Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

7 nejhloupějších hlášek otců u porodu

  • Muži, kteří se nadšeně hrnou k porodu, bývají někdy zaskočeni jeho průběhem. A nedokáží si odpustit nemístné komentáře.
    4. května 2015 | 06:00

    Mít partnera u porodu, nebo ne? Já jsem byla ráda, že mi byl nablízku, i když je fakt, že některé jeho reakce byly přinejmenším zvláštní. Je ale spousta žen, které zpětně svého rozhodnutí litovaly. Proč? Třeba kvůli slovům, která tam zazněla. Nejhloupější výroky shrnuly ženy na blogu Baby Center. 

  • Uff, viděl jsem i to, co jsem nechtěl, ale pořád tě miluju

    Miminko se v Indii narodilo ve vlaku (ilustrační foto)
    Autor: Profimedia.cz

    Jestli přizvat partnera k tak intimní a naprosto nevyzpytatelné chvíli, jako je porod, je trochu sázkou do loterie. Někteří muži jsou zjihlí, jiní naopak šokovaní. Dokonce se jim žena může při porodu i fyzicky zošklivit, protože porod zkrátka není nic hezkého, naše psychika je změněná, celý proces nepůsobí zrovna esteticky. Jedna žena vytlačila při kontrakcích i kus stolice, její muž na to zareagoval: „Máš štěstí, že tě miluju i po tom všem, co jsem viděl!“

  • Císařský řez? Asi jen pro otce, kteří umějí mlčet

    Fotograf zaznamenává první okamžiky života dětí narozených císařským řezem.
    Autor: Christian Berthelot
    Přibývá porodnic, které umožňují přítomnost otce i u císařského řezu, pokud má matka jen částečnou anestezii. Muž by měl jednak zvážit, zda se na sledování zákroku, který je přece jen trochu krvavý, cítí, a pak se zdržet hlášek, jako je ta následující: "Miláčku, ty máš vnitřnosti všude kolem."

  • Cože, ještě placenta?

    Takto vypadá placenta těsně po porodu.
    Autor: Shutterstock.com

    Možná by stálo za to, kdyby si budoucí otcové předem nastudovali, co všechno obnáší příchod dítěte na svět, a nespoléhali se na to, co viděli někde ve filmu. Pak by je možná nezaskočilo to, že jejich žena musí po narození dcery porodit ještě placentu. "Ježíš, vypadá to jako pytel vajec z mimozemšťana. A leze to z tebe!"

  • Takové krve!

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jistý muž po několika hodinách porodu konečně choval v náručí svého novorozeného syna a zřejmě měl potřebu dát najevo, že to bylo i pro něj náročné. Byl bledý jako stěna a opakoval: „Takové krve, bože tady je takové krve…"

  • Buď ráda, že máš pohodlí

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Porod je bezpochyby vyčerpávající záležitost. Pro matky a nakonec i pro otce, kteří se třeba obávají o jeho zdárný průběh, takže jsou unavení minimálně psychicky. Nicméně ani tak by nemuseli pronášet slova jako jistý poněkud sobecký muž, který prohlásil: „Já se tady musím kroutit na nepohodlném lůžku, zatímco ty si rodíš v pohodlí!"

  • Rádoby vtípky

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Zatímco žena se už několik hodin kroutila bolestí a chtěla mít porod už za sebou, její muž si myslel, že ji pobaví vtipkováním. A tak při napichování epidurální anestezie před císařským řezem zaperlil. „Nechoď za tím světlem," hodil rádoby vtipnou hlášku. Sestra se v tom okamžiku ohradila: „Proboha, co jí to říkáte!"

  • Proboha, neodpočívej!

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jiná rodička si zase mezi kontrakcemi na chvíli zdřímla. V ten okamžik ji její muž začal hystericky budit: „Kdo může usnout uprostřed porodu? Ty nesmíš spát, lekl jsem se, žes mi umřela!"

Autor: Alena Dušková
Diskuse ke článku
.