Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

8 věcí, které rozhodně nechceme slyšet na prvním rande

  • Už na prvním rande poznáte, zda je to pořádný chlap, nebo budižkničemu.
    13. dubna 2015 | 06:00

    První dojem nemáte nikdy šanci udělat podruhé, a proto je pro ženy i muže první rande rozhodující. Už jen přípravy na ně dají především nám ženám pořádně zabrat. Ale i muži z něj mají vítr. Vědí proč. Už na prvním rande totiž můžete odhalit, zda stojí dotyčný za vaši pozornost, nebo je randění s ním jen ztrátou času. Věnujte pozornost následujícím signálům.

  • Žijeme odděleně, ale ještě nejsme rozvedeni


    muž, žena, nevěra
    Autor: Shutterstock

    Fajn, zavolej, až budeš mít vyřešený život. Mužský, který randí a zároveň má doma stále oficiální manželku, prostě není volný. Nemluvě o tom, že tato věta je obvykle ne úplně pravdivá. Manželka o tom, že žijí odděleně, často nemá nejmenší tušení.

  • Nenávidím svou ex


    muž, naštvaný, vztek, zlost
    Autor: Shutterstock

    Pokud vás muž na první schůzce zahltí historkami o své příšerné bývalce, něco nebude v pořádku. Zřejmě ještě předešlý vztah nezpracoval, nebude asi právě diskrétní a zatřetí – co je vám do toho? Znamená to, že si máte dát bacha, abyste nebyla jako ona? Hovořit neuctivě o bývalých partnerkách není právě ctností gentlemanů.

  • Už dva roky se léčím s depresí


    muž v depresi
    Autor: Shutterstock

    Kromě toho, že je to tak trochu nevhodné, svěřovat se v podstatě cizímu člověku se svými zdravotními problémy, muž trpící psychickými potížemi není v danou chvíli právě perspektivním partnerem. Tím, že vás hned v úvodu zatáhne do svých trablů, vám vlastně dává podvědomě najevo, že se o něj nemůžete opřít. Jistě, deprese přepadne čas od času mnoho z nás, ale nevyprávíme o tom na potkání.

  • Vypadáš jinak než na fotce


    muž, žena, rande
    Autor: Shutterstock

    V době on-line randění, kdy se první kontakt často odehrává prostřednictvím internetové seznamky, může být osobní setkání rozčarováním na obou stranách. Pokud má váš potenciální partner už na první schůzce potřebu kritizovat váš zjev, zřejmě mnoho slušnosti a taktu nepobral. Muž na úrovni se chová ke každé ženě jako ke krásné dámě. A vy přece hledáte muže na úrovni. Nebo ne?

  • Všechno vím nejlíp


    muž, žena, rande, hádka
    Autor: Shutterstock

    Mužský, který má na cokoli, co vypustíte z úst, svůj vyhraněný názor, sice může být veskrze inteligentní, ale taky dost sebestředný a panovačný. Empatičtí lidé druhým naslouchají a své názory jim nevnucují, ať už jsou sebelepší. A rozhodně ne na první schůzce. Máte-li pocit, že vám společník spíš odporuje, než přitakává, a má tendence vás neustále poučovat, berte nohy na ramena. Nehledá partnerku, ale posluchače.

  • Jsi si jistá, že si dáš dezert?


    muž, žena, rande
    Autor: Shutterstock

    Hovořit komukoli, koho vlastně neznáte, do jídla je nevychovanost. Nemluvě o tom, že naznačovat dámě, že by si měla hlídat váhu, je nehoráznost. A to nejen na první schůzce. Takže fajn, jestli hledáte někoho, kdo vám bude neustále snižovat sebevědomí nevhodnými poznámkami, dejte mu svoje telefonní číslo. Pokud ne, na druhé rande už nechoďte.

  • A ještě do třetí nohy


    muž, žena, rande, party
    Autor: Shutterstock

    Sklenka i dvě nebo tři jsou na rande samozřejmě v pořádku. Uvolňují nás a mohou usnadnit konverzaci. Ale pokud do sebe váš společník vyklopil tři piva a dva panáky už během první oťukávací schůzky, je pravděpodobné, že bude mít pořádný splávek. Mužský, který se musí notně posílit alkoholem, aby si připadal jako chlap, ve skutečnosti zase takový chlapák nebývá. Nemluvě o tom, že může mít s pitím skutečné problémy – a o ty určitě nestojíte.

  • Zapomněl jsem si peněženku


    Jedna kapsa prázdná a druhá vysypaná.
    Autor: profimedia.cz

    Tak jistě, stát se to může. Ale na prvním rande? Na schůzce, kvůli které se i on s největší pravděpodobností alespoň dvakrát převlékl, navoněl a kterou si detailně v hlavě naplánoval?  Buď je to opravdu velký popleta, se kterým to nebudete mít snadné, nebo má hluboko do kapsy. To by samozřejmě především u mladých lidí nebyl zase takový problém. Potíž je v tom, že to neumí přiznat, a to je špatné znamení. O čem všem vám bude jednou lhát?

Klíčová slova:  láska a vztahy, první rande
Diskuse ke článku
.