Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Připadáte si stará? Neblázněte! A vyzkoušejte tanec, flirt nebo plavte nahá

  • Čtyřicet nebo padesát? Víme, jak si to co nejlépe užít!
    7. června 2015 | 06:00

    Na někoho to přijde ve třiatřiceti, na někoho po čtyřicítce, na jiného ještě o deset let později. Řeč je tu o pocitu, že už jste stará. A co teď? Brečet nad ztraceným mládím, nebo chytnout druhou mízu? My jsme pro druhou variantu. 

  • 1. Nevěřte statistikám, věk je jen pocit!

    ....
    Autor: Shutterstock.com

    Statistiky tvrdí, že mládí končí ve dvaačtyřiceti a od čtyřiašedesáti začínáte být vysloveně stará. O čísla a průzkumy tu ani tak nejde. Jde spíš o pocit. Někdo si nepřipadá starý nikdy, někdo po třicítce. Na mne to padlo těsně před pětačtyřicátými narozeninami. Chvíli jsem truchlila, ale nakonec jsem se rozhodla, že na stáří mám ještě dost času. Udělala jsem si plán, co si budu ještě užívat.

  • 2. Tanec (nejen) na pláži

    ...
    Autor: ...

    Žádné ploužení, šoupání nohama ani decentní pohyby, ale pořádný, bláznivý a divoký tanec s muzikou naplno. Nic jiného vás totiž tak neuvolní, neprotáhne vám ztuhlé svaly a nenabije vás jako tancování „podle svého gusta“. A sem tam si ho užiju i na pláži, na zahradě nebo na divokém večírku.

  • 3. Flirtování

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nepotřebuju lovit chlapy a dokazovat si, že jsem ještě v kurzu, ale sem tam se usmát na chlápka ve výtahu nebo prohodit pár slov se sousedem v tramvaji je prostě fajn a uvolňující. Zvlášť když víte, že vám o nic nejde, jen se chcete trochu pobavit. Pokud jste sama, dělejte to klidně častěji. Nikdy nevíte, kde na toho pravého narazíte. Bez ohledu na věk.

  • 4. Kotel na fesťáku

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jednou za rok mi to stačí, ale přece nebudu zbytek života sedět v bačkorách u televize. Můj závazek je vyrazit na některý z letních festivalů, užít si ho uprostřed tančícího davu a netrápit se tím, že jsou všichni o generaci mladší. No a co!

  • 5. Plavte jako Eva!

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Až na mne začne padat chandra, dojedu k nejbližšímu rybníku, kde skočím do vody buď oblečená, nebo naopak jako Eva. Nejlíp tehdy, když bude pršet, protože voda pak bude teplá a hlavně na pláži nikoho nepotkám. Pro jistotu si s sebou vezmu pletené ponožky, tlustý svetr a oteplené elasťáky. Až mě vodní euforie přejde, budou se hodit.

  • 6. Výlet na blind

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Ano, v našem věku chceme vědět, kam přesně jedeme, jak to tam bude vypadat, hotel musí být na úrovni, na cestu balíme jídlo a pití, jako bychom jely na konec světa – ale občas je fajn uvolnit se, sednout do auta nebo autobusu a vyrazit, kam nás instinkt povede. Že bych nesehnala ubytování na poslední chvíli nebo nenašla obstojnou hospodu, o to strach nemám. Bude to trochu adrenalin, ale proč ne. 

Autor: MAJ
Klíčová slova:  tanec, Flirt
Diskuse ke článku
.