Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

10 znamení, že je vaše manželství šťastné. Otestujte to své!

  • Je i vaše manželství to nejlepší na světě? Otestujte se!
    3. května 2015 | 06:00

    Také říkáte, že máte šťastné a spokojené manželství? A jste si tím jistá? Pokud se váš vztah řídí následujícími pravidly, můžete si oddechnout. Nejspíš vám vydrží na věky. A pokud ne, alespoň budete vědět, na čem byste měli ještě zapracovat.

  • Znáte svoje hesla


    Udělejte svému protějšku radost originálním dárkem!
    Autor: shutterstock.com

    Pokud znáte svoje hesla k e-mailu, Facebooku nebo třeba platební kartě, vypadá to, že si stoprocentně důvěřujete. A tato vzájemná důvěra je tím nejdůležitějším, co ve vztahu máte. A pokud nejste v pokušení do korespondence svého partnera nahlížet, hrajete už tu nejvyšší úroveň důvěry a zasloužíte si potlesk. Chraňte ji a nedopusťte, aby ji něco narušilo. Je to křehké zboží a těžko se získává znovu.

  • Neporovnáváte se s jinými


    Láska, kterou cítíte je láska, kterou budete přitahovat.
    Autor: shutterstock.com

    Je vám jedno, že kámošku Anču vzal manžel na Mallorcu. Vy prostě oba rádi jezdíte s partičkou na Berounku a za nic na světě byste to nevyměnili. Co na tom, že Pavlin manžel vaří exotické speciality, ten váš zase umí opravit auto. Zkrátka jste -li přesvědčená, že váš vztah je perfektní tak, jak je, a že jste stvořeni jeden pro druhého, jste sebevědomý pár, který hned tak nějaká přeháňka nerozdělí.

  • Stačí vám jeden účet


    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Co je mé, je i tvé. Stejně společně utratíte a případně ušetříte to, co oba vyděláte. Takže společný účet a otevřené finance na obou stranách jsou namístě. Jistě, je dobré se dohodnout, kolik měsíčně můžete zhruba utratit jen tak sami pro sebe, ale jinak si ohledně peněz zkrátka věříte. Ostatně, když jeden nevyjde, ten druhý ho stejně musí podržet, tak jaképak copak.

  • Nemusíte předstírat


    muž, žena, zralý, pár
    Autor: Shutterstock

    Tu historku jste slyšela stokrát, ale stejně nemáte zapotřebí mu to omlacovat o hlavu. Zkrátka si do něj lehce rýpnete, že posledně byl ten kapr větší a oba se tomu zasmějete. Stejně tak se svět nezboří, když si někdo v ložnici nahlas uleví nebo si už týden nestihl oholit nohy.

  • Děláte práci jeden za druhého


    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Vynášení tříděného odpadu je sice jeho práce, ale vy stejně máte cestu kolem kontejnerů, tak proč ho nevzít s sebou. On zase včera pověsil prádlo, které jste zapomněla v pračce a uložil děti, protože vy jste usnula u večerních zpráv. Milující lidé si zkrátka snaží navzájem ulehčit život a dělají to bez toho, že by za to čekali hlasitý potlesk a pamětní desku za zásluhy.

  • Raději zůstanete doma místo večírku ve městě


    žena muž kočka
    Autor: Shutterstock

    Je sobotní večer, měli jste v plánu zajít do kina, na oslavu narozenin vaší nejlepší kamarádky nebo pravidelný dýchánek s přáteli někde u skleničky, ale sedíte doma a společně přerovnáváte skříň nebo koukáte na oblíbený film. Prostě chcete být čas od času jen tak spolu a je jedno, co zrovna děláte.

  • Zvládáte svoje rodiče


    Být dobrou tchyní není zase tak snadné!
    Autor: Shutterstock

    Chápete, že trávit jakýkoli delší čas, než ten nezbytně nutný, s vaší matkou, je pro něj do jisté míry utrpení. Ostatně i vám umí matka někdy pěkně pohnout žlučí a o té jeho nemluvě. Ale víte, že se oba umíte ovládat a máte dostatek nadhledu, abyste bez hádek a nebezpečí konfliktu zvládli společnou večeři nebo dokonce výlet s prarodiči. Také jimi jednou budete a víte, jak je to pro ně důležité.

  • Nekontrolujete se


    Telefony mohou být i nebezpečné
    Autor: profimedia.cz

    Pamatujete si, kdy jste naposledy měla ten neodbytný pocit zeptat se, kdo že mu to v sobotu v devět večer volal? Nepamatujete? Gratulujeme. Schopnost nechat druhého žít si svůj život a nesnažit se ho neustále kontrolovat je znakem zdravého a zralého vztahu dvou dospělých lidí. On vám to nakonec stejně řekne sám.

  • Umíte se potěšit


    Dieta začíná snídání. Vybírejte potraviny správně!
    Autor: Shutterstock.com

    Rodinný život je boj a poté, co zvládnete zorganizovat děti, domácnost, příbuzné a vlastní práci, nezbývá často na nějaké romantické chvilky čas. To ale neznamená, že na sebe nemyslíte. Že svého drahého nepotěšíte jeho oblíbeným jídlem nebo knížkou, i když narozeniny už dávno měl a do vánoc je daleko. O vám zase nezapomene přinést váš oblíbený dortík z té francouzské pekárny, kterou jste spolu před časem objevili. A snídaně do postele je váš pravidelný rituál? Jackpot!

  • Neřešíte, že už vám nesedí vaše svatební šaty


    žena, muž, senior
    Autor: Shutterstock

    Možná, že od dne, kdy se rozezněly vaše svatební zvony uplynulo už hodně vody. Možná, že už dávno nevypadáte jako ta dívka, které řekl své “Ano” a do svatebních šatů byste se už ani omylem nevešla. Podstatné však je, že se stále vejdete do jeho srdce. A on do vašeho.

Diskuse ke článku
.