Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Staňte se nezapomenutelnou: 9 tipů, jak se stát nejlepší přítelkyní, jakou kdy měl

  • Možná, že to není navždy, ale i tak na vás nemusí nikdy zapomenout.
    24. dubna 2015 | 06:00

    Bez ohledu na to, zda bude z vašeho vztahu jen krátký románek, nebo osudová láska, je možné, že na vás nikdy nezapomene. Ale stejně jako ve sportu platí, že v paměti zůstávají jen ti nejlepší z nejlepších. Víme, jak se stát osudovou ženou jeho života!

  • Říkejte, co si myslíte

    žena, upřímnost, přísaha
    Autor: Shutterstock

    Zatímco většina holek se bojí říct mu, co opravdu cítí a co si myslí, vy se nebojte být upřímná. Vždy existuje cesta, jak říct, co si myslíte, bez toho, že byste někoho urazila. Jak radí většina terapeutů, zkuste začít větou ve smyslu: Cítím se tak a tak, když ty… Zdržte se vyčítavého tónu a dejte mu šanci, aby vám své chování vysvětlil. Když se vás zeptá, jak se máte, neříkejte, že prima, když je vám do breku nebo máte vztek. Ať už je vám, kolik chce, jste na tyhle manipulativní hry příliš stará. Říkat, co si myslíte, bez zbytečného předjímání toho, co si myslí ten druhý, je nejlepším způsobem, jak se stát tím nejlepším partnerem.

  • Nechte ho o samotě


    žena, slova, mlčet
    Autor: Shutterstock

    Naučte se mlčet a včas vyklidit prostor. Když je unavený, naštvaný nebo prostě smutný, nečekejte, že jen kvůli vám bude předstírat, že je to jinak. To je ženská doména. Prostě ho nechte na pokoji a dejte mu čas, aby se se svými pocity vyrovnal. Každý prostě občas nemá svůj den. Jediné, co můžete, je pomoci mu, pokud víte jak. Tím myslíme prakticky pomoci, neboť muži nějaké probírání emocí za pomoc nepovažují. Někdy je však skutečně nejlepším řešením nechat ho o samotě. Podle vědců to prospívá mužům i ženám.

  • Překvapení je koření života


    žena, zrcadlo, vzkaz, srdce
    Autor: Shutterstock

    Je úplně jedno, jestli mu necháte vzkaz rtěnkou na zrcadle, překvapíte ho v sexy prádle nebo pozvete na seskok padákem, důležitý je moment překvapení. Ocení ho jak závislák na adrenalinu, tak pohodlný méďa. A nemusí jít o nic velkého, stačí maličkosti, které ho vyvedou z komfortní zóny a přinutí jednat spontánně. Možná že ho trochu vylekáte, ale když pochopí, že se vedle vás nemusí ničeho bát, do budoucna vám tyto zážitky pomohou upevnit vaše partnerské pouto.

  • Važte si ho


    žena, srdce, zamilovaná
    Autor: Shutterstock

    Je jedno, zda po pár měsících randění nebo pár letech vztahu, často však míváme tendenci brát pozornosti svého partnera jako samozřejmost. Když platí večeři, nezapomeňte poděkovat a nabídnout, že příště platíte vy. Poděkujte i za hezký večer nebo skvělý výlet, na který vás vzal. Dáváte tak najevo, že si toho, co pro vás dělá, vážíte a oceňujete to. A nezapomeňte vracet stejnou měrou.


  • Nechávejte mu vzkazy

    žena, píše dopis
    Autor: Shutterstock

    V době SMS, Facebooku a všech dalších komunikačních vymožeností jsme si zvykli komunikovat v reálném čase, kdykoli se nám zamane. Zkuste ale podstrčit příteli do kapsy vzkaz s poděkováním za hezký večer, když ráno odchází dříve do práce. Nebo naopak mu nechat na polštáři sexy vzkaz, když odcházíte dříve vy. Možná ho to vyprovokuje hrát s vámi tu hru také, možná ne, ale v každém případě ho to potěší.

  • Nešetřete důkazy lásky


    muž, odpočinek
    Autor: Shutterstock

    Stejně jako čekáte, že vám partner bude dávat najevo, jak vám to sluší, že zbožňuje vaše tělo, vlasy, úsměv a vás celou, nezapomínejte ani vy jemu skládat komplimenty. I muži jsou nejistí a ješitní a potřebují důkazy toho, že jsou pro vás sexy, žádoucí, jedineční a že je milujete ze všech nejvíc na světě. Když mu několikrát týdně polechtáte ego, bude se vedle vás cítit uvolněně a sebevědomě, a tak se také navždy vryjete do jeho paměti jako velice pozitivní vzpomínka.

  • Učte se od něj


    žena, muž, hudba
    Autor: Shutterstock

    Naučit se něco nového můžete od každého člověka, kterého potkáte. Každý umí něco, co se vám může hodit. Třeba na svém bývalém jsem obdivovala, jak se umí dát do řeči s úplně cizími lidmi. Jak se jich umí ptát na to, co je zajímá, a vzbudit v nich pocit, že jsou důležití. Je jedno, zda se ráda přiučíte něco z jeho povolání nebo koníčků, dáváte mu tak zkrátka najevo, že ho respektujete a že je pro vás atraktivní i v této oblasti.

  • Obdarujte ho chytře


    žena, dárek
    Autor: Shutterstock

    Dáváte-li příteli dáreček, dejte si záležet na tom, aby byl osobní. Nemusíte investovat hodně peněz, ale především invenci. Nejlepší je personalizovaný. Nechte mu potisknout tričko nebo třeba půllitr. Věnujte mu něco, co mu vydrží na věky a bude to připomínat vás nebo nějaký zážitek, který se mu navždy uloží do paměti.

  • Buďte užitečná


    žena, auto, klíčky, servis
    Autor: Shutterstock

    Ukažte mu, že jste holka do nepohody a že být s vámi až do skonání světa je pro něj výhrou. Udělejte něco za něj. Všimněte si, že má hodně práce, a nabídněte pomoc. Nebo ještě lépe, udělejte to rovnou. Vezměte auto do myčky, nechte vyměnit olej, vyluxujte mu byt nebo poskládejte prádlo, ale tak, aby to neviděl. Musíte to udělat neokázale – tak, aby vám za to nemusel přehnaně děkovat. Tak, jako by to pro vás byla samozřejmost. Zjištění, že na všechny úkoly a trable nejste sám, je fantastické a je pro dlouhodobý vztah nutnou přidanou hodnotou.

     

Klíčová slova:  randění, láska a vztahy, osudová žena
Diskuse ke článku
.