    Než se někam uloží, několikrát se otočí dokola. Ušlapou si pěkně místečko tak, aby se jim leželo pohodlně. Dejte si také načas, když se k něčemu chystáte. Není kam spěchat.
  • 10. I ti ochočení si nechají trochu svobody

    Nejvěrnějším parťákem je vždycky pes. Se svými páníčky zůstává zpravidla až do naprostého konce.
    Autor: Profimedia.cz
    Být ochočený je skvělá věc. Znamená to teplo domova, jídlo, lásku a další parádní věci. Ale i ti nejvycvičenější psi si v sobě nechávají kus svobody a kus svého já. Nikdy ze sebe nenechají udělat někoho úplně jiného. Své divoké podstaty se úplně nevzdají. Zkuste jistou divokost v sobě najít i vy a vybočte ze zajetých kolejí. Uvidíte sami.

Autor: is
Klíčová slova:  láska, vztahy, pes, partnerství, soužití, rande, sex
Diskuse ke článku
.